FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

A fost acolo în momentul „rupturii” și reaprinde marea dilemă: „Cu cine jucăm duminică, FCSB sau Steaua?”

A fost acolo în momentul „rupturii” și reaprinde marea dilemă: „Cu cine jucăm duminică, FCSB sau Steaua?”
A fost acolo în momentul „rupturii” și reaprinde marea dilemă: „Cu cine jucăm duminică, FCSB sau Steaua?”

Articol de - Publicat vineri, 10 noiembrie 2023 10:31 / Actualizat vineri, 10 noiembrie 2023 11:35

Marcel Pușcaș, președintele FCU Craiova, a lansat o întrebare pe Facebook înainte de meciul cu FCSB: „Noi cu cine jucăm?”.

  • FCSB - FCU Craiova are loc duminică, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1

Pușcaș era președintele secției de fotbal a clubului roș-albastru în 1998, când a trecut de la Ministerul Apărării la Viorel Păunescu, și susține că FCSB este continuatoarea Stelei, pentru CSA nu s-a dezafiliat niciodată, a avut parte de continuitate sportivă sub comanda lui Gigi Becali. 

MM Stoica, consternat de omul de bază de la FCSB: „Nu am explicație pentru ce a făcut. E o problemă”
FCSB
MM Stoica, consternat de omul de bază de la FCSB: „Nu am explicație pentru ce a făcut. E o problemă”

Marcel Pușcaș: „Noi cu cine jucăm duminică, FCSB sau Steaua?”

„Noi cu cine jucăm? Cu FCSB sau cu Steaua? Duminică, începând cu ora 21, avem meci în deplasare, pe Arena Națională contra FCSB. Unii zic că e Steaua București. Polemicile sunt cât China. În această privință am păreri. Ale mele personale sunt clare, sigure și logice. Fotbalul stelist s-a inventat în iunie 1947, la inițiativa generalului Oreste Alecsandrescu și cu decizia ministrului apărării de atunci Mihai Lascăr. 

Odată cu trecerea timpului clubul a devenit un brand. În 1998, secția de fotbal a fost privatizată prin singura lege permisivă de atunci, tot cu acordul și ordinul ministrului apărării. La fel ca în 1947. L21/24, numită Legea Mârzescu(asociații și fundații) a făcut posibilă apariția AFC STEAUA București. 

100 de asociați, printre care se regăseau sportivi, pensionari, ospătari, muzicanți, oameni de afaceri au constituit Adunarea generală în regimul privat impus de regulamentele fotbalistice. Doar ei puteau decide în privința viitorului noului club, privat de această dată”, a transmis Marcel Pușcaș pe Facebook. 

Pușcaș: „Așa a apărut Becali”

„După 5 ani, timp în care s-au câștigat o Cupă(1999) și un campionat(2001) odată cu apariția legii sportului din 2000, in anul 2003 aceștia au decis ceea ce noua lege permitea: modificarea regimului juridic din asociație non-profit în cel de societate comercială. Motivul erau datoriile și nu performanțele. 

Așa a apărut Becali pe firmamentul brandului. Toți cei 100 de membri ai Adunării Generale, fără excepții, se zice că pentru sume cuprinse între 100 și 500, totalizând un maximum de 50.000 de euro, au acceptat trecerea la noul regim juridic retrăgându-se total din decizii. Păunescu Viorel, deși nu era cazul, a reușit să aibă vreo 4 milioane euro datorii la cetățeanul de atunci, vedeta de azi, domnul Becali. 

Astfel apărut o nouă formă, cu Gigi Becali la pupitru. În toată această perioadă, nici CSA Steaua in 1998 și nici AFC Steaua în 2003 n-au fost dezafiliate ca noi în 2011, nu au retrogradat, nu s-au volatilizat. Atât FRF cât și UEFA le-au permis să evolueze și până in 2003 și după aceea. 

Noua structură a participat în cupele europene, a câștigat campionatul in 2005, 2006 și a ajuns în semifinala UEFA”, a mai scris Pușcaș. 

„Pentru ca FCSB să nu fie Steaua ar fi trebuit ca CSA Steaua să aibă parte de o dezafiliere sau un faliment”

„Restul îl cunosc și copiii de azi. Întrebarea este când a dispărut fotbalul CSA? În 1998, nu. A fost ordinul ministrului. În 2003? Nu pentru că decizia, conform legii, putea fi luată doar de către factorul privat/Adunarea generală. Animozitățile, polemica, lupta, scandalurile interminabile se pare că nu sunt motivele rezultatelor și a performantei. 

Suporterii și mulți dintre foștii jucători au întors armele poate din cauza noului/vechi patron și nu pentru un alt adevăr istoric. Poate sunt de vină strugurii la care unii nu pot ajunge. Din dulci au devenit acri. Deh, ce ți-e și cu papilele gustative! În nici un moment al ultimilor 25 de ani nu s-a constatat vreo schismă in plan sportiv. 

Pentru ca FCSB să nu fie Steaua ar fi trebuit ca CSA Steaua să aibă parte de o dezafiliere sau un faliment. N-a fost cazul. Așadar, cu cine jucăm noi peste 60 de ore?”, a mai scris Pușcaș.

VIDEP. Ilie Dumitrescu, despre clasamentul din Superligă: „FCSB a început foarte bine, Farul nu are o perioadă bună, Hermannstadt e o echipă incomodă”

Citește și:

Cea mai mare „țeapă” din „era Rotaru”?! Dezastru pentru jucătorul pe care Universitatea a plătit o avere. E în mare pericol să fie dat afară!
CS UNIVERSITATEA
Cea mai mare „țeapă” din „era Rotaru”?! Dezastru pentru jucătorul pe care Universitatea a plătit o avere. E în mare pericol să fie dat afară!
Mihai Stoica anunță o surpriză la FCSB » Cine va ocupa locul U21 la meciul cu FCU Craiova: „Arată mai bine ca seniorii!”
FCSB
Mihai Stoica anunță o surpriză la FCSB » Cine va ocupa locul U21 la meciul cu FCU Craiova: „Arată mai bine ca seniorii!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (49)
bensson
bensson  •  11 Noiembrie 2023, 14:07

Catalyn, Adriann și Demolarii au explicat absolut corect situatia dintre cele două cluburi! Deci Marcele, mâine jucăm cu FCSB! Noi ăștia mai “ruginiți “ știm povestea anilor 90-2000! Respect celor 3 , Forța Stiinta și mure la jijei!

Catalynn_12
Catalynn_12  •  11 Noiembrie 2023, 06:52
Postat de Dino pe 10 Noiembrie 2023, 15:10

Pai si atunci daca nu se putea, MApN de ce a incasat banii sau Paunescu? Zici ca ala a varat cu forta banii, ce vrei sa zici ca generalii aia defapt stiau ca nu se poate vinde dar totusi au incasat niste bani, o tranzactie tot a fost facuta. Nu crezi ca se cam numeste inselatorie?

MAPN nu a încasat mă nimic, banii au mers la AFC sub formă de sponsorizare întâi, apoi în schimbul lor primeau drepturile federative ale jucătorilor. Tu poate nu aveai ce face cu ele, însă ne-a jjijji are 2 veri impresari … Tu ești chiar în halul ăsta de pafarist vis a vis de subiect!? Zi mă ca ții cu FC Fcsb pt ca îți place echipa și gata, e mai puțin penibil așa decât să o susții crezând ca e Steaua! Mai ai puțin și începi sa scrii pe aici ca Pământul e plat și apoi sa te miri ca toți te iau la mișto …

Catalynn_12
Catalynn_12  •  11 Noiembrie 2023, 06:44
Postat de robertssandu pe 10 Noiembrie 2023, 21:23

Esti genial, ce sa zic. Asteptam sa vedem ce zice si UEFA, pentru ca fotbalul pana la urma e guvernat de UEFA si FIFA, nu de niște tanti judecătoare de prin București.

Numai un fcsbist își poate imagina ca UEFA sau FIFA sunt stat în stat și nu se supun legilor și curților de justiție naționale. Văd ca pedalezi pe aceeași prostie ca și celălat, voi chiar nu pricepeți ca CSA în primul și în primul rând nu a “dat Steaua” către asociație ci doar anume mijloace fixe, locul în A și contractele jucătorilor însă entitatea respectivă NU era și nu avea cum sa fie juridic Steaua!? Mai mult, ne-a jjijji nu a cumpărat AFC Steaua, doar l-a băgat acționar în SAul său, apoi, pt a nu îi plăti datoriile uriașe, l-a falimentat, ocazie cu care evident ca a ieșit din SA dar și protocolul încheiat de MAPN cu AFC pe 20 de ani a devenit nul, nefiind transferabil, astfel actual SC FC Fcsb SA pierzând orice legătură până și cu AFC Steaua! Sunt lucruri chiar atât de greu de priceput!? Chiar nu înțelegeți ca nu este vorba despre nicio “cumpărare” (sau asta înstrăinare de vreun fel) aici!?

Vezi toate comentariile (49)
Comentează