FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Cât rezistă Balint la Craiova? Antrenorul încearcă să „spargă” o tradiție neagră

Laszlo Balint, Foto: Facebook
Laszlo Balint, Foto: Facebook

Articol de - Publicat joi, 07 iulie 2022 10:38 / Actualizat joi, 07 iulie 2022 10:40

Talentat, dar fără carte de vizită, Laszlo Balint (43 de ani) încearcă să „spargă” o tradiție neagră la Universitatea Craiova. În precedentele trei sezoane, Rotaru a schimbat de 6 ori antrenorul. Printre tehnicienii iluștri de care s-a despărțit: Pițurcă, Bergodi, Ouzounidis și Reghecampf.

Pentru al patrulea sezon la rând, casele de pariuri au inclus-o pe Universitatea Craiova printre favoritele la titlu, alături de CFR și de FCSB. Oltenii înșiși și-au fixat drept obiectiv titlul, chiar dacă, la semnarea contractului cu noul antrenor, Laszlo Balint, patronul Mihai Rotaru a fost mai flexibil: măcar locul 2 sau Cupa României. 

Sunt însă voci care susțin că pe Gyuszi, un tehnician de 43 de ani fără experiență la vârf, nu-l prinde toamna în Bănie dacă ratează startul în 2022/2023. Iar experiența stagiunilor trecute arată că lui Rotaru nu-i trebuie mult pentru a interveni și a lua o decizie radicală, în cazul unui debut „mișcat”.

Soarta lui Moruțan, decisă » Rezultatele tratativelor și ce se întâmplă cu fotbalistul lui Galatasaray
GALATASARAY
Soarta lui Moruțan, decisă » Rezultatele tratativelor și ce se întâmplă cu fotbalistul lui Galatasaray

Pițurcă a aruncat prosopul la CSU Craiova

În 2019-2020, omul de afaceri din fruntea Universității a mers la început pe mâna „internului” Corneliu Papură. Tehnicianul de casă al alb-albaștrilor s-a descurcat acceptabil în Europa League, părăsind competiția în turul 3 preliminar, după 0-2 și 1-1 cu AEK Atena. 

Dar în campionat, după ce s-a împotmolit la Sibiu, contra lui Hermannstadt (1-2), și cu Sepsi (0-1), pe „Oblemenco”, patronul a început să-i caute înlocuitor, iar 3 etape mai târziu s-a prezentat cu unul de top: Victor Pițurcă! Pițurcă a vorbit răspicat despre titlu, dar după ce și-a dat seama că n-are suficienți jucători de top pentru a-și atinge obiectivul, a cerut întăriri

Cât rezistă Balint la Craiova? Antrenorul încearcă să „spargă” o tradiție neagră

Apoi, văzând că acestea întârzie, a renunțat în decembrie 2019, obligându-i pe juveți să apeleze din nou la Papură. „Interimatul” acestuia a durat până după startul play-off-ului, când Rotaru l-a adus pe Cristiano Bergodi. Al 3-lea antrenor în acel sezon, dar și cel mai de succes. 

Cu italianul pe bancă, Universitatea a ajuns să joace acea finală „cu titlul pe masă”, contra CFR-ului (1-3). 2020/2021 a fost pentru juveți o altă stagiune cu mare agitație pe bancă. Rotaru a început cu Bergodi și echipa a mers ceas: 7 victorii consecutive în debutul campionatului! 

Însă când au apărut sincopele, 0-1 cu Clinceniul și tot 0-1 cu Chindia, „mariajul” s-a încheiat la cererea italianului, deranjat și de criticile unor oficiali ai clubului. După plecarea lui a reapărut pe bancă „pompierul de serviciu”, Papură, până în februarie 2021, când a fost adus Marinos Ouzounidis.

CFR Cluj și-a stabilit ultima țintă din mercato: luptă în doi cu Șumudică pentru semnătura unui fost internațional
CFR CLUJ
CFR Cluj și-a stabilit ultima țintă din mercato: luptă în doi cu Șumudică pentru semnătura unui fost internațional

Reghe, demis din cauza staff-ului

Grecul a transformat-o pe CSU într-o echipă defensivă, spre nemulțumirea suporterilor, însă le-a închis gura cu un trofeu, Cupa României, și cu un loc 3 în Liga 1. Tot cu el s-a plecat la drum în 2021/2022, însă după un 0-1 cu necunoscuta Laci, în preliminariile Conference League, și un 1-4 cu FCSB, pe Arena Națională, Rotaru i-a arătat ușa și l-a prezentat pe Laurențiu Reghecampf. 

Cât rezistă Balint la Craiova? Antrenorul încearcă să „spargă” o tradiție neagră
Laurențiu Reghecampf // FOTO: Imago

Fost campion cu FCSB, Reghe a ratat toate obiectivele sezonului, ba a avut emoții și pentru prezența în Conference League, ceea ce i-a șubrezit serios poziția. Iar când a refuzat să-și schimbe staff-ul, considerat „neserios” de către patron, s-a produs ruptura.

„O nouă umilință în Conference League ar fi inacceptabilă”

Balint? Pus pe liber de UTA în ianuarie, tehnicianul brașovean a fost a doua opțiune a juveților. Directorul sportiv Marian Copilu l-a propus conducerii „in extremis”, după ce Rotaru s-a văzut refuzat de Rădoi în două rânduri. Și contractul i-a fost făcut de așa manieră încât să poată fi demis mai ușor: acord pe un an, cu opțiune pentru un al doilea, în funcție de realizări. 

Nu i s-a pretins un parcurs cât mai lung în Conference League, însă președintele executiv, Sorin Cârțu, a accentuat că după rușinea de anul trecut, cu Laci (0-1 și 0-0), o nouă umilință, contra altei echipe albaneze, Vllaznia, „ar fi inacceptabilă”. Vizați sunt în primul rând jucătorii, dar și în 2021 tot ei au fost de vină și de plătit a plătit Ouzounidis.

Citește mai multe știri din Liga 1:

CFR Cluj și-a stabilit ultima țintă din mercato: luptă în doi cu Șumudică pentru semnătura unui fost internațional

FCSB are un nou sponsor principal! GSP a aflat suma pe care o vor încasa roș-albaștrii

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (13)
ipsilante
ipsilante  •  07 Iulie 2022, 17:59

Da. Suntem la pauza ultimului joc de verificare, cu Swarowski Tirol. Desi repriza a durat 33 de minute (!?), rezultatul este 3-0 pentru penultima clasata in campionatul austric. Ultima, Auatria Wacker, a retrogradat! In Austria este un campionat de 12 echipe, asa cum era inainte de a fi mutilat de catre FRF si Liga, pentru a prelugi agonia si a salva temporar, un Dinamo muribund. Si principiile de disputare erau identice. Asta, ca fapt divers. Cat despre Stiinta, daca Rapid a incasat 6 de la o echipa imensa, Slavia Praga, Stiinta a incasat 3, in 27 de minute, de la o codasa, ca joc si valoare dintr-un campionat mediocru, in care doar Salzburg exista si are valoare. Deci, cam asta este Stiinta de la care se asteapta fotbal si performanta: O CATASTROFA! Bravo domnilor conducatori! V-a iesit! Multumim d-le Cartu, Copilu, etc! Multumim d-le Rotaru! Umilinta si rusinea este la ea acasa la Craiova! Sper ca v-ati relaxat in concediu in Austria! In tara era canicula...

albalbastru72
albalbastru72  •  07 Iulie 2022, 16:51

Domnul Botezatu,daca Craiova a ratat toate obiectivele asa cum cu mare patos trimbitati,echipa caruia ii ridicati osanale,fecesebe cu ce a fost mai sus?Intreb pentru confratii domniei tale Craitoiu,Udrea di Riureanu.

kuba_
kuba_  •  07 Iulie 2022, 16:14

Maxim 5 etape

Vezi toate comentariile (13)
Comentează