FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO Dezvăluire-şoc: „De ce credeți că-l iubește Mourinho pe Giovanni? D-aia venea mereu în România”

Mourinho, Giovanni Becali și Gigi Becali, împreună la un meci
Mourinho, Giovanni Becali și Gigi Becali, împreună la un meci

Articol de GSP - Publicat joi, 26 august 2021 07:55 / Actualizat joi, 26 august 2021 09:28

Florin Gâtejan, poreclit „Pațanu”, fostul avocat al lui Gigi Becali, a vorbit miercuri, la GSP Live, despre relația lui Giovanni Becali cu Mourinho și Fatih Terim.

Gâtejan, cel care a fost și șef al Comisiei de Disciplină din cadrul FRF, a vorbit despre relația de prietenie dintre Giovanni Becali și Jose Mourinho, dar și despre implicarea impresarului în transferurile lui Moruțan și Cicâldău la Galatasaray.

„Domne, venea Mourinho să vadă castelul lui Gigi Becali? Venea el să vadă bodega asta de castel? E bodegă pe lângă unde a umblat Mourinho. A venit pe mâna lui Giovanni, care știe să dea afară (n.r. - să vândă jucători). De ce credeți că-l iubește Mourinho? Mourinho a cunoscut «folcloriste», d-aia venea mereu în România. 

Nu se repezea Fatih Terim să-i cumpere acum pe Moruțan și pe Cicâldău. Tot prin prisma lui Giovanni. Nu că face măgării cu Mourinho sau Fatih Terim, totul e pe prietenie. Cu o «folcloristă», astea sunt relațiile de prietenie, nu fac ei măgării cu șpagă sau altele.

Adică, în loc de «Bună ziua» această prietenie. Credeți că el stă să alerge pe acolo să vândă un jucător? Asta e un impresar adevărat”. 

Iată dialogul dintre Costin Ștucan, moderatorul emisiunii, și Florin Gâtejan:

Ștucan: Vă dați seama, o femeie, o «folcloristă”, undeva în România, necunoscută, poate peste ani să declanșeze niște transferuri. Poate fi responsabilă indirect pentru niște transferuri pentru că l-a cunoscut cândva pe un antrenor mare (n.r. - Mourinho) la 2 Cocoși?”

Gâtejan: Datorită ei în primul rând, că ea nu venea după jucători, venea după ăsta....

Giovanni Becali, prieten bun cu Mourinho

Cei doi sunt prieteni din 1998, când în România se organiza Campionatul European U21, iar lusitanul era scouter pentru Barcelona, iar firma impresarului român se ocupa cu cazarea acestuia la București.

În trecut, Giovanni dezvăluise chiar că Mourinho a vrut să-l viziteze în pușcărie, în perioada în care acesta era condamnat.

„Sunt prieten bun cu Mourinho. A vrut să vină la mine când eram în pușcărie la Slobozia. S-ar putea să vină în România în câteva zile și puteți să-l întrebați. El a vrut, dar i-am spus să nu vină. Eu aveam regim închis, vorbeam la geam. Îți dai seama cum era să vină Mourinho să vorbească la geam? 

Au venit mulți prieteni să mă viziteze. Au venit milionari din Bulgaria. Mourinho a venit la amicalul României cu Finlanda (n.r. câștigat de România cu 2-0 pe 5 iunie 2018) pentru mine. Tocmai mă eliberasem și a venit pentru mine”,  declara Giovani Becali în urmă cu 2 ani.

Gâtejan, acum în vârstă de 75 de ani, a jucat fotbal la Rapid București și Sportul Studențesc, apoi a devenit avocat și judecător. După 1990, a fost președinte sau vicepreședinte al Comisiei de Disciplină din cadrul FRF și observator FRF timp de aproape 25 de ani.

Citește alte știri din fotbalul românesc:

Și-a înscenat Gigi Becali boala în închisoare? Fostul său avocat face acuzații incredibile: „Escrocule, pe tine nu te doare nici glezna!”

De ce-l vrea Galatasaray și pe Octavian Popescu » Capitolul la care e peste Ilaix Moriba și Musiala

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (1)
alfabetta
alfabetta  •  26 August 2021, 10:14

Oane începe încărcarea cu tărie: ” Aha. Amu înțăleg vorbele lui Becali . Este clar cum a făcut carieră și a ajuns antrenorul unu special acest Mourinho . A fost recomandat și susținut de un pușcăriaș român.”

Vezi toate comentariile (1)
Comentează