FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

CORESPONDENȚĂ GSP DIN ANTALYA Unul dintre cei mai curtaţi jucători din Liga 1 nu se teme de Gigi Becali: „Nu mă deranjează criticile, deși nu prea am avut parte de ele în cariera mea”

Marius Ștefănescu / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP) +6   FOTO
Marius Ștefănescu / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de , - Publicat duminica, 07 ianuarie 2024 08:00 / Actualizat duminica, 07 ianuarie 2024 09:55

Dorit de FCSB și de Rapid, Marius Ștefănescu a dezvăluit într-un interviu exclusiv din Antalya în ce condiții ar pleca de la Sepsi, care a fost visul său în copilărie și care este secretul transformării echipei naționale.

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superliga

La 25 de ani, Marius Ștefănescu este vedeta incontestabilă a lui Sepsi, golgheterul la zi al formației antrenate de Bernd Storck și singurul din rândul covăsnenilor cu șanse reale să prindă lotul României pentru turneul final din vară

„Am fost sceptic, dar sunteți mult peste!” » Bernd Storck, confesiuni de marcă în primul interviu amplu de la venire + ce nu-i place în România: „Nu e ca-n alte țări”
INTERVIU
„Am fost sceptic, dar sunteți mult peste!” » Bernd Storck, confesiuni de marcă în primul interviu amplu de la venire + ce nu-i place în România: „Nu e ca-n alte țări”

Extrema covăsnenilor a vorbit despre impactul pe care Bernd Storck l-a avut în vestiarul în derivă de la Sepsi, a rememorat primii săi pași în fotbal, dezvăluind și că va face tot ce depinde de el pentru a prinde un bilet în avionul de EURO.

Marius Ștefănescu, sincer: „Nu prea ne plac cantonamentele, nici eu nu sunt foarte fericit în aceste pauze de pregătire”

- Marius, cum e în cantonament? Cum vă simțiți după primele zile de pregătire ale anului
- E un sentiment plăcut, ne-am revăzut după Revelion. Au trecut repede primele zile din cantonament, suntem pe un drum bun.

- Îți plac cantonamentele? Cum percepi tu această perioadă mai puțin plăcută din viața unui fotbalist? 
- Ai dreptate, nu prea ne plac cantonamentele, nici eu nu sunt foarte fericit în aceste pauze de pregătire. Dar este o perioadă benefică pentru noi, pentru meciurile viitoare. Sper să ne pregătim cât mai bine și să începem meciurile cu dreptul.

Marius Ștefănescu / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)
Marius Ștefănescu / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)
Marius Ștefănescu / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)
Marius Ștefănescu / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)
Marius Ștefănescu / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)
+2 FOTO

- Tu nu ai prins cantonamentele acelea de pe timpuri, la munte, prin nămeți. 
- Așa e, eu nu am fost în asemenea stagii, dar am auzit de ele, cu alergări prin zăpadă. O singură dată în cariera mea am făcut antrenament fizice prin zăpadă, când jucam la Liga a 3-a. Am fost de multe ori în Antalya, așa că nu mă pot plânge de condiții grele.

- Vă epuizează antrenamentele domnului Storck? Cosmin Matei spunea că stilul lui Mister este unul diferit față de ceea ce ați întâlnit până acum
- Fiecare antrenor are regulile lui. Primele antrenamente din acest an nu au fost atât de grele. Ne-a spus că ne va supune unor teste fizice pe toți, să vadă care este nivelul fiecăruia. Le așteptăm, vom vedea ce va fi pe viitor.

Marius Ștefănescu: „Bernd Storck a adus mai multă disciplină”

- Ce a adus nou la echipă având în vedere că ați câștigat 10 puncte din 12 posibile cu dânsul? 
- În primul rând a adus multă disciplină. Și cred că a adus și puțin noroc. Mă bucur că am putut să legăm 4 rezultate pozitive cu dânsul. Chiar dacă mulți nu ne mai vedeau în play-off, după aceste meciuri am ajuns pe locul 5 și sper să rămânem între primele șase.

- Vă mobilizați și voi mai mult când vine un antrenor nou pentru a-l impresiona? 
- E clar că fiecare jucător vrea să dea mai mult atunci când se schimbă antrenorul. Dar până la urmă contează forma întregii echipe.

- Vorbind strict despre tine, tu ai avut o îmbunătățire evidentă a formei după venirea domnului Storck. 
- Da, așa e, am reușit să înscriu trei goluri, cred că puteam să marchez mai multe. Mă simt foarte bine cu domnul Storck, sunt într-o formă bună.

- Ce nu a mai funcționat la voi la un moment dat? Ați început foarte bine sezonul, apoi a urmat o serie incredibilă de meciuri fără victorie
- Am câștigat Supercupa și am avut un parcurs fantastic în Conference League, dar cred că totul s-a rupt după meciul cu Bodo. Ne-am simțit nedreptățiți. Și cu acel gol al meu anulat, cred că puteam să ne calificăm. Am fost atât de aproape de grupe, dar poate o să reușim în acest an. Acea dezamăgire s-a văzut apoi și în forma noastră.

Ștefănescu are o dorință clară: „Vreau să fiu în lotul pentru EURO”

- Apropo, unde te vezi din sezonul următor? Tot la Sepsi sau la un alt club din România? Sau poate în străinătate? 
- Momentan sunt aici, aș vrea să fac și eu pasul spre un club mai mare. Dacă va veni o ofertă bună pentru mine și pentru club, atunci cu siguranță voi pleca.

- Regreți că nu ai ajuns în această iarnă la Rapid sau FCSB, două echipe care te-au dorit? Crezi că ai fi avut șanse mai mari să fii sigur de locul în lotul naționalei pentru Euro dacă jucai la una dintre cele două formații? 
- Nu am de ce să regret pentru că nu a fost nicio ofertă atât de bună încât să fie acceptată de club. Îmi doresc să fiu în lotul pentru Euro, dar nu îmi asigura nimeni că ajung acolo doar de la Rapid sau FCSB. O pot face și de la Sepsi.

- Nu o să te întreb ce ai alege între Rapid și FCSB, dar aveai vreo echipă favorită atunci când erai mic? 
- Când aveam 5-6 ani, mergeam cu tata la meciurile Craiovei. Poate o să ajung să joc acolo, deși nu mai știu care e echipa adevărată, nu vreau să intru în polemică.

- Cum ai început fotbalul? Care sunt primele tale amintiri? 
- L-am rugat pe tata să mă ducă la fotbal și am început acasă, la Caracal, pe la 11 ani. Am stat 3 ani, apoi am plecat la Viitorul Cluj. Acolo m-am format cu adevărat și am reușit să fac pasul către o echipă de Liga a 3-a, la Târgu Secuiesc. De acolo am ajuns la Sepsi.

- Ești unul dintre cei mai vechi jucători de la Sepsi. Care este cea mai dragă amintire a ta? 
- Nu am cum să uit când am câștigat prima Cupă a României, 2-1 cu Voluntari, în 2022. Am și înscris ambele goluri atunci. Și acum mă mai uit la al doilea gol, a fost ceva foarte frumos.

Amintiri din copilărie: „Când eram mic, visam să ajung la Barcelona, să fiu ca Messi”

- Mai ții minte care era visul micului fotbalist Marius Ștefănescu? 
- Când eram mic, visam să ajung la Barcelona, să fiu ca Messi. Acum am crescut și am realizat ce înseamnă Barcelona și sunt mai realist. Sper să fac pasul către o echipă din Spania, chiar dacă nu de nivelul Barcelonei, mi se pare că e un campionat care mi se potrivește.

- Ai încercat să mai furi din „jongleriile” lui Messi? 
- L-am urmărit de multe ori, dar este greu să faci ce face Messi. Este o plăcere să-l urmărești și să vezi ce poate face cu mingea.

- Messi nu mai e cel mai în vogă fotbalist, ai un alt jucător acum de care să îți placă? 
- Îmi place foarte mult Pedri, chiar dacă nu joacă pe poziția mea. E un mijlocaș complet.

Marius Ștefănescu: „S-a format o familie la națională”

- Ai prins câteva acțiuni la echipa națională. Care crezi tu că este secretul acestei calificări? 
- Este un grup excelent la lot, s-a format o familie, toți tragem unul pentru altul, iar asta s-a văzut în rezultate. Multă lume nu ne dădea șanse, alții spuneau că e o grupă prea ușoară, dar până la urmă noi ne-am văzut interesul și am reușit să ne calificăm de pe primul loc.

- Cum ți se pare grupa de la Campionatul European? 
- E o grupă echilibrată. Mai sunt multe luni până atunci, sper să fim sănătoși și vom vedea atunci cum va fi.

- Ce îți place să faci în timpul liber? 
- Când am mai multe zile libere merg acasă la Caracal, să petrec timp cu familia mea. În rest, ies în oraș, la film, cu prietena mea, nimic ieșit din comun.

- Domnul Storck te-a lăudat, a spus că ești un jucător foarte bun, dar vrea să te ajute să devii și mai bun. Unde crezi că mai ai de lucrat pentru a deveni un fotbalist complet? 
- Sunt mai multe de îmbunătățit. Pe partea fizică mai am de lucru, lovirea cu piciorul drept. Și mai sunt multe de pus la punct și îi mulțumesc pe această cale lui Mister pentru ajutorul acordat.

Marius Ștefănescu / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)
Marius Ștefănescu / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)
Marius Ștefănescu / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)
Marius Ștefănescu / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)
Marius Ștefănescu / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)
+2 FOTO

- Ai spus că mai ai de lucru pe partea fizică. Dacă ar fi să faci o comparație între nivelul fizic al echipelor din România și cel al adversarilor pe care i-ați întâlnit în Conference League, unde s-ar situa Liga 1? 
- Nivelul celor de la ȚSKA Sofia și Aktobe era cam ca al nostru, nu era o diferență prea mare. Dar norvegienii de la Bodo erau foarte puternici. Cred că fundașul stânga de la Bodo a fost cel mai greu adversar pe care l-am întâlnit în cariera mea. Puternic, știa și cu mingea, chiar mi s-a părut complet.

- Din Liga 1 care a fost cel mai dificil adversar pe care l-ai întâlnit? 
- Cel mai puternic e Radunovici de la FCSB, cu el am avut cele mai multe tari dueluri.

- Ce ai alege între un titlu cu Sepsi și prezența la Euro cu România? 
- Mi-e foarte greu să zic. Anul acesta e greu să mai câștigăm titlul, sunt multe puncte diferență față de FCSB. Dar avem un lot cu mulți jucători experimentați și de valoare și vom încerca din sezonul viitor să țintim mai sus. Dacă avem visuri mărețe, le și putem atinge. Sepsi e un club mic, dar niciodată nu se știe.

- În vestiar cum vă înțelegeți, având în vedere că sunteți ca o multinațională? 
- S-a spus că nu ne vorbim în vestiar, că e o atmosferă proastă, dar e tocmai invers. Ne înțelegem bine, suntem constienți că putem avea rezultate doar dacă suntem un grup unit și nu există bisericuțe

Marius Ștefănescu n-ar avea nicio problemă cu presiunea de la FCSB: „Nu am o problemă să fiu criticat”

- Ce relație ai cu patronul Laszlo Dioszegi și cum l-ai caracteriza? 
- E un patron exemplu, avem mereu salariile și primele la zi, niciodată nu au fost întârzieri. La unele meciuri vine în vestiar și ne încurajează, mereu este pozitiv.

+34 FOTO

- Accepți ușor criticile sau te demoralizează? 
- Noi nu prea suntem obișnuiți cu criticile la Sepsi, au fost foarte puține de-a lungul timpului. În altă parte e altfel, jucătorii sunt criticați. Eu sunt echilibrat, nu am o problemă să fiu criticat și nici nu mi-o iau în cap dacă sunt lăudat.

- Cu alte cuvinte, nu ai avea nicio problemă să joci la FCSB? 
- Da, nu aș avea nicio problemă.

Vezi și alte noutăți din cantonamentele echipelor românești:

„Nu există timp aici!” » Discursul de neclintit al antrenorului-vedetă din Superligă: „Dacă nu-mi îndeplinesc obiectivele, plec acasă!”
SEPSI
„Nu există timp aici!” » Discursul de neclintit al antrenorului-vedetă din Superligă: „Dacă nu-mi îndeplinesc obiectivele, plec acasă!”
Voluntari, egal în prima partidă amicală » Concluziile GSP de la meciul cu MTK Budapesta: 45 de minute de play-off!
VOLUNTARI
Voluntari, egal în prima partidă amicală » Concluziile GSP de la meciul cu MTK Budapesta: 45 de minute de play-off!

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (3)
Nagyvagany
Nagyvagany  •  07 Ianuarie 2024, 18:20
Postat de telly pe 07 Ianuarie 2024, 08:30

La Rapid sunt posturile ocupate. ***

Sper sa plece in strainatate, si sa fie apreciat cel putin la fel ca si la Sepsi OSK.

gicab
gicab  •  07 Ianuarie 2024, 10:03

Așa zic toți

telly
telly  •  07 Ianuarie 2024, 08:30

La Rapid sunt posturile ocupate. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează