FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

EXCLUSIV Șoc în Superliga » Antrenorul unei echipe care țintește play-off-ul vrea să demisioneze + reacția conducerii

Foto: Facebook @ SC Oțelul Galați
Foto: Facebook @ SC Oțelul Galați

Articol de , - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 15:19 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 21:22

După 5 etape consecutive fără înfrângere (4 remize și un succes la Arad), Oțelul a fost dezmembrată la Galați de Universitatea Craiova cu 3-1, după ce conducea la pauză cu 1-0. 

Un rezultat în urma căruia Dorinel Munteanu (55 de ani) a explodat: „În prima parte am jucat bine, adversarii nici n-au contat. Dar în a doua repriză nu știu ce s-a întâmplat cu jucătorii mei. Mă simt umilit de această înfrângere și sunt responsabil de acest eșec. Jocul unora dintre fotbaliștii mei a fost unul foarte, foarte slab”. 

Burcă pleacă de la Dinamo » Premieră în România: Ovidiu își alege succesorul + Cu cine vrea Red&White să oprească valul de „hate”
DINAMO
Burcă pleacă de la Dinamo » Premieră în România: Ovidiu își alege succesorul + Cu cine vrea Red&White să oprească valul de „hate”

Update. Conducerea Oțelului, mesaj de susținere pentru Dorinel Munteanu

Conducerea Oțelului, prin vocea președintelui Marian Brăilescu, a transmis un mesaj de susținere pentru Dorinel Munteanu și nu se dândește la despărțirea de antrenor.

„Dorinel Munteanu are susținerea totală a clubului, este apreciat de toți cei care sunt alături de echipă. Împreună am pornit la acest drum și vrem sa continuăm în aceeași formulă, ca o echipă. Nu ia nimeni în calcul o despărțire, dimpotrivă, vrem ca jucătorii și staff-ul tehnic să aibă toate condițiile pentru a performa și de a continua parcursul bun de până acum, într-un mod profesionist. 

Tot timpul fotbalul ne determină să ne dorim mai mult și pentru asta avem nevoie de sprijinul tuturor părților implicate, conducere, staff, parteneri și suporteri”, a spus Marian Brăilescu, președintele Oțelului, pentru GSP.ro.

Știrea inițială. Dorinel Munteanu, antrenor Oțelul Galați: „Nu mai pot așa, plec, dacă nu am sprijin”

Surse apropiate clubului susțin că azi, tehnicianul, în discuțiile cu colaboratorii săi, le-a spus că vrea să demisioneze în pauza de iarnă, dacă lucrurile nu se rezolvă din punct de vedere financiar. 

„Nu mai pot, plec în iarnă! Ne ajută Primăria și Consiliul Județean, dar nu e de ajuns. Cu banii din drepturile TV, cu tot ce adunăm, abia ajungem puțin peste două milioane și jumătate de euro. Ăsta nu e buget pentru o echipă de Liga 1. 

Eu pun suflet aici, am un obiectiv, vreau să fac rezultate, dar nu se mai poate așa, nu mai rezist așa", ar fi transmis Dorinel.

În acest moment, datoriile către echipă nu sunt foarte mari, comparativ cu alte cluburi, dar tot mai sunt restanțe salariale pe o lună și jumătate. Fotbaliștii Oțelului ar urma să primească jumătate de salariu restant în această săptămână. 

Însă Dorinel Munteanu nu consideră că este suficient pentru echipa sa, pe care vrea s-o ducă în play-off, chiar dacă este o nou-promovată.

Avertisment voalat și după meciul cu oltenii

Imediat după înfrângerea cu Universitatea Craiova, Dorinel Munteanu a trimis un mesaj-avertisment conducerii: „Se pare că am greșit câteva transferuri, dar încerc să scot maximum din aceste jocuri până la sfârșitul anului, iar după aceea mă orientez”. 

Apoi a adăugat „vreau să transmit că am nevoie de un buget, de salarii, de bani ca să aduc jucători care să se ridice la nivelul pretențiilor mele. Se vor lua măsuri foarte mari, și financiare, dar și de schimbare a echipei”.

11remize a adunat până acum Oțelul în 17 etape, cele mai multe din Liga 1, fiind urmată de Hermannstadt și de Petrolul, cu câte 10

La Galați, VAR nu a funcționat la liniile de ofsaid

Disputat pe un teren complet înconjurat de troiene de zăpadă, meciul de la Galați, dintre Oțelul și Universitatea Craiova, nu a beneficiat decât parțial de VAR. Sistemul video a funcționat doar pentru fazele litigioase, nu și pentru situațiile de ofsaid, din cauză că nu se puteau trage liniile speciale. 

Surse LPF au explicat că „din cauza zăpezii, a anumitor porțiuni albe de pe gazon, se confundau cu marcajul terenului. Nu se vedea clar nici pe camere, nici la TV, astfel că VAR nu s-a putut calibra pentru ofsaid. 

În astfel de situații, recomandarea a fost ca marcajul să se facă cu linii de culoare roșie. Cum nu s-a făcut asta, VAR nu a putut interveni în unele situații". În minutul 53, la 0-1, oaspeții au egalat dintr-o combinație Mitriță- Markovic, însă ultimul a pasat decisiv venind din spatele penultimului apărător, deci din ofsaid. 

Reluările au demonstrat că olteanul era în afara jocului, însă asistentul Valentin Avram nu a avut nicio reacție. Partida a fost oprită pentru verificarea VAR, iar după vreo 3 minute, golul a fost validat. Cum liniile VAR nu au putut fi trase, s-a dat credit tușierului, care a greșit.

Citește și: 

Revoluție la FCSB! » Gigi Becali a implementat „regula Dan Petrescu”

Novak Martinovic, cu inima alături de FCSB » A descris golul lui Florinel Coman într-un singur cuvânt + Mesajul transmis fanilor: „Câștigăm titlul!”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (21)
mihaitzuky
mihaitzuky  •  28 Noiembrie 2023, 19:22
Postat de johndorthy pe 27 Noiembrie 2023, 20:44

pai tu nue sti *** care sustii sifonarea zecilor de milioane de euro la clona csa? acum ia cu paine.

Poate ai uitat că, atunci când a luat Galațiul campionatul, tot Dorinel era antrenor. Joacă binișor, dar cu rotăreii a avut și ghinion, primul lor gol a fost din ofsaid, iar VAR-ul nici nu a intervenit.

Analiza
Analiza  •  28 Noiembrie 2023, 18:02
Postat de johndorthy pe 27 Noiembrie 2023, 23:08

dolarel destabilizeaza echipa si tu visezi sa bata pe Steaua din liga 1 etapa viitoare,iar ei in deplasare sunt zero barat. prost esti bah.

În deplasare Otelul nu a pierdut vreun meci. 15 MECIURI !!! În schimb FCSB a pierdut în deplasare cu UTA . Va fi un meci tare.

mattteo
mattteo  •  28 Noiembrie 2023, 12:25

Dorinel la Dinamo!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează