FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Reacția lui Dică, în direct, după ce i-au fost puse imaginile cu Pintilii: „Venim aici și vedem unde a fost plăcerea și unde nu”

Nicolae Dică, la Orange Sport
Nicolae Dică, la Orange Sport

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 noiembrie 2022 21:23 / Actualizat miercuri, 09 noiembrie 2022 21:52

Nicolae Dică (42 de ani), fostul antrenor de la FCSB, i-a „înțepat” pe Mihai Pintilii și Thomas Neubert, oamenii care pregătesc echipa roș-albastră după demisia lui. 

În direct la TV, lui Dică i-a fost arătată înregistrarea video cu declarațiile lui Mihai Pintilii de la finalul derby-ului cu Rapid, câștigat cu 3-1 de FCSB. Pintilii spusese atunci că „Le-am dat plăcere la antrenamente jucătorilor, jocuri. Au căpătat încredere”.

Tăios, Dică, prezent în studioul Orange Sport, a răspuns: „Să arate Pintilii ce a făcut la antrenament, arăt și eu ce am făcut. Venim aici la voi și vedem unde a fost plăcerea și unde nu. Cu mine erau antrenamentele filmate, le pot arăta”.

După rezultatul rușinos cu Ocna Mureș, Mirel Rădoi a făcut iureș: „Masa de masaj lângă cei care fac treaba mare în vestiar. Nu există așa ceva!”
OCNA MUREȘ - CSU CRAIOVA 1-1
După rezultatul rușinos cu Ocna Mureș, Mirel Rădoi a făcut iureș: „Masa de masaj lângă cei care fac treaba mare în vestiar. Nu există așa ceva!”

Nicolae Dică, incisiv la adresa lui Pintilii și Neubert: „Să califice echipa și ridic mâna”

Dică a continuat în aceeași notă:

„Oamenii ăștia să obțină 5 victorii consecutive - că eu am avut 4 - și vin eu și ridic mâna. La anul, când vor intra în grupele europene, vin, ridic mâna și îi felicit: «Bravo, ați făcut performanță!».

Sunt mai multe lucruri pe care nu le pot vorbi așa... Nu vreau să se înțeleagă că am ceva cu ei. Nu mă gândesc că m-au «lucrat», vreau doar să dovedesc că datele de la meciul cu Rapid sunt mai slabe decât erau când echipa era condusă de mine și cei doi din staff-ul meu, Viorel Tănase și George Cotigă”.

Nicolae Dică a scos cifrele din „sertar”: „Posesia mea nu era bună, asta de 39 cu Rapid e”

Fostul antrenor de la FCSB a venit la emisiune cu date statistice pentru a demonstra că sub comanda lui, echipa a alergat mai mult decât a făcut-o contra Rapidului.

„Cu Rapid, echipa a alergat 108,3 kilometri, a avut 15 șuturi, 5 pe poartă, posesie 39%. Acum n-a mai contat posesia, deși Rapid a jucat cam 25 de minute cu un om în minus.

Meciul cu U Cluj, 61% posesie, față de 39, cât au avut ei. Am alergat 116,8 kilometri, față de 108 cu Rapid. Diferență mare. Șuturi pe poartă, 7, față de 5. E diferență, nu? Și ăsta e joc în care am jucat slab.

Cu Sepsi, meci câștigat: posesie 51%, mai bună decât au avut ei. Distanța alergată, 116 kilometri, 8 în plus. Diferență cam mare pe partea fizică și la posesie, nu? Meci câștigat, după care am fost criticat.

Să vedem și cu FC Argeș, joc câștigat. 61% posesie. Nu era bună asta, e bună de 39%. Aproape 118 kilometri alergați, diferență de 10 kilometri. Total șuturi, 25. Pe poartă, 12, dar eu eram criticat”, a spus Dică. 

Când am ajuns la club, am întrebat: «Există vreun jucător care poate să-mi câștige 3 din 5 meciuri? Să ridice mâna». Voi închide ochii dacă nu se antrenează 100% și poate face altceva la antrenamente dacă vrea, numai să câștige măcar 3 meciuri din 5. Nu a ridicat niciunul mâna. Bun, atunci să fim împreună, doar așa putem câștiga!

Întrebați-i pe Coman, Cordea, Olaru câte discuții am avut cu ei. Eu vorbeam seara cu jucătorii, îi sunam, îi întrebam cum sunt. Le spuneam să aibă grijă la odihnă... Am avut comunicare cu ei.

La meciul cu Saburtalo nu știau pe unde să scoată cămașa, că ies din Europa. Apoi, cu mine au câștigat 4/5 meciuri în Europa. Până la meciul cu U Cluj, aveam 4 meciuri la rând câștigate în campionat!

- Nicolae Dică

Citește și: 

Îl recunoști? A fost copil de mingi la FCSB - Real Madrid, acum a înscris primul gol în tricoul lui Dinamo
DINAMO - SEPSI 2-3
Îl recunoști? A fost copil de mingi la FCSB - Real Madrid, acum a înscris primul gol în tricoul lui Dinamo
Mihai Stoica, răspuns ironic pentru Victor Angelescu: „Domnule patron secund, faceți un calcul sumar și veți descoperi asta”
FCSB - RAPID 3-1
Mihai Stoica, răspuns ironic pentru Victor Angelescu: „Domnule patron secund, faceți un calcul sumar și veți descoperi asta”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (17)
fanu2
fanu2  •  11 Noiembrie 2022, 09:45

E foarte bun Dica! Poate face echipa cu Ionut Chirila (dau cum il cheama pe Chirila)si nici Manchester City nu-i mai opreste :)))

roalbastru
roalbastru  •  10 Noiembrie 2022, 15:16

Mai Nea Dica, las-o mai mai moale, nu te mai face de ras singur. Vezi ca la bicicleta daca schimbi viteza, poti sa dai de doua ori, chiar de trei ori mai repede din picioare, intradevar asa poti sa urci un deal chiar greu de urcat (cum ai facut matale cu calificarea), dar distanta parcursa este mult mai mica. Cam asa jucai matale cu Steaua, agitatie mare ca sa treci un hop, dupa care, ne agitam, pedalam in gol si avansam doi metri. E ca si cum ai fi antrenorul lui Jumbo-Visma, l-ai avea pe Jonas_Vingegaard si l-ai pune sa mearga pe foaia mica si pinionul mare tot traseul, ma rog nu cred ca intelegi matale cu d'astea, da' cine stie poate te apuci de comentat cicilism, poate reusesti, ca vad ca la "gurisme" d'astea nu te intrece nici Lucescu, nici Petrescu.

daniaania
daniaania  •  10 Noiembrie 2022, 10:16

Sa fii antrenor bun îți trebuie talent și viziune. Nu toți foști jucători pot sa antreneze și să aibă rezultate sau performante.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează