FOTBAL  »  Superliga  »  NEGOCIERI

EXCLUSIV Rămâne o amenințare » Șumudică nu mai semnează cu U Cluj, într-un moment în care Bergodi e sub presiune la Rapid!

Articol de , , - Publicat joi, 10 august 2023 14:00 / Actualizat joi, 10 august 2023 14:29

Tehnicianul Marius Șumudică (52 de ani) a refuzat să semneze contractul cu U Cluj și este în continuare liber, tocmai într-un moment în care Cristiano Bergodi (58 de ani), antrenorul Rapidului, e sub presiune din cauza rezultatelor slabe, iar Dumitru Dragomir l-a sfătuit să mai aștepte să vadă ce se întâmplă cu italianul.

Conducătorii Rapidului nu scapă de amenințarea lui Șumudică, fiindcă el încă rămâne liber de contract, deși l-au curtat cu insistență U Cluj și Petrolul în ultima săptămână. Șumi a fost cel mai aproape de Cluj, numai că alb-negrii nu au reușit să respecte câteva condiții pe care le trasase antrenorul. 

Ca să-și asume obiectivul, calificarea în playoff, tehnicianul solicitase câteva achiziții pe care clubul nu a fost capabil să le realizeze.

„L-am prins cu 30 de polițiști, am înconjurat tot cartierul!” » L-a șocat pe Ionuț Chirilă: „De o nesimțire extraordinară”
GSP LIVE
„L-am prins cu 30 de polițiști, am înconjurat tot cartierul!” » L-a șocat pe Ionuț Chirilă: „De o nesimțire extraordinară”

Șefii lui U Cluj n-au putut să rezolve transferurile cerute de Marius Șumudică la echipă

Șumudică l-ar fi vrut la U Cluj pe Silviu Lung Jr., însă ardelenii s-au mișcat greu și portarul a ajuns la Poli Iași. Șumudică îl dorea și pe Boldrin, însă fostul mijlocaș de la Astra și de la FCSB a refuzat oferta. Soția lui nu a fost de acord cu revenirea în România, explică surse care cunosc situația. 

Mai exista pe lista lui Șumi și Kana Byik, fundaș central, un internațional camerunez cu care Șumi a lucrat la Gaziantepspor. Africanul în vârstă de 34 de ani a cerut 20.000 de euro lunar, un salariu pe care U nu l-a acceptat.

Pentru că „șepcile roșii” s-au împotmolit așa, antrenorul nu a mai semnat contractul care-i fusese pregătit, unul cu un salariu de 20.000 de euro lunar plus bonusuri. 

Pe Șumudică îl mai dorește și Petrolul, numai că nivelul economic al ploieștenilor e inferior celui existent la Cluj, ceea ce face ca ei să aibă șanse mai mici să-l convingă, în ciuda relației de amiciție care-l leagă pe Marius de Marian Copilu, finanțatorul și numărul unu executiv al „lupilor galbeni”.

Marius Șumudică a avut ocazia să revină în Turcia, la Gaziantep

Șumi preferă să aștepte o propunere mai bună, fie cu șanse mai mari de a obține rezultate importante, fie mai bună din punct de vedere economic. „Aștept să înceapă campionatele din Turcia și din Arabia Saudită”, a spus el la DigiSport. Odată cu startul acelor ligi i s-ar putea elibera măcar un post.

Din Turcia a avut o ofertă și în vara aceasta, Gaziantep l-a dorit înapoi, numai că evenimentele tragice din zona aceea, cutremurele în urma cărora au murit oameni și au fost distruse părți mari din orașe, l-au împiedicat să ia în calcule revenirea în orașul aflat aproape de granița dintre Turcia și Siria. 

Șumudică a încheiat primul mandat pe care l-a avut la Gaziantep din cauza unui conflict în care intrase cu conducerea, deși rezultatele pe care le obținuse echipa cu el pe bancă fuseseră remarcabile, micul club ajunsese pe podium la un moment dat, iar tehnicianul român îl „reinventase” pe Alexandru Maxim, pe care îl adusese din Germania și-l ajutase să devină unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi din campionat.

M-a sunat Șumudică aseară și mi-a spus că are ofertă de la două echipe, una cu bani (n.r. - U Cluj, așa cum GSP a anunțat în exclusivitate), una mai săracă (n.r. - Petrolul). I-am spus în felul următor: «mai așteaptă, o să fie «verde» către Rapid». El a zis că e supărat. «Băi, ești supărat vreodată pe Rapid?». «Nu, nea Mitică, că Rapidul e viața mea!». «Atunci mai așteaptă, mă, puțin!»
-Dumitru Dragomir, la GSP Live, pe 8 august

U Cluj tot vrea să scape de Toni Petrea

Clujenii au în continuare intenția de a schimba antrenorul, chiar dacă nu l-au convins pe Marius Șumudică. Ei mai speră să-l atragă pe Șumi în perioada următoare, iar dacă nu, vor căuta un alt tehnician. 

Conducerea e nemulțumită de activitatea lui Anton Petrea, antrenorul pe care l-a angajat în vara aceasta. 

Șefii clubului nu mai cred că Petrea ar fi capabil să gestioneze corect relația cu lotul care conține mulți fotbaliști foarte experimentați. U a crescut bugetul față de stagiunea trecută și își propunea să fie în playoff, numai că are o singură victorie în primele patru etape, 4-3 la Craiova cu FCU

Echipa e a zecea în clasament, la un punct de locul al șaselea, primul de play-off, și la două puncte de poziția a 13-a, prima care conduce la barajul pentru salvare.

Mihai Iosif, despre situația de la Rapid: „Asta e liniștea dinaintea furtunii!”

Acționarii și conducătorii executivi ai Rapidului au transmis în zilele acestea mesaje de susținere pentru Cristiano Bergodi și pentru Horațiu Moldovan, portarul-gafeur din cauza căruia giuleștenii au pierdut la Voluntari, 1-2, după ce mai fuseseră învinși din cauza greșelilor lui și în meciuri din sezonul trecut. 

Mihai Iosif, tehnicianul cu care giuleștenii au promovat în prima ligă, crede că suporterii nu vor mai avea răbdare multă. „Până acum a fost liniște, dar e liniștea dinaintea furtunii. Suporterii și-au impus să rămână calmi, însă ei sunt foarte supărați de ceea ce se petrece”, a spus Iosif la DigiSport. 

Fanii din galerie au protestat atunci când a fost angajat Bergodi, ei au susținut că Șumudică ar fi fost alegerea potrivită. După începutul din campionat cu o victorie în patru meciuri, galeria nu a reacționat agresiv, a continuat să susțină echipa.

VIDEO. Poveste a lui Șumudică din perioada Debrecen: „Când am văzut câți erau, m-am băgat la loc în plapumă”

Citește și: 

Nu mai e latifundiar, e „mogul”! Noua sursă de bani pentru Gigi Becali, dezvăluită de Dumitru Dragomir: „L-au trezit copiii și a pus stop”

Mihai Covaliu trage un semnal de alarmă la Dinamo: „Finanțarea este 70% din banii statului”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (35)
o_bic
o_bic  •  11 August 2023, 10:44

*** a oprit negocierile cu U Cluj de ofticos...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

CLIENT
CLIENT  •  11 August 2023, 03:53

Daca i-a pus D-zeu mana in cap, sa semneze urgent cu Cluj (daca si Clujul stie) ca vine Mutu de la Neftchi (nu-l apuca 10 etape acolo,una s-a dus, a pierdut cu Kamaz, ecipa mult spus mediocra, cupele europene s-au terminat pt el) asa ca o sa vina inapoi in fotbalul romanesc si sigur v-a fi preferat de Cluj.

costeltudor
costeltudor  •  10 August 2023, 23:38

Cariera de antrenor in România a BUFONULUI este încheiata !!!

Vezi toate comentariile (35)
Comentează