FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV „Înnebunesc de nervi!” » Golgheterul din anii '90 crede că retrogradarea ar fi sfârșitul pentru Dinamo: „Se fac alte echipe, poate te mai ajută ministerul”

Marian Savu, alături de legendele Lupu și Florentin Petre / Sursă foto: Facebook
Marian Savu, alături de legendele Lupu și Florentin Petre / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat luni, 29 aprilie 2024 13:31 / Actualizat luni, 29 aprilie 2024 13:53

Marian Savu, 51 de ani, fost atacant la Dinamo între 1990 și 1995, cel mai bun marcator al campionatului în ediția '99-'00, deplânge situația actuală a „câinilor” și se teme de un adevărat tsunami în club dacă roș-albii vor retrograda iar în Liga 2.

Împotmoliți în subsolul clasamentului, dinamoviștii sunt la două etape de un nou colaps istoric. Pe loc direct retrogradabil, Dinamo nu mai depinde de ea și are nevoie de un parcurs perfect și de pașii greșiți ai contracandidatelor pentru a nu ajunge în „B” a doua oară în decurs de trei ani.

Marian Savu, un atacant pursânge trecut pe la Dinamo la începutul anilor '90, a radiografiat pentru GSP.ro parcursul echipei din play-out, vorbind cu teamă în glas despre viitorul echipei. Fostul atacant anticipează un adevărat cutremur în cazul în care clubul nu reușește să rămână în Superligă.

Omul care a umilit-o pe Dinamo speră într-o salvare de zile mari a „câinilor”: „Un antrenor român era mai nimerit” + Cum i-a „încins” pe unii jucători care au ajuns campioni
DINAMO
Omul care a umilit-o pe Dinamo speră într-o salvare de zile mari a „câinilor”: „Un antrenor român era mai nimerit” + Cum i-a „încins” pe unii jucători care au ajuns campioni

Marian Savu, fostul golgheter de la Dinamo: „Înnebunesc de nervi dacă retrogradează! Poate se unesc cu CS-ul”

„Mi-aș dori din tot sufletul să scape, dar e dificil. Dacă ei câștigau la Craiova, poate erau altfel lucrurile... Oricum, din punctul meu de vedere, era dificil să scape de la începutul sezonului, din momentul în care au intrat în malaxor. Au avut atâtea înfrângeri la rând încât nimeni nu se aștepta nici măcar să mai ajungă până aici.

Păcat de Dinamo! Dacă retrogradează iar, înnebunesc de nervi! Iar dacă pică, cred că se fac alte echipe! Mă gândeam că poate se unesc cu CS Dinamo...

Ei au drept de promovare, poate i-ar ajuta să facă asta în Liga 2 (n.r. să fuzioneze), fiindcă au condiții, te mai ajută ministerul, e altceva. Dar nici nu vreau să mă gândesc că se duc iar în liga a doua”, a declarat Marian Savu, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

„Înnebunesc de nervi!” » Golgheterul din anii '90 crede că retrogradarea ar fi sfârșitul pentru Dinamo: „Se fac alte echipe, poate te mai ajută ministerul”
Marian Savu, la un meci demonstrativ / foto: GSP

Îi critică pe fotbaliștii de-o repriză de la Dinamo: „Cazi pe jos, tragi de timp! N-ai voie să tot pierzi în minutul 90”

Savu nu-i deloc impresionat de fotbaliștii aduși de Andrei Nicolescu pe salarii de mii de euro:

„Lasă de dorit! Doar când te gândești la numele Dinamo, să nu poți să ai un joc cât de cât echilibrat?! Mi se pare că se duc dintr-o extremă într-alta.

Ai câștigat niște meciuri, apoi trebuie să ai o constanță, nu? Ei tot pierd în minutul 90... O echipă cu experiență n-are voie să piardă în minutul 93, 94. Găsești alte modalități, nu știu, cazi pe jos, tragi de timp! Știi că ai 1-0 și depinzi de rezultatul ăla, nu-l lași așa, la voia întâmplării.

Există două aspecte: ori sunt nepregătiți, ori sunt prea pregătiți și atât pot! Din punctul meu de vedere, eu cred că acesta-i nivelul fiecărui jucător în parte.

Salariile? Am auzit (râde). Dacă aveam și eu banii ăștia, ce bine era... Mi-aduc aminte, pe noi ne țineau neplătiți la Dinamo câte patru-cinci luni, veneau și doar ne arătau banii, atât”, a rememorat Savu, în dialog cu reporterul GSP.

Nu cred că le va fi ușor cu U Cluj și UTA. Mai ales cu Mircea Rednic, știm situația pe care a avut-o cu Dinamo. Mira-m-aș să o lase mai moale! Sper măcar să prindă «barajul», să nu retrogradeze direct. Dacă reușesc asta, scapă!

Mă deranjează, simt un gol în stomac dacă retrogradează iar. Când ai fost golgheterul lor, mai ales în vremuri nasoale...

- Marian Savu, fost atacant Dinamo

VIDEO Ultrașii lui Dinamo și-au pierdut răbdarea » Patriche a mers să îi înfrunte: „Vă place să vă bateți joc de noi? Iar ne retrogradați?!”

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Omul care a umilit-o pe Dinamo speră într-o salvare de zile mari a „câinilor”: „Un antrenor român era mai nimerit” + Cum i-a „încins” pe unii jucători care au ajuns campioni

Opoziția de la Dinamo iese la atac! Andrei Nicolescu, tras public la răspundere: „Ați omorât clubul! Acționari indolenți, încăpățânați fandosiți!” » Mesaj în 5 puncte

Croșeu după croșeu pentru Dinamo! Adio, siglă?! „E o problemă, n-o să mai joace cu ea”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (10)
manx
manx  •  29 Aprilie 2024, 23:12

"Doar când te gândești la numele Dinamo" Genul de declaratie si inconstienta a celor care fac parte din anturajul echipei Dinamo. "Noi suntem Dinamo, Dinamo este un brand..." Pai asta nu înteleg ei. Nu sunt nimic. Gata cu Dinamo. Fara suparare, dar ei asta nu înteleg. Dinamo nu mai reprezinta nimic de foarte multi ani, de peste zece ani cred. In care an au jucat ei în cupele europene? Ei nu realizeaza în ce situatie se afla, se cred mari jucatori doar pentru ca Dinamo a avut performante când ei nici nu erau nascuti.

creeperno534
creeperno534  •  29 Aprilie 2024, 22:49

Fuziunea nu inseamna sfarsitul ci New Dinamo!

contrabas3
contrabas3  •  29 Aprilie 2024, 18:28
Postat de dinamo_forever_77 pe 29 Aprilie 2024, 14:19

Joaca la pariuri baietii. Nu au cum sa se piarda /castige atatea meciuri dupa min 90. Trebuie sa fii chior sa nu vezi asta.

De acord!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează