FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

CORESPONDENȚĂ DIN OLANDA Djokovic inter, Băluță jolly joker » Ultimele noutăți de la antrenamentele FCSB

Meciul-școală disputat joi de FCSB a stabilit posturile jucătorilor: Damjan Djokovici a fost folosit mijlocaș ofensiv în 4-3-3, iar Alexandru Băluță a jucat un rol special. +39   FOTO
Meciul-școală disputat joi de FCSB a stabilit posturile jucătorilor: Damjan Djokovici a fost folosit mijlocaș ofensiv în 4-3-3, iar Alexandru Băluță a jucat un rol special.

Articol de , , - Publicat vineri, 30 iunie 2023 19:30 / Actualizat sambata, 01 iulie 2023 19:45

Meciul-școală disputat joi de FCSB a stabilit posturile jucătorilor: Damjan Djokovici a fost folosit mijlocaș ofensiv în 4-3-3, iar Alexandru Băluță a jucat un rol special.

  • Gazeta Sporturilor e prezentă în cantonamentul celor de la FCSB din Olanda, Apeldoorn. Dan Udrea (redactor-șef adjunct), Remus Răureanu (reporter special) și Ionuț Iordache (fotoreporter) transmit de la fața locului toate detaliile care contează.

Unde va juca Djokovic? Ce rol va avea Băluță? Ce post joacă, de fapt, Radaslavescu și unde îl văd cei din staff-ul tehnic, ca poziție în teren, pe Ovidiu Popescu? Sunt câteva dintre întrebările la care antrenorii vicecampioanei trebuie să găsească un răspuns până la startul noului sezon, care va fi pe 16 iulie, în prima etapă de Liga 1, cu FCU Craiova. 

US Air Force FCSB! Cum arată un antrenament de forță marca Thomas Neubert: lui Dawa nu-i rezistă nici „săniile” de peste 40 de kg
FCSB
US Air Force FCSB! Cum arată un antrenament de forță marca Thomas Neubert: lui Dawa nu-i rezistă nici „săniile” de peste 40 de kg

Noutăți din cantonamentul FCSB: Djokovic inter, Băluță jolly joker

Antrenamentul desfășurat joi seară în cantonamentul din Olanda a cam dat răspunsuri la toate aceste dileme. În finalul ședinței de pregătire, Pintilii și Charalambous au comandat un meci-școală. 11 contra 11, dar nu un teren întreg, ci unul mai mic, cu o lungime de cel mult 70-75 metri. 

Și s-au realizat două echipe, iar dispunerea lor în teren a arătat ce roluri, posturi, poziții și dinamică trebuie să urmeze fotbaliștii. Echipa roșie versus echipa albastră.

  • Echipa albastră: Maxim - V. Crețu, Haruț, Ciobanu, Panțâru - Djokovic, Șut, Edjouma - Cordea, M. Tănasă, V. Gheorghe
  • Echipa roșie: Al. Vlad - Ov. Popescu, Dawa, Pădurariu, Radunovici - Olaru, Gogescu, Toma - Radaslavescu, Compagno, Fl. Coman

Al 23-lea jucător a fost Alex Băluță, nou-transferat. El a purtat un tricou galben și a jucat rol de jolly joker. A avut ca rază de acțiune zona centrală și trebuia să joace, pe rând, la echipa care e în posesia balonului. Rolul pe care l-a avut indică în mod clar că va fi un fotbalist ce va fi folosit în interiorul terenului, nu pe flancuri. 

Dacă se va păstra sistemul 4-3-3, atunci va fi inter, dacă se va trece la 4-2-3-1, atunci va avea rolul decarului din spatele atacantului. 

Cealaltă achiziție, Damjan Djokovic, a jucat inter, într-o echipă în care trioul de la mijloc i-a mai cuprins pe Șut, închizător, și pe Edjouma. Ar putea fi oricând o linie de mijloc care să fie folosită în startul sezonului. 

+35 FOTO

Djokovic arată bine la antrenamentele FCSB, atât la cele fizice, cât și la cele cu mingea. Înaintea meciului-școală, echipa a avut un exercițiu de finalizare, în care croatul a fost printre cei mai buni și eficienți, alături de Florinel Coman și Vali Gheorghe. Djokovic va fi inter în 4-3-3, iar dacă se va decide că el trebuie să joace închizător, atunci se va schimba sistemul în 4-2-3-1 și ar putea face cuplu chiar cu Olaru. 

Jocul comandat de staff-ul FCSB a arătat și care sunt rolurile pregătite și pentru alți jucători care aveau și au un semn de întrebare în privința poziției. 

Ovidiu Popescu a evoluat ca fundaș dreapta, de unde a lipsit Pantea, aflat încă în vacanță. Radaslavescu a fost folosit atacant dreapta, unde va fi o concurență teribilă în noul sezon: Octavian Popescu, Cordea, Vali Gheorghe, Miculescu plus fostul elev al lui Gică Hagi. Radaslavescu e văzut pe acest post și pentru că ar fi alternativa lui Octavian Popescu, amândoi fiind eligibili pentru regula U21. 

Meciul de la antrenament a durat 20-25 de minute și a fost câștigat de echipa roșie, scor 2-1, marcatori: Ovidiu Popescu și Compagno, respectiv Vali Gheorghe.

Cum arată FCSB pe posturi în acest moment:

  • Târnovanu (Al. Vlad, Maxim)
  • Pantea (V. Crețu, Ov. Popescu), Dawa (Haruț), Ngezana (Ciobanu), Radunovici (Panțâru, Pădurariu)
  • Olaru (Al. Băluță), Șut (Gogescu), Edjouma (Djokovic, Toma)
  • Oct. Popescu (Cordea, Radaslavescu), Compagno (Miculescu), Fl. Coman (V. Gheorghe, M. Tănasă)

VIDEO. Damian Djokovic, comparație între România și Arabia Saudită: „Încep să se simtă investițiile în zona Golfului”

Tot despre FCSB:

Vestea momentului la FCSB » New-entry în lot: se alătură echipei după o „expediție” de 9.000 de kilometri!
FCSB
Vestea momentului la FCSB » New-entry în lot: se alătură echipei după o „expediție” de 9.000 de kilometri!
Pintilii sau Charalambous: cine e adevăratul A1 la FCSB? GSP a urmărit antrenamentele „roș-albaștrilor” din Olanda și a obținut răspunsul
FCSB
Pintilii sau Charalambous: cine e adevăratul A1 la FCSB? GSP a urmărit antrenamentele „roș-albaștrilor” din Olanda și a obținut răspunsul

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează