FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Pierde și bani, doar să se distreze! » Gigi Becali îl ieftinește pe Edjouma lăsându-l rezervă, deși mijlocașul e pe lista lui Ferencvaros

Articol de , , - Publicat sambata, 11 martie 2023 07:00 / Actualizat miercuri, 15 martie 2023 12:38

Din plăcerea de a jongla cu schimbările, Becali nu mai ține cont nici măcar de calculele economice. După ce Ferencvaros l-a anunțat pe Malcom Edjouma (26 de ani) că va transmite în vara aceasta o ofertă pentru achiziționarea lui, Gigi l-a scos din echipă pe francez.

În cel mai bun sezon din cariera lui, Edjouma a devenit o rezervă. Francezul a marcat opt goluri doar în campionat, fără să fie un fotbalist cu un rol ofensiv, însă a ajuns să mai prindă maximum câte o repriză. A bifat 45 de minute în eșecul cu UTA, 1-3, 33 de minute în victoria cu Petrolul, 4-1, și o jumătate din meci în succesul cu FC Argeș, 2-1. Ce s-a întâmplat de a fost „retrogradat” astfel?

Mihai Stoica l-a umilit pe Strizu în direct: „Uitați-vă ce față are, un personaj caricatural! Nu am vrut să mă înconjor de proști, mincinoși și impostori” + episod ireal cu Olaru
FCSB
Mihai Stoica l-a umilit pe Strizu în direct: „Uitați-vă ce față are, un personaj caricatural! Nu am vrut să mă înconjor de proști, mincinoși și impostori” + episod ireal cu Olaru

Apropiați ai mijlocașului francez povestesc că nimeni din staff-ul tehnic nu i-a oferit vreo explicație pentru împuținarea minutelor pe care el le petrece pe teren. Jucătorul știe și el că nici nu ar putea careva din conducere sau vreun antrenor să-i explice astfel de decizii, din moment ce ele îi aparțin doar lui Becali. Proprietarul clubului și-a asumat în declarațiile publice toate hotărârile, inclusiv transformarea lui Edjouma dintr-o vedetă a echipei într-o rezervă.

Gigi Becali îl ieftinește pe Edjouma

Gigi a recurs la strategia aceasta deși e posibil să piardă bani din cauza ei. Malcom a jucat foarte bine în meciurile de la începutul acestui an și prestațiile sale au sporit interesul pe care Ferencvaros îl arătase deja pentru achiziționarea sa. Maghiarii încercaseră și spre sfârșitul anului trecut să-l cumpere pe Edjouma. 

După evoluțiile foarte bune ale mijlocașului în 2023, oficiali ai lui Ferencvaros i-au transmis că-l vor monitoriza în continuare și că în vară vor face tot ceea ce va fi posibil ca să ajungă la o înțelegere cu Becali.

Dacă Gigi va continua să-l țină pe bancă pe francez, fie Ferencvaros va renunța la achiziționarea lui, fie maghiarii vor căuta să profite, să-l cumpere mai ieftin pe un jucător devenit rezervă. Clubul din Budapesta a realizat în iarna aceasta un transfer important, l-a vândut pe Aissa Laidouni la Union Berlin. Mijlocașul pe care Ferencvaros îl adusese de la FC Voluntari i-a costat pe germani 2,6 milioane de euro.

1,2milioane de euro valorează Edjouma, conform transfermarkt.com. Suma e una pe care Becali ar putea-o obține și în piața reală a transferurilor

Becali a încercat să-l consoleze pe Edjouma

În meciul cu FC Argeș, Becali l-a scos pe Edjouma după prima repriză, iar în partida următoare, cu Petrolul, l-a trimis pe teren în minutul 58. Gigi a căutat să-l liniștească pe jucător după meciul cu „lupii galbeni”: „Edjouma rămâne un fotbalist foarte important al nostru, îmi place mult de tot, doar că avem programul încărcat și jocul cu Petrolul l-am considerat mai ușor, d-aia l-am lăsat rezervă. În etapa următoare va fi titular sigur”. 

Doar că și în runda următoare, cu UTA, Gigi l-a înlocuit din nou după numai 45 de minute, apoi a pierdut meciul!

Mihai Pintilii rupe tăcerea: „Mi-a fost rău din cauza scandalului” + noi săgeți către Dică: „Rezultatele mă țin, echipa era pe 14 când a plecat!”
FCSB
Mihai Pintilii rupe tăcerea: „Mi-a fost rău din cauza scandalului” + noi săgeți către Dică: „Rezultatele mă țin, echipa era pe 14 când a plecat!”

Sunt mai importanți Popescu și Coman

La 26 de ani, Edjouma nu poate fi vândut cu un preț foarte mare și el nici nu a fost scump atunci când a venit la FCSB. Becali a plătit către FC Botoșani doar 330.000 de euro. Pentru Gigi e mai important să fie în echipă Florinel Coman și Octavian Popescu, el a jonglat cu posturile astfel încât să găsească locuri pentru ambii. 

Coman a costat trei milioane de euro și Gigi mai speră măcar să-și recupereze investiția. Pe Popescu, Becali îl consideră cea mai bună „marfă” pentru export. Tavi are 20 de ani și a fost apreciat ca un supertalent încă de când a apărut în prima ligă. Pentru ca Florinel să fie titular ca extremă stânga, Gigi l-a mutat pe Popescu mijlocaș central, un post pe care toți specialiștii din fotbal care l-au analizat nu-l văd să se descurce.

Nu suportă să-i eclipseze vedetele

Edjouma a fost lăudat pentru prestațiile excelente din sezonul acesta, Becali l-a complimentat și el pe fotbalistul francez. Gigi a mai arătat, însă, și în trecut că lui îi convine să fie cei mai lăudați doar fotbaliștii pe care îi consideră cel mai bine cotați, nu contează neapărat forma. 

În perioada în care Florin Niță apăra excelent și era lăudat în media, Becali se enerva și contesta meritele lui Niță: „Eu nu accept să fie cel mai bun portarul! Așa că nu spun niciodată c-a fost Niță cel mai bun!”. Florin nu mai era tânăr și nu ar fi putut să valoreze milioane de euro, așa cum Gigi credea că valorau alții din echipă, în special jucătorii de atac.

Ilie Poenaru a analizat UTA - FCSB 3-1: „Edjouma trebuia să rămână în teren”

Citește și alte știri din Superliga:

Patronul lui Sepsi sare în apărarea lui Andrei Chivulete: „De ce e vinovat? Dacă un arbitru fluieră regulamentar trebuie suspendat?!”

Rapid, „sufocată” de procese! GSP a aflat suma totală a litigiilor care îi dau bătăi de cap lui Dan Șucu

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (4)
mr90
mr90  •  11 Martie 2023, 13:15

"La 26 de ani, Edjouma nu poate fi vândut cu un preț foarte mare" ??? vedeti ca are 26 de ani, nu 36 !

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  11 Martie 2023, 11:24

Gesepistii o mai comit și sub alt aspect ? Cine l critica pe Becali că vorbește doar de bani ? Presarii care astăzi fix asta fac !!! Numai că viața a demonstrat că la afaceri Becali gândește că la șah...are 2-3 mutari gândite în fața adversarilor...

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  11 Martie 2023, 11:20

Gesepistii se fauteaza singuri !!Si sunt și trei !!! Pai orice jucător de la Steaua care are macar aparițiile din teren ale lui Enjoma au oferte mai mari de transfer !!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează