FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali a sunat în direct să-l pună la punct pe Balaj: „Nu știe legea!”

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de - Publicat joi, 04 mai 2023 18:21 / Actualizat joi, 04 mai 2023 18:42

Gigi Becali (64 de ani), patronul FCSB, a cerut să intervină în direct la TV pentru a-l pune la punct pe Cristi Balaj, președintele de la CFR Cluj, pe subiectul plății de TVA de către fotbaliști. 

  • Gazeta Sporturilor a scris astăzi despre dilema fotbaliștilor de la CFR Cluj: mulți dintre aceștia au fost înștiințați că au depășit plafonul dincolo de care devin plătitori de TVA și ar avea de plătit restanțe foarte mari.
  • Într-o reacție pentru GSP.ro, președintele lui CFR Cluj, Cristi Balaj, a susținut contrariul. Conform spuselor lui Balaj, noua formă a legii pentru persoanele cu contract de activitate sportivă presupune ca acestea să nu mai devină plătitoare de TVA indiferent de nivelul venitului încasat.
  • „Chiar și după apariția noilor norme din 2021, unele unități ANAF interpretează după bunul plac legea și nu vor să pună în practică legea dată de Ministerul Finanțelor. Spun că trebuie achitat TVA și că să se acționeze ulterior în instanță, dacă vrei să recuperezi suma”, acuză Balaj.
S-a speriat FRF de Gigi? Comisia de Disciplină a dat un verdict surprinzător, după ce arbitrii și Kyros Vassaras l-au reclamat pe Becali
FCSB
S-a speriat FRF de Gigi? Comisia de Disciplină a dat un verdict surprinzător, după ce arbitrii și Kyros Vassaras l-au reclamat pe Becali

Gigi Becali a sunat în direct să-l pună la punct pe Balaj: „Nu știe legea!”

În timp ce subiectul era dezbătut în studioul „DigiSport Special”, Gigi Becali a sunat pentru a-l contrazice pe Balaj. 

„Este lucru simplu, păcat că domnul Balaj nu știe lucrurile astea. Ca să înțelegeți, este foarte simplu: un jucător de fotbal funcționează până la 300.000 de lei, adică 60.000 de euro, ca persoană fizică, cu contract de muncă sau activitate sportivă, nu contează.

La ce este peste 60.000 de euro, jucătorul trebuie să emită factură și să primească suma cu TVA. Clubul trebuie să-i plătească diferența. Dacă un jucător are 160.000 de euro pe an, jucătorul trebuie să emită factură la diferența peste 60.000, adică de 119.000 de euro (n.r. - cu tot cu TVA-ul de 19%).

Sunt două variante, simple amândouă. Una, CFR a plătit cu TVA, jucătorul a ținut banii, a zis că nu-i dă la Stat și ANAF-ul s-a sesizat. În cazul ăsta trebuie să plătească jucătorul, doar că vor fi niște penalități.

Sau, cealaltă variantă, clubul nu a știut legea și i-a dat jucătorului banii așa, fără factură cu TVA. Atunci trebuie să plătească clubul ăia 19.000 de euro la suta de mii (n.r. - TVA-ul de 19%).

Se face rectificare și se plătește o penalitate. Nu e un lucru complicat, ceva periculos. De ce? Vor plăti o penalitate de 2 ani la sumele neplătite”, a precizat Becali.

Gigi Becali: „Balaj nu știe legea! Clubul trebuie să atenționeze jucătorii”

„Noi nu știm dacă n-au știut. Și la noi s-a întâmplat așa, dar i-am atenționat: «Vezi că ți-am plătit TVA, trebuie să-l verși la stat». Ei au emis factură, dar ei nu au mai trimis banii mai departe. S-a întâmplat cu 2, i-am atenționat și nu a mai fost niciun fel de problemă.

Balaj nu știe legea! A fost ideea lui Teodorovici, când era el ministru de Finanțe, a zis că plătim până la 300.000 de lei, apoi jucătorul va fi la mijloc între persoană fizică și PFA. De la 60.000 de euro în sus va emite factură. 

Noi puteam un contabil care ținea contabilitatea la toți jucătorii, ca să nu avem discuții, să eliminăm stresul jucătorilor. Puneam în contract că de orice chestiuni despre TVA răspunde clubul.

Grav este că Balaj nu știe lucrul ăsta. El, ca președinte, trebuia să știe dacă s-a emis factură. Dacă nu, este culpa clubului, clubul trebuie să-l atenționeze pe jucător”, a completat patronul FCSB.

VIDEO. Totul despre FCSB - Sepsi:

Mai multe știri despre FCSB: 

Negocieri finalizate: a semnat pe 3 ani cu FCSB! » Gigi Becali a reușit să-l convingă până la urmă

Vassaras s-a pronunțat în cea mai „fierbinte” fază a etapei » Le-a dat peste nas celor de la FCSB: „Corect, penalty și «galben»!”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (19)
fabulos
fabulos  •  05 Mai 2023, 17:05

Un jucator nu poate sa emita factura fiscala. Doar o persoana fizica autorizata. Toti jucatorii din Romania sunt PFA. Daca vine Messi in Romania trebuie sa mearga sa-si faca PFA!? Cred ca le cam incurca si nenea Gigi.

dr.jivago
dr.jivago  •  05 Mai 2023, 16:34

Si nu are dreptate? Astia de la cfr ori sunt habarnisti ori sunt smecheri de smecheri si s unsi cu toate alifiile, lasandu-i pe fraierii de fotbalisti sa si-o ,,ia "dar n-ar fi prima oara! Dar ce hatereala pe sarmani ...:)) Sa nu mai vorbeasca nea Gigi ,sa nu mai... ca s-a retras ... hihihi... bai, mai aveti ficati! Si cu toata ura care se revarsa, Becali are grija de fotbalistii lui ,le a angajat oameni care le monitorizeaza activitatea fiscala, le plateste TVA ul! Mare lucru!!!!

Delia222
Delia222  •  05 Mai 2023, 14:59

Se pare ca avocatii lui Gigi sunt peste cei ai lui Varga! Ai lui Varga au facut alta ”facultate”, la răcorică.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează