FOTBAL  »  Superliga  »  CARACTERIZARE

VIDEO / EXCLUSIV Marko Dugandzic, despre antrenorii cu care a lucrat în România: „E fantastic!” + Despre cine a spus: „E favoritul meu”

Articol de , - Publicat marti, 26 decembrie 2023 16:47 / Actualizat marti, 26 decembrie 2023 17:05

Marko Dugandzic (29 de ani) a fost ales în cadrul Anchetei Gazetei Sporturilor, „Cel mai bun fotbalist străin” al anului 2023. Din Arabia Saudită acesta a oferit GSP.ro un interviu în care vorbește despre antrenorii cu care a lucrat în România. Acesta le face o caracterizare lui Marius Croitoru, Dan Petrescu, Adrian Mutu și Cristiano Bergodi.

- Marko, spune-ne ceva despre antrenorii cu care ai lucrat în România. A fost și Croitoru, cum era el? Descrie-l în câteva cuvinte. 
- Ce pot să spun? El m-a adus acolo, a insistat să vin. A jucat un rol important în cariera mea și în revenirea mea în fotbal. A crezut în mine din prima zi. Ce să mai spun despre el?, e un antrenor fantastic, are o viziune foarte bună a fotbalului. 

- Doar că este cam...
- Nu prea poate să se controleze, pentru că are foarte multe în cap. Știe fiecare fotbalist din lume, e incredibil! Am doar vorbe bune pentru el. A fost o parte importantă din cariera mea, împreună am făcut lucruri istorice la Botoșani. E grozav, într-adevăr!

- Dar acum nu e într-un moment bun al carierei.
- Da, am urmărit ce a făcut la Craiova, Argeș și Botoșani. Nu știu ce să zic, e încă tânăr. Ca orice club sau jucător, și antrenorii au perioade slabe. Sper să iasă cât mai curând din această situație și să găsească un club bun, să-și arate adevăratul potențial.

- Dan Petrescu, descrie-ni-l un pic. Un om nervos!
- Nu chiar, așa e stilul lui de viață. Așa cum am zis și de Marius, e un profesionist, știe multe despre fotbal, trăiește prin el. E un stil specific al antrenorilor, poate nu e chiar genul meu, dar așa e el. L-am respectat din prima zi, el m-a respectat pe mine. Așa cum am zis, la CFR problema n-a avut legătură doar cu fotbalul.

Am lucruri pozitive de zis despre Dan Petrescu Are un stil specific, e mai de modă veche, pentru că și el e un pic mai în vârstă decât, de exemplu, Croitoru sau Mutu. E un mare profesionist, pot spune doar lucruri de bine, n-am nimic împotriva lui, am avut o relație așa cum trebuie cu el, dar, din motive despre care vorbeam, nu a mers atât de bine fotbalul la CFR
Marko Dugandzic, atacant

- Vreau să te întreb dacă a încercat clubul să te ajute.
- Da, bineînțeles, bineînțeles! Nu neapărat cu psihologi, dar, în ziua în care s-a întâmplat, Petrescu m-a întrebat dacă am nevoie de ajutor, mi-a zis că pot să le spun dacă am. Pe lângă asta, patronul Varga a trimis șoferul să mă ducă în Croația. A condus șapte, opt ore. M-au ajutat cu orice mi-a trebuit încă de la început. E un moment bun, nu le-am mulțumit atunci. Au fost solidari cu mine când m-am întors, și jucătorii la fel. M-a ajutat foarte mult asta.

- Hai să vorbim puțin despre Mutu.
- Antrenorul meu favorit!

Câți bani a primit Adrian Mutu ca să plece de la Neftchi: azerii dezvăluie cifrele despărțirii
AZERBAIDJAN
Câți bani a primit Adrian Mutu ca să plece de la Neftchi: azerii dezvăluie cifrele despărțirii

- De ce e favoritul tău?
- Sunt multe lucruri de spus. Înainte să vin la Rapid, m-a sunat de două ori ca să mă cheme. Cumva ne-am conectat din prima zi, nu știu. Încă din prima zi ne-am simțit ca și cum ne cunoșteam de mai mult timp, a fost grozav să lucrez cu el, să îi fiu alături, să primesc sfaturi de la el. 

- Spune-mi, te rog...
- Soția lui e pe jumătate sârboaică, sau ceva asemănător. Croația și Serbia seamănă. Știa câte ceva și despre cultura mea și cred că m-a înțeles foarte bine. A jucat și el în Italia, are mare experiență, a fost și atacant. Deci m-a ajutat mult și pe teren, și în afara lui. Un antrenor extraordinar și la începutul carierei, se va îmbunătăți de la an la an.

- Și despre Bergodi? Care e diferența dintre Mutu și Bergodi?
- M-a surprins Bergodi. A lucrat mult în România, părea antrenorul italian de modă veche, toți se așteptau să joace mult în apărare și credeau că nu se vor marca prea multe goluri. Domnul Bergodi e foarte OK, în fiecare sens. E un gentleman și îmi place, pentru că sunt atacant, că are un joc ofensiv, vrea să înscrie mai mult decât adversarii, chiar dacă primește și el gol. N-am lucrat mult cu el, cred că vreo două luni, dar a fost o perioadă foarte bună. Și eu m-am descurcat. Nu i-a fost așa ușor la început, a venit destul de târziu.

- A fost greu și cu fanii care-l cereau pe Șumudică...
- Da, exact.

Marko Dugandzic (stânga) și Cristiano Bergodi. Foto: Facebook @Rapid1923
Dugandzic a marcat o singură dată în Arabia Saudită
A scris istorie în Superligă, acum trăiește luxul din Dubai » Limuzină și piscină de 5 stele între zgârie-nori
https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/de-nerecunoscut-marko-dugandzic-718777.html?utm_medium=intern&utm_source=top-stories&utm_campaign=stories-link
Marko Dugandzic - viața în Orientul Mijlociu
Marko Dugandzic - viața în Orientul Mijlociu
+43 FOTO

- A fost multă presiune pe Bergodi? Ați simțit și voi, jucătorii, presiunea?
- La Rapid mereu e o formă de presiune. Bergodi, așa cum am zis, a încercat să ne transmită calm, să nu simțim asta, să jucăm relaxați, ceea ce e cel mai important, pentru că dacă joci sub multă presiune, picioarele nu-ți mai funcționează. În final, cred că își face treaba foarte bine. Are, în continuare, probleme cu accidentările, dar mai e mult timp pentru obiective. Sper că își vor atinge obiectivele, pentru că domnul Bergodi e foarte priceput.

Citește și:

Croatul care s-a îndrăgostit de România: „M-am simțit ca acasă din prima zi. Doar că Botoșaniul era la capătul lumii!”
DEZVĂLUIRI
Croatul care s-a îndrăgostit de România: „M-am simțit ca acasă din prima zi. Doar că Botoșaniul era la capătul lumii!”
Drama care i-a marcat cariera lui Marko Dugandzic, cel mai bun fotbalist străin în Ancheta GSP: „N-am vorbit deloc despre asta. Nici măcar acum nu mă simt bine!”
STRĂINUL ANULUI 2023
Drama care i-a marcat cariera lui Marko Dugandzic, cel mai bun fotbalist străin în Ancheta GSP: „N-am vorbit deloc despre asta. Nici măcar acum nu mă simt bine!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
ssLazio
ssLazio  •  26 Decembrie 2023, 17:38

*** a numitului Mutu, sa nu ramana prea mult pe langa fenomen, ca are familie mare si nevasta tanara.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Normal
Normal  •  26 Decembrie 2023, 16:00

Intradevar Bergodi este, probabil, cel mai bun antrenor din Liga !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează