FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Actuala Dinamo, aproape cea mai slabă din istorie! Cifre dezastruoase: toți „câinii roșii” fac cât Florin Tănase

Dinamo a pierdut ultimul meci jucat, 0-2 cu Astra +43   FOTO
Dinamo a pierdut ultimul meci jucat, 0-2 cu Astra

Articol de , - Publicat miercuri, 24 februarie 2021 08:13 / Actualizat miercuri, 24 februarie 2021 08:24

Dinamo are mai puțin cu 5 puncte după 24 de etape față de cel mai prost an din istoria clubului. Roș-albii sunt la cea mai mare distanță de puncte de rivala istorică, FCSB.

Dinamo se apropie cu pași repezi de al 4-lea sezon consecutiv în play-out. Clubul se confruntă cu uriașe probleme financiare, suporterii și-au asumat varianta de a salva „haita”, trebuie să adune peste 800.000 de euro până pe 26 martie, ca să obțină licența. Vor să mai bifeze un sold out pentru meciul cu Viitorul, de vineri, în acest sens oferă drept premiu la o tombolă și o mașină de 11.400 de euro! 

Echipa este în degringoladă, bifând un nou eșec, cu Astra (0-2), fără gol marcat în Liga 1 de 441 de minute și adunând patru meciuri la rând fără să cunoască bucuria de a celebra o reușită.

Diferență uriașă între Dinamo și FCSB

„Câinii” se uită mult în sus până la a-i vedea pe rivalii de la FCSB, pe care i-au eliminat în urmă cu două săptămâni din Cupa României. În campionat, există cea mai mare diferență all-time în favoarea roș-albaștrilor! FCSB (locul 1) este la 25 de puncte în fața roș-albilor. Cea mai mare diferență de puncte din istoria confuntărilor directe este deținută încă de „câini”, care au încheiat ediția 1999/2000 la 27 de puncte în fața roș-albaștrilor

Echipa antrenată atunci de Cornel Dinu, din care au făcut parte Hîldan, Petre, Lupescu, Kiriță, Niculae, Vlădoiu, Mihalcea, Mutu, Mihali, Cernat printre alții, a câștigat eventul și a deschis seria de 12 trofee în 12 ani. Dinamo făcea istorie atunci în fața Stelei antrenate de Emeric Ienei (toamnă) și Victor Pițurcă (primăvară), unde au jucat pe durata sezonului Lăcătuș, Belodedici, Ciocoiu, Sabin Ilie, Roșu, Dănciulescu, Lincar, Falemi, Reghecampf, Ogăraru și Luțu, printre alții.

Actuala Dinamo, mai slabă decât cea mai slabă Dinamo

Ediția trecută a fost cea mai slabă din istoria clubului din Ștefan cel Mare. De-abia s-a salvat de la retrogradare! Și în acest sezon „câinii” sunt tot în subsolul clasamentului, perspectivele dau din nou frisoane suflării dinamoviste. În acest moment, după 24 de etape jucate, roș-albii stau mai prost decât în cel mai slab sezon! 

În stagiunea precedentă, Dinamo avea 31 de puncte în 24 de runde, acum are 26 de puncte. Anul trecut, marcase 35 de goluri, acum doar 23. Atacul este sub orice critică în acest campionat. Dacă în prezent sunt 25 de puncte între FCSB și Dinamo, anul trecut erau doar 12 puncte între cele două rivale.

4 punctedin 15 a obținut Dinamo în ultimele 5 runde, când a marcat numai un gol, Sorescu din penalty

2 goluripe meci este media celor de la FCSB în actuala ediție, Dinamo are o medie de aproape unul pe meci

5 goluria marcat Dinamo în ultimele 10 etape de Liga 1, în 3 victorii, două remize și 5 eșecuri

Florin Tănase, goluri cât tot Dinamo la un loc!

Florin Tănase este golgeterul la zi al Ligii 1. Are 15 reușite în campionat, dintre care o treime din penalty. Cinci goluri sunt marcate în prima repriză, zece în partea secundă. Decarul roș-albaștrilor are 65 la sută din totalul golurilor înscrise de rivalii de la Dinamo. Căpitanul celor de la FCSB are goluri date cât au toți „câinii” de acum împreună

După plecările lui Borja Valle (5 goluri), Camara (2) și Alex Gonzalez (1), au mai rămas fotbaliști care au înscris, adunat, 15 goluri în Liga 1: Sorescu (4), Paul Anton, Nemec și Magaye (câte 3), Fabbrini și Puljici (câte unul). Pentru FCSB au punctat Tănase (15), Man (14), Olaru, Moruțan și Iulian Cristea (câte 4), Sergiu Buș (2), Coman, Istrate, Vînă și Octavian Popescu (câte unul), roș-albaștrii beneficiind și de două autogoluri.

VIDEO. De ce viitorul lui Dinamo pare tot mai sumbru: „Spaniolii sunt în continuare în club, lucrurile vor tărăgăna”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Dănciulescu a răbufnit! Atac violent la conducerea lui Dinamo: „Spaniolii stau ca să fure banii!”

Îi vor capul! Fanii lui Dinamo au răbufnit: Gane, OUT » Alesul suporterilor pentru banca tehnică

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (24)
parpalache
parpalache  •  24 Februarie 2021, 10:15
Postat de ssilvio. pe 24 Februarie 2021, 09:51

Tocmai de aceea a marcat in tur/retur impotriva voastra :))). Zorrozabal si mosvasile ce parere au? :))))

Pentru motivul nr.2 a marcat Tanase!Fundasii lui Dinamo nu indrazneau sa se apropie de el de frica arbitrului care avea cartonasele pregatite si penalty-urile programate!

parpalache
parpalache  •  24 Februarie 2021, 09:18

Tanase are atatea goluri marcate:1.- cu ajutorul adversarilor care se dau la o parte si 2.- cu ajutorul arbitrilor care ii tin pe adversari la distanta respectuoasa de un metru-sub sanctiunea cartonaselor!

dragdim
dragdim  •  24 Februarie 2021, 14:13

Tanase e la egalitate cu Schalke, deci mai valoros ca ultima echipa din bundesliga și valorează 3-400 milioane cât tot campionatul românesc. Îți primesti premiul înainte sau după apariția in presa a articolului? Scuze, acum am văzut ca sunteți 2.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close