FOTBAL  »  Superliga  »  CS MIOVENI - FC ARGEȘ 0-0

Gabi Balint, revelație în direct: „Am găsit motivul pentru care fotbalul românesc e în ultimul hal!”

Gabi Balint
Gabi Balint

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 octombrie 2021 20:39 / Actualizat vineri, 01 octombrie 2021 20:57

După meciul dintre CS Mioveni și FC Argeș, scor 0-0, fostul atacant Gabi Balint (58 de ani) a avut o „revelație”: „Am găsit motivul pentru care fotbalul românesc e în ultimul hal”.

„Derby de Argeș” s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, la capătul unui duel fără ocazii mari de gol, în care cele două formații au fost mai preocupate să se anihileze una pe cealaltă decât să producă un fotbal de calitate pentru cei aproximativ 2.000 de suporteri prezenți pe arena din Mioveni.

La finalul meciului, la flash-interviuri, jucătorii care au oferit declarații, printre care Kehinde Fatai și Iasmin Latovlevici, s-au declarat mulțumiți de faptul că echipele lor nu au primit gol. Imediat după, Gabi Balint a început o discuție amplă în studioul DigiSport.

„Revelația” lui Gabi Balint după CS Mioveni - FC Argeș: „Am găsit motivul pentru care fotbalul românesc e în ultimul hal”

„Am găsit motivul pentru care fotbalul românesc e în ultimul hal. Nivelul tactic e prea avansat și jucătorii nu pot să facă față. «Nu luăm gol, stăm bine, spații reduse», totul e perfect, iar jucătorii nu mai știu să joace fotbal. Toți stau în spatele balonului, pentru că asta le transmit antrenorii, ei asta-și doresc. «Să nu luăm gol, să avem grijă, să acoperim spațiile». Bă, dar cu mingea ce facem?

La antrenamente se lucrează mult timp fără minge. Și afară sunt jocuri tactice, dar jucătorul când are mingea mai creează, mai driblează, mai dă o pasă în adâncime. Antrenorii nu lasă fundașii laterali să urce în atac și aduc maximum 2 jucători în careul advers pe faze de atac”, a spus Balint, care a fost completat de Ilie Dumitrescu

„Nu e rău că lucrezi tactic. Un antrenor poate să lucreze până în ultimii 20 de metri, apoi intervine valorea individuală a jucătorilor, care trebuie să se ridice la un anumit nivel”. 

Prea multă încrâncenare, prea puțin fotbal. Asta este realitatea. Poate un plus pentru Mioveni în prima repriză, când au apelat mai mult la mingea lungă și ne-au creat probleme. Am reușit mai greu să combinăm, să ne facem jocul, dar în a doua repriză am schimbat sistemul și am reușit să împingem jocul. Din păcate, nu reușim să ne apropiem periculos de poartă. Suntem la al 7-lea meci fără gol primit, dar la capitolul ofensiv suntem datori.

- Mihai Ianovschi, antrenor FC Argeș 

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Concluzia lui Ianovschi după CS Mioveni - FC Argeș: „Prea multă încrâncenare, prea puțin fotbal” + Problemele lui Tănase: „Are două variante”

Pentru el insistă fanii lui Dinamo » Rednic și Mureșan îl așteaptă cu brațele deschise

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (7)
131668434566273
Razvan Mihailescu  •  02 Octombrie 2021, 16:48

Primele 3,4 echipe din seria a 3 a din B, la nivelul anilor 70,80,le trăgeau o batuta de la 3 în sus la astea de acuma gen CFR, steaua

1690324144614070
Viorel Ignat  •  01 Octombrie 2021, 23:41

Se lucrează mai mult pe defensiv pt ca este ușor pt antrenori ,care întreacă nu sint mare scula de meseriași, de ce nu vezi un antrenor în Vest,iar fotbaliștii la fel nu trebuie sa gândească,sa creeze etc. Mai ușor este sa distrugi,nu-ți mai bați capul, dealtfel cam tipic romanesc !

dora
dora  •  01 Octombrie 2021, 23:16

In fotbalul romanesc se lucrează mai mult la compartimentul defensiv. Se baga autobaza în poartă. Dacă se poate. În cazul multor echipe.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează