FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Legătură între misteriosul Șăpașu și fostul ministru Gerea, membru Elite al programului DDB + De ce procentele acțiunilor DDB declarate nu coincid cu cele înscrise la Registrul Comerțului

Articol de - Publicat marti, 17 noiembrie 2020 12:09 / Actualizat marti, 17 noiembrie 2020 17:07

GSP a descoperit o legătură între Toma Șăpașu, misteriorul om de afaceri care susține că s-a aflat în spatele deciziei spaniolilor de a investi la Dinamo, și Andrei Gerea, fostul ministru membru Elite al programului Doar Dinamo București. Cei implicați spun că este doar "o coincidență extraordinară"

 Toma Șăpașu. 60 de ani, născut în comuna Islaz, Teleorman, om de afaceri în Spania, Irlanda și România.  

El este ultimul personaj apărut în saga tragicomică de la Dinamo. Într-un interviu pentru ProSport, misteriosul bărbat cu voce gravă, tocită de tutun, spune că el și Dorin Șerdean, partenerul lui de afaceri din Spania și actualul director executiv de la Dinamo, l-au convins pe Pablo Cortacero să investească în fotbalul românesc.  

Acum, când proiectul Cortacero se dovedește o gigantică farsă cu fiecare oră care trece, Șăpașu - pe care media din România l-a asociat în ultimele zile cu o grupare de cămătari rromi - spune că el a venit recent cu o ofertă din partea altui fond de investiții, dar că oferta a fost refuzată de gruparea Cortacero.

EXCLUSIV Legătură între misteriosul Șăpașu și fostul ministru Gerea, membru Elite al programului DDB + De ce procentele acțiunilor DDB declarate nu coincid cu cele înscrise la Registrul Comerțului
Misteriorul Toma Șăpașu

 De unde a apărut și cine este, însă, Toma Șăpașu? 

“Sunt plecat din România de 34 de ani. Nu sunt cămătar, am văzut că am fost făcut rrom, o să îi dau în judecată pe cei care au scris asta. Dar n-am eu nevoie de banii presei. Eu vreau să fie bine, am un fond de investiții, dar spaniolii au refuzat oferta. Puneți presiune pe ei acum să abandoneze!”, spune Șăpașu în dialog cu ziariștii Gazetei. 

Pe site-ul termene.ro, Toma Șăpașu - care figurează cu o adresă din Dublin, Irlanda, o locație uzitată de mulți oameni de afaceri din Uniunea Europeană pentru a realiza construcții offshore în zona Caraibe în vederea a ceea ce ei numesc optimizare fiscală - apare într-o singură firmă teoretic funcțională.  

Asociatul grec, viitor consilier personal de ministru

Argit Global Services SRL a fost înregistrată în 2012 și a devenit inactivă fiscală doi ani mai târziu. Șăpașu avea 16 la sută, alți trei cetățeni spanioli aveau împreună 68 la sută, iar al cincilea acționar  (16 la sută) era un cetățean român de origine greacă, Ioannis Sofianos. 

EXCLUSIV Legătură între misteriosul Șăpașu și fostul ministru Gerea, membru Elite al programului DDB + De ce procentele acțiunilor DDB declarate nu coincid cu cele înscrise la Registrul Comerțului

 “Da, e o firmă cu care venisem să luăm proiecte în construcții. Am ieșit din firmă. Nu știu cine e Sofianos…(peste câteva secunde) Aaaa, mi-am amintit. Era un grec, era angajat. Avea acțiuni?! Eu știu că era angajat”, spune Șăpașu. 

 Contactat de Gazetă, grecul Ioannis Sofianos își amintește de Șăpașu: “E o istorie veche. Mi l-a adus un prieten comun pe acest domn Șăpașu să facem proiecte. Eu am ieșit din schemă după o perioadă, am rămas prieteni, am mai avut și câte o întâlnire scurtă, dar nu am mai auzit nimic de el de 2-3 ani. E un băiat simplu care are dorință să facă lucruri, ba chiar mi-a prezentat câțiva oameni de afaceri serioși din Spania”.  

În 2012, Sofianos era doar un om de afaceri cu multe relații. În 2015, însă, grecul apare cu o declarație de avere pe siteul energie.gov.ro în calitatea sa de consilier personal al ministrului Energiei și IMM.  Cine era ministrul pe care-l consilia fostul asociat al lui Șăpașu, misteriosul afacerist care pretinde că l-a adus pe Cortacero la Dinamo? 

EXCLUSIV Legătură între misteriosul Șăpașu și fostul ministru Gerea, membru Elite al programului DDB + De ce procentele acțiunilor DDB declarate nu coincid cu cele înscrise la Registrul Comerțului
Ioannis Sofianos, prieten și consilier de ministru

Andrei Gerea (52 de ani) este un fost deputat PNL, PLR și ALDE, ministrul al Economiei în guvernul Ponta 2, apoi ministrul al Energiei și IMM în guvernul Ponta 4. Printr-o extraordinară coincidență, Gerea este membru elite al programului DDB și unul dintre cei mai vocali suporteri dinamoviști în ultima perioadă.  

Când Gazeta l-a contactat, Gerea și-a vărsat oful pe spaniolii de la Dinamo. “Situația mi-a confirmat temerile pe care le aveam de când au venit. E evident că nu sunt capabili să susțină clubul. Cred totuși că au avut ceva promisiuni, ceva s-a întâmplat pe parcurs”.  

- Reporter: Despre apariția lui Toma Șăpașu ce spuneți? 
- Gerea: Mi se pare de necrezut. Șerdean susține că nu-l cunoaște deși sunt parteneri în aceeași firmă, mi se pare de noaptea minții. 

- Îi cunoșteați pe spanioli de dinainte de a veni la Dinamo? 
- De unde să-i știu? 

- Ne puteți spune ce legătură este între Ioannis Sofianos și dumneavoastră?
-  E un prieten grec, mi-a fost consilier la minister.  

- Știți că a fost asociat cu Șăpașu într-o firmă?
(Râde) De unde să știu?! Habar nu am avut. E o coincidență amuzantă.  

“Nu vreau să fiu asociat în niciun fel cu indivizii ăștia. Vă rog să ștergeți din dreptul meu vreo implicare politică în ceea ce privește Dinamo” 
- Andrei Gerea, membru Elite DDB

EXCLUSIV Legătură între misteriosul Șăpașu și fostul ministru Gerea, membru Elite al programului DDB + De ce procentele acțiunilor DDB declarate nu coincid cu cele înscrise la Registrul Comerțului
Mesaj postat de fostul ministru Gerea în această primăvară

Fostul ministru l-a contactat imediat pe Sofianos, care a acceptat apoi dialogul de mai sus cu Gazeta în care l-a apreciat pe Șăpașu și a concluzionat că “lumea e mică”.  În același timp, însă, pe un grup al suporterilor lui Dinamo, Gerea a scris:  

“Costin Ștucan a prezentat, azi, o știre conform căreia un consilier de-al meu de la Energie ( și prieten ) ar fi asociat cu Șăpașu. Consilierul fiind grec de origine. L-am sunat pe grec. Așa e, a fost asociat cu ăsta în 2012. Evident ca habar nu am avut, dar e bine sa știți. Omul (n.r. - Sofianos) mi-a zis ca acest Șăpașu îl reprezenta pe unul, Diaz ,de la Almeria și că e un "țigan nenorocit" care îi învârte pe spanioli pe degete. Deci, e posibil, într-adevăr, ca ăsta să fie capul răutăților”. 

Câte acțiuni au de fapt cotizanții programului DDB?

În ultimele sale intervenții publice, Gerea a susținut că membrii DDB - proiect care a generat sute de mii de euro din donațiile fanilor din întreaga lume - dețin 20 la sută dintre acțiunile SC Dinamo 1948 SA. Însă, pe site-ul termene.ro, numărul oficial al acțiunilor e diferit:  Asociația Peluza Hîldan Dinamo are 10,061 la sută dintre acțiuni. 

De ce procentul de acțiuni anunțat public membrilor cotizanți diferă de cel înregistrat oficial la Registrul Comerțului? Gerea: “Acțiunile sunt înregistrate. Da, trebuie comunicat și acolo. Persoana care trebuia să o facă s-a luat cu altele și n-a mai ajuns. O să meargă săptămâna asta, vă dați seara că i-am sărit toți în cap”. 

VIDEO Florin Prunea, teorie interesantă: „Eu cred că Dinamo nu a plecat niciodată de la Negoiță. Spaniolii nu sunt acționari!”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Cazul straniu al negocierilor dintre Cortacero şi Negoiță la Dinamo: de ce a preluat spaniolul o companie care produce „rachete spațiale, mături și vinde cămile”

EXCLUSIV Cosmin Contra a decis să spună lucrurilor pe nume: „Vreau să plec! Am dat bani de la mine! La Dinamo, nu avem nici de o pizza”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (38)
deusdat
deusdat  •  18 Noiembrie 2020, 11:44

Toată lumea știe, Gerea e pușcărie!

p.rares
p.rares  •  17 Noiembrie 2020, 18:39

Gerea asta ,un traseist cazut din lac in put prin politica sa de amator,incearca sa-si faca publicitate prin DDB.Un oportunist,voi cei din presa chiar nu stiti.Cu toate ca sunt stelist convins,am speranta ca Dinamo va scapa de aceste persoane care o capuseaza si isi va reveni.

babacloanta
babacloanta  •  17 Noiembrie 2020, 18:39
Postat de morzadobflicster pe 17 Noiembrie 2020, 16:22

Dragi suporteri dinamovisti, Vreau sa va atrag atentia ca astazi este 17 Noiembrie. Nu are nici o semnificatie aparte ziua de astazi, nu se sarbatoreste nimic, dar in albaneza 17 Noiembrie se traduce 17 Nentori... Stiti voi, la fel ca 17 Nentori Tirana, care v-a rusinat acum 33 de ani. La mai mare!

POLI IAȘI - FCSB 5-2. Echipa lui Gigi Becali, umilință

Vezi toate comentariile (38)
Comentează