FOTBAL  »  Superliga  »  CANDIDATURĂ

Fostul jucător de la Dinamo a luat o decizie radicală » Tocmai și-a anunțat candidatura: „O nouă provocare în viața mea”

Florin Acsinte (stânga)
Florin Acsinte (stânga)

Articol de - Publicat joi, 02 mai 2024 23:36 / Actualizat vineri, 03 mai 2024 00:27

Florin Acsinte (37 de ani), fostul apărător de la Dinamo și Botoșani, a decis să urmeze o carieră în politică. Retras din activitate în 2021, el a decis să se implice și mai mult în acest domeniu.

Fostul jucător a anunțat prin intermediul rețelelor de socializare faptul că va intra în cursa pentru un mandat de consilier în Consiliul Local Municipal Botoșani. El va candida din partea Partidului Național Liberal (PNL). Astfel, încă un fost fotbalist urmează această carieră, după ce zilele trecute Valentin Badea, fostul jucător de la FCSB, a luat o decizie similară.

El a mai cochetat cu această carieră și în 2020, atunci când a fost numit vicepreședinte al Organizației Municipale ALDE Botoșani. În sezonul 2009-2010 Acsinte a evoluat sub formă de împrumut la Dinamo, însă nu s-a impus și a evoluat doar pentru echipa a doua.

„S-au dat bani mulți” » Mircea Lucescu, acuzații de blat la adresa unei campioane din Superliga! Clubul a răspuns imediat: „Să-și retragă afirmațiile!”
SCANDAL
„S-au dat bani mulți” » Mircea Lucescu, acuzații de blat la adresa unei campioane din Superliga! Clubul a răspuns imediat: „Să-și retragă afirmațiile!”

Florin Acsinte intră în politică » Ce își propune să realizeze

El a evoluat pentru Dinamo II, FC Botoșani, Pandurii, Voluntari și Hermannstadt. S-a retras din 2021, deși nu mai jucase niciun meci oficial din iunie 2019. În politică își va asocia numele cu Valeriu Iftime, conducătorul celor de la Botoșani, care a fost protagonistul unui scandal din cauza posibilei sale influențe politice din fotbalul românesc.

Salutare tuturor,

Astăzi marchez începutul unei noi provocări în viața mea: intrarea în cursa pentru un mandat de consilier în Consiliul Local Municipal Botoșani din partea PNL. Pentru cei care mă cunosc, știți că am depus mereu eforturi maxime și am luptat pentru performanță în tot ceea ce am făcut. Astăzi, această determinare și pasiune se îndreaptă către un alt teren de joc: politica locală.

Alături de candidatul nostru la Primăria Botoșani, Mugurel Catalin Flutur, și candidatul nostru la Consiliul Județean, Valeriu Iftime, vă invit să fim o echipă puternică și unită, gata să facem schimbări reale în comunitatea noastră.

Îmi propun să aduc în sala de sport a politicului local aceeași determinare, disciplină și dorință de a obține rezultate extraordinare. Ca un sportiv de performanță, știu că succesul nu vine doar prin talent sau efort individual, ci prin colaborare, strategie și implicare totală.

Așadar, vă invit să fiți alături de mine în această cursă. Împreună, putem construi un oraș mai puternic, mai dinamic și mai pregătit pentru viitorul nostru. Vă promit că voi lupta pentru fiecare botoșănean și voi reprezenta cu mândrie valorile sportului și ale performanței în activitatea mea politică.

Mulțumesc pentru sprijinul vostru și pentru încrederea acordată. Haideți să ne îndreptăm împreună către victorie!

- Florin Acsinte, pe rețelele de socializare

Iulian Călin, membru PNL, a arbitrat partida Botoșani - FCU Craiova

Partida FC Botoșani - FCU Craiova, scor 4-1, din etapa a 4-a din play-out, a fost arbitrată de Iulian Călin, membru PNL, coleg de partid cu Valeriu Iftime, patronul moldovenilor.

Valeriu Iftime, finanțatorul clubului FC Botoșani, este din martie 2024 președintele PNL Botoșani și candidatul liberalilor la funcția de președinte al Consiliului Județean. Iar la meciul echipei sale cu FCU Craiova (4-1), din play-out, l-a avut la centru pe Iulian Călin. Un arbitru care și-a lansat oficial candidatura pentru primăria orașului argeșean Ștefănești, din partea PNL!

Valeriu Iftime: „Nici n-am știut că Iulian Călin mi-e coleg de partid”

Altfel spus, un PNL-ist a arbitrat meciul altui PNL-ist! O situație neobișnuită, pe care Iftime o vede totuși normală. Într-o intervenție la Digi Sport, marți seară, patronul lui FC Botoșani a fost întrebat frontal dacă e normal să fie arbitrat de un coleg de partid: „Atunci, când m-a arbitrat, nici n-am știut că Iulian Călin mi-e coleg de partid.

Mie mi se pare normal. Eu n-aș vrea să leg partidul de fotbal. Nu știu cum se deleagă arbitrii, habar n-am. Dar dacă lucrurile astea sunt deranjante trebuiesc evitate”.

În regulamentul de organizare și desfășurare a activității arbitrilor de fotbal există un singur paragraf care interzice implicarea în politică. Îl vizează pe președintele CCA. Arbitrii sunt liberi să facă ce vor, când vor, fără să ofere explicații.

Citește și alte știri:

„MM de ce tace? E direct atacat” » Mircea Sandu, izbucnire cu tentă rasistă, după acuzațiile de blat ale lui Mircea Lucescu: „Facem anchete în stilul Bulibașa. Perversitate, curvăsăreală”
SCANDAL
„MM de ce tace? E direct atacat” » Mircea Sandu, izbucnire cu tentă rasistă, după acuzațiile de blat ale lui Mircea Lucescu: „Facem anchete în stilul Bulibașa. Perversitate, curvăsăreală”
„L-ai făcut milionar pe Cercel” » Calhanoglu l-a sunat pe Elias Charalambous, după ce a viralizat maneaua de titlu
ITALIA
„L-ai făcut milionar pe Cercel” » Calhanoglu l-a sunat pe Elias Charalambous, după ce a viralizat maneaua de titlu

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (2)
Hund
Hund  •  03 Mai 2024, 09:11
Postat de Luceafaru_Huilei pe 03 Mai 2024, 00:30

Nordul Moldovei și Bucovina sunt corupte până în măduva oaselor.

Să fim serioși, capitala este "fruncea")))) în Moldova și Bucovina sunt cei mai mulți "fani" PSD -PNL )

Luceafaru_Huilei
Luceafaru_Huilei  •  03 Mai 2024, 00:30

Nordul Moldovei și Bucovina sunt corupte până în măduva oaselor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează