FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCSB 1-2

CONCLUZIE Aliat nebănuit pentru FCSB în lupta la titlu » Cele două momente DECISIVE din primele etape ale play-off-ului

Roș-albaștrii au întors meciul pe mâna a doi jucători, Compagno și Florinel Coman / foto: GSP +11   FOTO
Roș-albaștrii au întors meciul pe mâna a doi jucători, Compagno și Florinel Coman / foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 04 aprilie 2023 08:49 / Actualizat marti, 04 aprilie 2023 10:21

FCSB a reintrat serios în calculele pentru titlu odată cu victoria de la Sfântu Gheorghe, 2-1, și se află acum la doar trei puncte în spatele liderului Farul. Roș-albaștrii au un aliat important în acest start de play-off: VAR-ul le-a menținut punctele intacte cu Sepsi, iar o altă decizie-limită a arbitrilor le-a securizat punctul împotriva Craiovei, în egalul de pe 18 martie (1-1).

În goana după primul titlu după o pauză de opt ani, FCSB regăsește un ingredient căreia îi lipsise din plin în ultimele sezoane: norocul în momentele cheie, pe muchie de cuțit, cele care pot decide în favoarea ta un campionat. Sau, altfel spus, privilegiul de a avea parte de arbtiraje corecte și decizii „curate” într-un campionat nu o dată viciat de erorile „fluierașilor”.

Face totul ca să-l împiedice să plece » Gigi Becali i-a oferit deja prelungirea contractului scandent în vară
FCSB
Face totul ca să-l împiedice să plece » Gigi Becali i-a oferit deja prelungirea contractului scandent în vară

FCSB, principala beneficiară

În primul sezon de la implementarea VAR în Superligă, formația lui Gigi Becali are toate motivele să se declare satisfăcută: contra lui Sepsi, oamenii din cabina VAR au anulat golul neregulamentar marcat de covăsneni la 1-2, în minutul 63.

Safranko punctase în poarta lui Târnovanu, însă reușita a fost anulată după cinci minute de parlamentări, care au stabilit până la urmă că vârful gazdelor se afla în ofsaid. 

Aliat nebănuit pentru FCSB în lupta la titlu » Cele două momente DECISIVE din primele etape ale play-off-ului
Ofsaidul de 22,8 centimetri la Safranko, care reușise golul de 2-2 / Captură Digi Sport

Nu e singurul moment-limită de pe urma căruia FCSB a profitat în acest început de play-off. La remiza de pe teren propriu cu CS Universitatea, 1-1, oltenii marcaseră golul de 2-1 în minutul 79, prin Koljic. 

Bosniacul primise o pasă de la Ivan și-l învinsese pe Târnovanu printr-o execuție de atacant. Tușierul de pe acea parte, Mihai Marica, a avut prezență de spirit și a ridicat fanionul la o fază extrem de complicată. Acțiunea s-a analizat și în cabina VAR, ajungându-se la concluzia că vârful Universității se afla în ofsaid în momentul golului.

Aliat nebănuit pentru FCSB în lupta la titlu » Cele două momente DECISIVE din primele etape ale play-off-ului
Tușierul a anulat corect golul de 2-1 al lui Koljic

Cu decizii anapoda, FCSB ar fi avut trei puncte în minus

Bilanțul? Patru puncte din două meciuri adjudecate de FCSB în play-off, care s-ar fi putut transforma într-un singur punct fără VAR și fără deciziile corecte ale arbitrilor. Cu acel ipotetic deficit, vicecampioana ar fi avut cu trei puncte în minus. Ar fi contabilizat doar 30 de puncte, iar obiectivul n-ar mai fi părut la fel de plauzibil ca acum.

Ce s-a întâmplat la Sfântu Gheorghe: Colțescu validase inițial golul lui Safranko

După o primă repriză fără evenimente importante pentru brigada de arbitri, a venit golul lui Safranko, din minutul 63. Aganovic a șutat spre poartă, Dawa a deviat balonul la Safranko, care a reluat în plasă. 2-2? Inițial, „centralul” Sebastian Colțescu a acordat golul, însă a intervenit VAR-ul, care a corectat decizia.

Motivul? În momentul șutului lui Aganovici, Safranko se afla în poziție de ofsaid. Potrivit măsurătorilor din cabina VAR, umărul său era cu 22,8 cm mai aproape de poartă decât al lui Radunovici.

VIDEO. Florinel Coman, execuție superbă pentru 1-2 în Sepsi - FCSB

Citește și alte știri despre FCSB:

Face totul ca să-l împiedice să plece » Gigi Becali i-a oferit deja prelungirea contractului scandent în vară

VIDEO+FOTO Au făcut prăpăd la Sf. Gheorghe! Oficialii lui Sepsi cer măsuri: „Să vedem cine va plăti!”

Florinel Coman nu l-a convins pe fostul mare internațional: „Nu e atât de bun pe cât s-ar putea crede. Mai are de muncă”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (28)
corectu
corectu  •  05 Aprilie 2023, 08:17

Deci și când VAR-ul corectează greșelile arbitrilor nu e bine.Dacă funcționa VAR-ul anul trecut FCSB ar fi fost campioană. Domnilor de ce nu amintiți de primul meci din play-off FCSB-U.Craiova,unde Ivan a făcut cel mai simplu penalty,l-a aruncat cât colo pe Edjouma..Mai lăsați răutățile.

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  04 Aprilie 2023, 20:27

Aici nu este vorba de norocul fcsb cu corectitudinea VAR ,mai degrabă " mult prea binevoitori ,flexibili și atenți aplecați spre aceasta zcsb ,care conduce în clasamentul greșeli ( mici atenții culmea toate PRO fcsb ) " !? Cum se face ca la CFR ,aceste dileme pe muchie de cuțit, toate liniile sant trase nu Pro ci Împotriva!? Oare întâmplător!? Joci cu fcsb niciodată nu vei avea șansa ca arbitrul sa " greșească " pt. tine ,vreau sa vad și eu unul care are " sânge în instalație " și da 11m ,contra zcsb ,elimina vreun jucător, le anulează gol etc. !? Visez ,asa ca nu sant realist ,parca nu știu unde și între cine trăiesc!

cotovanucristinell
cotovanucristinell  •  04 Aprilie 2023, 13:40

Cele doua faze nu sunt identice pentru ca pozitia in afara jocului (offside) se ia la momentul sutului celui din echipa ta, NU la momentul devierii adversarului! la golul lui Compagno, acesta nu era in offside la momentul sutului expediat de Olaru! pe cand la Sepsi, Safranko era in offside la momentul cand a sutat Stefanescu (cred ca el a sutat); nu se pun pozitiile cand deviaza fundasii mingea; acesta este regulamentul.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează