FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

EXCLUSIV Acord total: „turnul” Debeljuh semnează astăzi în Superliga!

Gabriel Debeljuh, 26 de ani, a bătut palma cu Sepsi și urmează să semneze din postura de fotbalist liber de contract un contract valabil doi ani cu covăsnenii.
Gabriel Debeljuh, 26 de ani, a bătut palma cu Sepsi și urmează să semneze din postura de fotbalist liber de contract un contract valabil doi ani cu covăsnenii.

Articol de - Publicat miercuri, 28 iunie 2023 13:21 / Actualizat miercuri, 28 iunie 2023 16:01

Gabriel Debeljuh, 26 de ani, a bătut palma cu Sepsi și urmează să semneze astăzi, din postura de fotbalist liber de contract, un acord valabil pe doi ani cu covăsnenii.

Atacantul legitimat la CFR Cluj în ultimii 3 ani n-a mai jucat deloc din august 2022, din cauza unei accidentări grave, dar și pentru că intrase în conflict cu conducerea clubului. 

Mandorlini îl asigurase că rămâne la CFR Cluj, apoi i-au făcut vânt: „Mi s-au tăiat picioarele când am aflat”
CFR CLUJ
Mandorlini îl asigurase că rămâne la CFR Cluj, apoi i-au făcut vânt: „Mi s-au tăiat picioarele când am aflat”

Gabriel Debeljuh semnează cu Sepsi

Așa cum GSP.ro a informat în exclusivitate, Sepsi negocia de câteva zile venirea lui Debeljuh. Din informațiile Gazetei, cele două părți au acum un acord total, gruparea din Sfântu Gheorghe urmează să facă anunțul oficial.

Pavol Safranko și Mario Rondon sunt ceilalți doi atacanți din lotul lui Sepsi.

Bursa transferurilor la Sepsi:

  • Antrenor: Liviu Ciobotariu (nou)
  • Veniri: Sherif Kallaku (KF Teuta), Dinu Moldovan (Chindia), Darius Oroian (CSA Steaua), Bogdan Oteliță (Gloria Buzău), Isnik Alimi (FK Gabala)
  • Reveniri: Vitalie Damașcan (FC Voluntari)
  • Plecări: Alexandru Tudorie (liber), Răzvan Began (FC Botoșani), Radoslav Dimitrov (U Cluj), Anass Achahbar (liber), Enriko Papa (Rizespor)

Gabriel Debeljuh a șomat la CFR Cluj în ultimul an

Debeljuh era cel mai bun marcator de la CFR până să se accidenteze, dar a fost lăsat în afara listei cu lotul pentru campionat după ce a refuzat prelungirea contractului.

Debeljuh le-a propus conducătorilor de la Cluj să rupă încă din ianuarie contractul pentru ca el să poată semna cu o altă formație, însă patronul Varga n-a fost de acord. Motivul? În actul de transfer de la Hermannstadt la CFR există o clauză conform căreia vișiniii ar trebui să le plătească sibienilor 100.000 de euro în momentul în care îl cedează pe croat către un alt club.

Varga nu a fost dispus să achite suma aceasta, el a hotărât că preferă să-i plătească în continuare salariul lui Debeljuh până în iulie, fără ca jucătorul să mai evolueze pentru echipa lui.

În ultimele luni, Debeljuh s-a aflat în recuperare după o accidentare gravă pe care a suferit-o în august anul trecut, o ruptură a ligamentului încrucișat din genunchi.

Randamentul pe care l-a avut Debeljuh la CFR a fost în mod constant unul foarte bun, deși el a fost deseori în conflict cu oamenii din club. A existat un episod în care i-a răspuns lui Petrescu pe teren și a fost exclus din lot pentru o scurtă vreme. Dan l-a readus în echipă și croatul a continuat să marcheze cu regularitate.

După accidentare a urmat un conflict și mai aspru cu conducerea executivă. Debeljuh s-a supărat că își plătise din banii lui transportul la Bologna, operația și recuperarea. A fost deranjat și că nu primise mai devreme o propunere pentru prelungirea contractului.

321 zileau trecut de când Debeljuh n-a mai jucat fotbal. S-a „rupt” pe 11 august 2022, într-un meci cu Șahtior Soligorsk, 1-0, din turul III preliminar al Conference League

250.000 de euroa plătit CFR în august 2020, când l-a achiziționat pe Debeljuh de la Hermannstadt. Campioana nu va recupera suma pe care a investit-o atunci, îl va pierde gratuit pe croat

15.000 de euroa fost salariul pe care i l-a propus CFR lui Debeljuh pentru un nou contract. Fotbalistul și clubul au mai negociat și pentru bonusuri, și pentru alte clauze și au ajuns la concluzia că despărțirea e singurul deznodământ posibil

24 de goluria înscris Debeljuh în 72 de partide pe care le-a disputat în campionat pentru CFR. La Hermannstadt, primul club pentru care a evoluat în România, el marcase 12 goluri în 30 de meciuri

VIDEO. Mircea Bornescu, despre CFR Cluj - Adana Demirspor: „Nu cred că diferența e așa de mare”

Mai multe articole de actualitate:

Puștiul-minune din Superliga a semnat pe 4 sezoane: „După un an în care a devenit certitudine”
ANUNȚ
Puștiul-minune din Superliga a semnat pe 4 sezoane: „După un an în care a devenit certitudine”
Are aproape 100 de meciuri pentru Dinamo și ia în calcul să revină din Arabia Saudită: „E echipa mea de suflet”
DINAMO
Are aproape 100 de meciuri pentru Dinamo și ia în calcul să revină din Arabia Saudită: „E echipa mea de suflet”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (15)
Bumbisor
Bumbisor  •  29 Iunie 2023, 17:30
Postat de CiprianBirtea_84 pe 28 Iunie 2023, 17:59

Care albanez? Safranko e slovac, Rondob e venezuelean, Debeljuh e croat din orașul cu denumire de organ genital.

Isnik Alimi si Sherif Kallaku sunt albanezii care au venit acum sa intareasca mijlocul Sepsi. Amandoi sunt buni la prima vedere, dar Kallaku se conecteaza mai degraba la atacantii despre care vorbeste omul, el fiind un numar 9. Dar si Alimi e ok, el fiind mijlocas de aparare, adica dublura lui Paun.

yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  28 Iunie 2023, 22:07
Postat de magic4ever pe 28 Iunie 2023, 15:09

Pai Dan Petrescu i-a accidentat pe Deac care este nr 1 la CFR si pe Debeliuj? Macar Deac daca nu era accident si CFR era cot la cot cu Farul pana in ultima etapa...a avut ghinion sezonul trecut,nu este vina lui Petrescu

Nu vorbim de accidentati ...vorbim de cei care au plecat si erau buni ...legat de Deac ...Deac a imtranit nu mai poate ....Deac este de departe ''omul trofeu'' care a jucat in Romania ..

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  28 Iunie 2023, 17:59
Postat de magic4ever pe 28 Iunie 2023, 15:13

Sepsi pe langa Safranko,Rondon si Debeliuj il mai au in atac si pe Damascan care a revenit de la Voluntari unde a facut un sezon bun...unul dintre albanezii care au venit la Sepsi este foarte bun

Care albanez? Safranko e slovac, Rondob e venezuelean, Debeljuh e croat din orașul cu denumire de organ genital.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează