FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Elias Charalambous e cel mai bine plătit angajat din staff-ul lui FCSB » Are un salariu mai mare și decât al lui Thomas Neubert!

Elias Charalambous
Elias Charalambous

Articol de , , - Publicat marti, 02 mai 2023 08:08 / Actualizat marti, 02 mai 2023 17:38

Elias Charalambous a fost adus în România doar fiindcă FCSB avea nevoie de o licență Pro, însă el a căpătat un statut mai important decât era acela pentru care fusese ofertat. Cipriotul a primit un salariu de 11.000 de euro lunar, unul dintre cele mai mari din campionat, și a devenit persoana cel mai bine plătită din staff-ul roș-albaștrilor. 

Teoretic, e firesc să fie așa, din moment ce rolul său este de antrenor principal, numai că firescul acesta nu a fost respectat întotdeauna la FCSB. Când Becali a mai angajat câte „o marionetă” pentru licență, s-a întâmplat des ca „principalul” din acte să fie plătit cu mult mai prost decât era remunerat preparatorul fizic Neubert.

Dan Petrescu face lumină în bizarul caz de la CFR Cluj: „L-a terminat moral. Nu mai e ca înainte”
RAPID - CFR CLUJ 3-1
Dan Petrescu face lumină în bizarul caz de la CFR Cluj: „L-a terminat moral. Nu mai e ca înainte”

Elias Charalambous e tratat serios la FCSB, nu ca Leo Strizu 

Thomas câștigă 10.000 de euro lunar, iar Leo Strizu, tehnicianul care i-a precedat lui Charalambous în funcție, primea un salariu ridicol, numai 2.000 de euro. „Îl adusesem doar pentru licență și ca să-l ajut și pe el să câștige niște bani, dar ajunsese să se creadă chiar antrenor”, a spus Becali după ce Strizu a renunțat la post, supărat fiind că managerul Mihai Stoica nu-i permitea să conducă echipa, îl ținea departe de activitatea fotbaliștilor pe care-i comanda numai Mihai Pintilii. 

De când l-a angajat pe Charalambous, FCSB merge tot mai bine 

Gigi a exprimat și în declarațiile publice mirarea că Elias este cu adevărat un antrenor bun, o calitate pe care el nu s-ar fi așteptat s-o aibă cipriotul: „Când a venit la București, i-am spus că trebuie să asculte de Pintilii. Acum zic invers, că Pintilii ar trebui să asculte de «Haralambie»!”. 

De când Becali l-a angajat pe cipriot, FCSB a pierdut un singur meci, derby-ul din Giulești, și continuă să lupte cu multe șanse pentru câștigarea campionatului. Roș-albaștrii au jucat bine și împotriva Rapidului, când au fost învinși cu 0-1, și au rămas cu convingerea că nu antrenorul și jucătorii fuseseră vinovați pentru acel eșec, ci prestația arbitrilor îi lăsase fără cele trei puncte. 

Am jucat cu Charalambous la Omonia Nicosia, am fost colegi de cameră în perioada aceea și apoi eu l-am adus la FC Vaslui, când antrenam acolo. Am vrut să-l iau în staff-ul meu ca secund, l-am ofertat în anii aceștia, dar m-a refuzat, mi-a spus că prefera să-și creeze o carieră ca „principal”.

- Marius Șumudică, antrenor

MM Stoica a avut ideea să-l aducă pe Charalambous la FCSB 

Charalambous avusese ca jucător o scurtă experiență în România, el evoluase pentru o jumătate de an la FC Vaslui, ca fundaș central. Nu episodul acela l-a determinat pe Becali să-l oferteze pe cipriot, a contat o recomandare din partea lui Mihai Stoica. 

MM a explicat, după prezentarea lui Elias la București, că a mers pe încredere în relația cu un impresar care i-l propusese în trecut pe Oleg Protasov: „Eu am foarte puțini oameni în fotbalul european în care am încredere, dar unul dintre ei este Georgios Fougias, un agent grec care vorbește perfect românește și care este un apropiat al lui Răzvan Lucescu. Prin el l-am adus și pe Oleg Protasov, prin el am ajuns și la Elias Charalambous”. 

VIDEO. În direct la GSP Live, Leo Strizu și-a dat cu părerea asupra înlocuitorului său, Elias Charalambous: „Tot Pintilii ia deciziile la FCSB”

Citește și: 

Mihai Stoica îi răspunde lui Neagoe: „N-a fost penalty! Poate a văzut vreo mătușă din tribune și a fluturat baticul”

Sabău, îngrijorat după ce U Cluj a pierdut dramatic în prelungiri: „Situația se complică”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (2)
VanBasten
VanBasten  •  02 Mai 2023, 17:24

Meme:"Eu am foarte puțini oameni în fotbalul european în care am încredere" Din aia 3 pe care ii stie, are incredere doar in 2.

VanBasten
VanBasten  •  02 Mai 2023, 17:04

Unde s-a mai vazut ca antrenorul principal sa aiba salariul mai mare decat preperatorul fizic?! Va faceti de ras gesepeilor cu titlurile astea de breaking news rasuflat, negru pe galben. Investigatii in sport nema.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează