FOTBAL  »  Superliga  »  DEBUT

Intră vedetele! Cei doi fotbaliști cu CV impresionant abia sosiți în SuperLiga sunt gata de debut

Yevhen Konoplyanka
Yevhen Konoplyanka

Articol de , , - Publicat joi, 10 august 2023 16:39 / Actualizat joi, 10 august 2023 18:14

Konoplyanka, de la CFR, și Kurtic, de la Universitatea Craiova, sunt gata să apară în campionat. Ucraineanul și slovenul au semnat de curând și s-au antrenat ca să recupereze condiția fizică necesară pentru competiție

În campionat vor evolua în curând doi fotbaliști ale căror CV-uri depășesc cu mult nivelul obișnuit al Ligii 1. Ambii au fost achiziționați recent.

Universitatea Craiova l-a adus pe Jasmin Kurtic, un mijlocaș central sloven în vârstă de 34 de ani. CFR Cluj l-a angajat pe Yevhen Konoplyanka, un atacant ucrainean care a fost la un moment dat cotat printre cele mai mari talente din țara lui.

După o etapă va fi disponibil

Intră vedetele! Cei doi fotbaliști cu CV impresionant abia sosiți în SuperLiga sunt gata de debut

Kurtic are 34 de ani și se antrenează deja în programul echipei, ceea ce înseamnă că el nu a venit cu restanțe mari în privința pregătirii fizice. Jasmin nu va face parte din echipă în meciul cu Poli Iași, din weekendul acesta, dar va fi disponibil pentru partida cu UTA, de pe 18 august, următoarea rundă din competiție.

Kurtic, cu 83 de meciuri disputate pentru Slovenia, e unul dintre cei mai buni străini care au ajuns în campionatul românesc. El a fost în Italia unsprezece ani și a jucat peste tot, s-a impus mereu. Palermo, Sassuolo, Atalanta, Parma, Fiorentina, SPAL sunt formații pentru care a evoluat. 

E un mijlocaș defensiv cu calități pentru construirea jocului. La Craiova îl va înlocui pe unul dintre Alexandru Crețu și Vladimir Screciu în fața apărării.

41 de meciuriși 18 goluri a adunat Kurtic la PAOK Salonic, ultima formație la care a jucat înainte să ajungă în România. Grecii pe care îi conduce Răzvan Lucescu au ales să nu semneze un contract nou cu el, l-au lăsat să plece

Primul test, un amical

Konoplyanka nu a jucat atât de mult cât a jucat Kurtic, el a fost mai degrabă o speranță nevalorificată, însă și ucraineanul a avut pentru multă vreme o cotă foarte bună. A ajuns la CFR și a mai recuperat din deficitul de pregătire fizică.

Mandorlini a programat pentru duminică un joc-școală în care vor fi folosiți fotbaliștii care nu au prins să evolueze în campionat. Konoplyanka va fi unul dintre jucătorii aceștia testați și va putea fi luat în calcule, de asemenea, din etapa de peste o săptămână și un pic. El a jucat pentru Ucraina de 87 de ori și a marcat 21 de goluri. 

La cluburi a fost foarte bun câtă vreme s-a aflat la Dnipro, după care nu a confirmat nicăieri în Vest, nici la Sevilla, nici la Schalke. Cel mai recent a jucat pentru KS Cracovia, o formație în care a fost coleg cu Cornel Râpă, fostul fundaș dreapta de la FCSB.

36 de partidea bifat Konoplyanka la KS Cracovia, o echipă pentru care a fost titular numai de 18 ori. Polonezii l-au lăsat liber în vara aceasta, după un an și jumătate

Citește și: 

Două transferuri de ultimă oră în SuperLiga » CFR Cluj și-a cedat atacantul
MERCATO
Două transferuri de ultimă oră în SuperLiga » CFR Cluj și-a cedat atacantul
Variantă incredibilă anunțată de MM Stoica » Unde s-ar putea disputa derby-ul FCSB - Universitatea Craiova
FCSB - CSU CRAIOVA
Variantă incredibilă anunțată de MM Stoica » Unde s-ar putea disputa derby-ul FCSB - Universitatea Craiova

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează