FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCU CRAIOVA 4-3

VIDEO „A spus că mă schimbă?” » Momentul în care Giovanni Costantino află decizia drastică luată de Mititelu: „Așa a spus?”

Momentul în care Giovanni Costantino află decizia drastică luată de Mititelu / Captură FCU TV +45   FOTO
Momentul în care Giovanni Costantino află decizia drastică luată de Mititelu / Captură FCU TV

Articol de - Publicat sambata, 20 ianuarie 2024 02:45 / Actualizat sambata, 20 ianuarie 2024 11:00

Giovanni Costantino, antrenorul lui FCU Craiova, a aflat abia în timpul conferinței de presă de după meci că Adrian Mititelu l-a scos vinovat și l-a judecat public pentru înfrângerea teribilă cu Rapid (3-4). În necunoștință de cauză, italianul a auzit de la jurnaliști că, doar cu câteva minute înainte, patronul îi ceruse demisia în parcarea stadionului din Giulești.

Primul meci oficial din 2024 ar putea însemna și ultima apariție a italianului pe banca lui FCU Craiova. Giovanni Costantino n-a scăpat de furia lui Adrian Mititelu, care l-a jignit și discreditat pentru modul în care alb-albaștrii s-au prăbușit în fața Rapidului, deși în minutul 75 conduceau cu 3-1

Ăsta e Rapidul din Giulești! Alb-vișiniii revin uluitor de la 1-3 și câștigă un meci de poveste cu FCU! Cronica unui meci „NEBUN”
RAPID - FCU Craiova
Ăsta e Rapidul din Giulești! Alb-vișiniii revin uluitor de la 1-3 și câștigă un meci de poveste cu FCU! Cronica unui meci „NEBUN”

Momentul în care Giovanni Costantino află decizia drastică luată de Mititelu: „E responsabilitatea mea să fac schimbările, tot eu le-am făcut și cu Petrolul”

Tehnicianul de 39 de ani a aflat de la reporteri că Mititelu i-a semnat sentința și nu și-a putut masca surprinderea: 

„Să schimbe antrenorul din cauza schimbărilor făcute? Dar am câștigat niște meciuri înainte cu același antrenor, același care a făcut schimbările și atunci. E ceea ce gândește președintele (n.r. Mititelu), iar eu respect acest lucru, fiindcă el e conducătorul clubului.

E responsabilitatea mea să fac schimbările. Uneori, funcționează, am făcut unele schimbări cu Petrolul și am câștigat. În seara aceasta, l-am schimbat pe Baeten fiindcă nu era în cea mai bună formă, a avut unele probleme. Pe Bauza l-am schimbat fiindcă în acel moment am preferat să am un atacant de viteză, iar Jibril era potrivit pentru asta.

S-a întâmplat să luăm gol apoi, dar nu a fost vina lui Jibril, a fost greșeala altor jucători. Dar se întâmplă, avem o echipă tânără, uneori se întâmplă să facem greșeli.”

Giovanni Costantino, nedumerit: „A spus că mă schimbă?”

Discuția revine în același punct peste doar câteva minute, când italianul e întrebat dacă urmează să discute cu patronul echipei pe marginea viitorului său: 

„Vreți să plec de la Craiova, mereu mă întrebați despre acest lucru. De ce? 

A spus că mă schimbă? A spus că nu voi mai fi eu antrenorul? Schimbare de antrenor? Asta a spus? (n.r. - pronunță în română). E decizia dânsului, el conduce clubul, el decide lucrurile. 

Cred că am făcut unele lucruri bune în această seară, am întâlnit Rapidul, n-am dat peste o echipă din a doua ligă sau a treia ligă. Trebuie să-mi felicit echipa pentru mentalitatea pe care jucătorii au avut-o, au avut personalitate, ambiție, curaj, acestea sunt lucruri bune. Din păcate, rezultatul nu a fost unul bun pentru noi”, a spus italianul. Ulterior, Adrian Mititelu s-a răzgândit. La primele ore ale dimineții, a publicat un mesaj în care a anunțat că, deocamdată, n-ar intenționa să-l schimbe pe Costantino.

Adrian Mititelu: „Meciul l-a pierdut Costantino. Să își dea demisia! Antrenor care să facă așa prostii nu am avut niciodată”

Imediat după meci, Adrian Mititelu, patronul oltenilor, a anunțat că așteaptă ca Giovanni Costantino să își dea demisia.

„Așa ceva nu am pățit niciodată, e greu de digerat. Va fi un drum lung și greu până la Craiova. Meciul l-a pierdut Costantino, a făcut niște tâmpenii. Așa ceva... Antrenor care să facă așa prostii nu am avut niciodată. Îl scoți pe Bauza, pe care îl vor două cluburi... Era cel mai bun de pe teren și îl scoți! Pe Baeten, la fel”, a declarat Mititleu inițial, la ieșirea de la stadion.

Patronul Craiovei a continuat în același stil și i-a cerut demisia antrenorului Giovanni Costantino. Mai mult, Mititelu a trecut și la jigniri la adresa tehnicianului italian.

Nu pot să mai stau la discuții, am pierdut meciul pe mâna unor decizii aberante. Poate își dă demisia. Vedeți când le dăm prea multă libertate antrenorilor? 

Cheltuim mulți bani, e multă pasiune, determinare, ne-am dorit să câștigăm meciul. Jucătorii au jucat bine, s-au dăruit, dar în minutul 65 a luat-o razna. Nu îmi explic, să scoți cei mai buni jucători de pe teren?! Nu aveau niciun rost schimbările. 

Am pierdut în fața unei echipe foarte bune, cu un public frumos, cu un arbitru care dă 15 la sută gazdelor, nu 5. Ne-am bătut singuri. Domnul Costantino a făcut niște trăsnăi foarte mari, pe care nu știu dacă pot să le diger. 

- Adrian Mititelu, patron FCU Craiova

Rapid - FCU Craiova / foto Raed Krishan (GSP)
Rapid - FCU Craiova / foto Raed Krishan (GSP)
Rapid - FCU Craiova / foto Raed Krishan (GSP)
Rapid - FCU Craiova / foto Raed Krishan (GSP)
Rapid - FCU Craiova / foto Raed Krishan (GSP)
+41 FOTO

Citește și alte știri despre meciul Rapid - FCU Craiova:

Note GSP după „thriller-ul” Rapid - FCU Craiova » Marii remarcați ai meciului fantastic din Giulești + cine a dezamăgit

Mititelu, atac DEVASTATOR la adresa antrenorului: „Meciul l-a pierdut Costantino. Să își dea demisia! Antrenor care să facă așa prostii nu am avut niciodată”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (8)
tivireli
tivireli  •  21 Ianuarie 2024, 00:20
Postat de 10iul73 pe 20 Ianuarie 2024, 16:41

Kuba,George...maso maso..

Mado, *** la tine, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tivireli
tivireli  •  21 Ianuarie 2024, 00:20
Postat de o_bic pe 20 Ianuarie 2024, 17:12

Costelino,fratelo,ai comis-o tată, esti un antrenor de 2 lei. Iți dau un sfat: cară-te cât mai repede !

Nu esti tu in masură sa dai sfaturi. Poti doar sa te cari tu, clonatule.

o_bic
o_bic  •  20 Ianuarie 2024, 17:12

Costelino,fratelo,ai comis-o tată, esti un antrenor de 2 lei. Iți dau un sfat: cară-te cât mai repede !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează