FOTBAL  »  Superliga  »  NOTE GSP

Notele etapei #3 din play-off, date de Adrian Florea » Nota 1 pentru un fotbalist al Craiovei: „Dacă ar fi fost blat, am fi înţeles de ce a jucat atât de slab contra Stelei” » Cine a luat 10

Adrian Florea +8   FOTO
Adrian Florea

Articol de - Publicat luni, 01 aprilie 2019 22:57

Adrian Florea, șeful departamentului Fotbal de la Gazetă și jurnalist cu peste 20 de ani experiență în presa de sport, analizează pentru cititorii GSP.ro evenimentele din etapa a 3-a a play-off-ului.

10. Junior Morais (FCSB)

Duminică seara, profitând şi de replica penibilă a juveţilor de pe partea lui, Donkor şi Bărbuţ, brazilianul a părut o combinaţie între Roberto Carlos şi Marcelo! De departe, MVP-ul partidei cu Universitatea şi al întregii etape.

"Steaua şi-a surprins adversara în special pe benzi, iar Junior a fost fantastic"
Ilie Dumitrescu, la TV Digi Sport

9. Romario Benzar (FCSB)

La fel ca Morais, devastant pe banda lui. Timişoreanul şi-a făcut şi un cadou pentru cei 27 de ani împliniţi pe 26 martie, însă Sebastian Gheorghe şi Ovidiu Haţegan au vrut să-i strice aniversarea şi i-au anulat aberant reuşita.

"M-am bucurat aproape două minute, abia apoi am văzut semnalizarea tuşierului. Hațegan mi-a spus că a fost ofsaid la mine, dar n-avea cum să fie așa, eu am venit din spate! S-au făcut multe greșeli, bine că am câştigat în cele din urmă"
Romario Benzar

8. Eric de Oliveira (Viitorul)

"Butoiaşul" de la malul mării a profitat de absenţa "Prinţişorului" Ianis şi a prins un post de titular în meciul de la Sf. Gheorghe. N-a înscris, nici n-a izbutit să-şi ajute colegii să se impună, însă, cât l-a ţinut benzina, a etalat câteva gesturi tehnice prin care a încântat asistenţa. Bine, el a dat şi o pasă decisivă, la golul lui Rivaldinho, numai că asistentul Nicoară s-a ţinut de glume de 1 aprilie şi semnalizat ofsaid.

2trofee "Stranierul anului" a câştigat Eric în România, în tradiţionala Anchetă a Gazetei Sporturilor: în 2010 şi în 2013

7. Gică Hagi (Viitorul)

Chiar şi cu o echipă de copii, foarte mulţi titulari fiind menajaţi pentru duelul din Cupă cu Craiova, Hagi a reuşit să impună ritmul la Sf. Gheorghe. La box ar fi primit decizia la puncte, la fotbal putea lua toate punctele dacă exista puţină luciditate în faţa porţii covăsnene sau dacă arbitrii nu anulau reuşita lui Rivaldinho.

"Cupa este principalul obiectiv în acest moment, de aceea am folosit o formulă experimentală cu Sepsi. Chiar şi aşa, sunt mulţumit de cum am evoluat"
Gică Hagi

6. Mihai Bordeianu (CFR)

Nebăgat mai de nimeni în seamă, asta şi pentru că evoluează pe un post care nu atrage de regulă privirile, mijlocaşul născut în celebrul sat botoşănean Flămânzi a avut parte sâmbătă de ziua sa de glorie. Într-un moment în care întâlnirea cu Astra părea să nu poată fi nicicum deblocată, Mihai a făcut 1-0 şi a adus CFR-ul tot mai aproape de al doilea titlu consecutiv.

"Doamne, cât mă bucur că am înscris! Nici nu mai ţin minte exact de când n-o mai făcusem..."
Mihai Bordeianu

5. Alex Ioniţă (CFR)

Recent, într-un interviu oferit Gazetei, Pancu îl compara pe Ioniţă cu Hagi: "Îl cunosc pe Alex de la Rapid și îl vedeam în locul lui Gică la națională, la cât talent are. E bine că cere să joace, că nu se mulțumește să încaseze salariul, dar trebuie să și demonstreze, că antrenorii i-au tot dat minute pe teren". Etapele trec, lunile la fel, în curând vor trece şi anii, iar din Ioniţă nu va rămâne decât un etern neînţeles.

1.000.000 €a plătit CFR către Astra în ianuarie 2018, când l-a cumpărat pe Ioniţă. De atunci, Alex a marcat numai 3 goluri formaţia campioană

4. Costel Enache (Astra)

Unde-a dispărut încântătoarea trupă giurgiuveană din sezonul regulat? Unde-i antrenorul cu care Ion Niculae credea că poate lua campionatul? Odată văzuţi cu sacii în căruţă, "sitarii" au cedat jenant la Craiova, 0-1, s-au făcut de râs cu FCSB, 0-2, şi au pierdut la Cluj, 0-1, după o partidă în care au avut un singur şut cadrat şi numai un corner!

"N-am făcut un joc rău, băieţii au avut implicare şi atitudine. Cu un pic de atenţie în plus în defensivă şi cu ceva şansă la finalizare, cred că puteam scoate mai mult din partida de la Cluj"
Costel Enache

3. Devis Mangia (CSU Craiova)

Premiantul primelor două runde din play-off, când a bătut cu un dublu 1-0 pe Astra şi pe Sepsi, a fost un monument de lipsă de inspiraţie pe Arena Naţională. Italianul n-a greşit numai primul "11" sau sistemul de joc, ci şi schimbările. În ritmul ăsta, Bănia va continua să viseze fără acoperire încă măcar un an.

"Am jucat bine, doar că am făcut 3 mari greşeli în apărare. Pentru mine, lupta la titlu nu s-a încheiat"
Devis Mangia

2. Ovidiu Haţegan (arbitru FCSB - Craiova 3-2)

Ce paradox e arbitrul arădean: de cele mai multe ori impecabil în Europa şi de cele mai multe ori catastrofal în România! Nu sunt adeptul teoriei conspiraţiei că arbitrii ar (mai) răspunde unor comenzi venite din Gruia, dar o prestaţie precum cea de duminică a lui Haţegan alimentează toate suspiciunile.

6greşeli grave a comis Haţegan în această ediţie de Liga 1, conform unei statistici GSP. Lider la acest capitol e Radu Petrescu, 9

1. Isaak Donkor (CSU Craiova)

 

Dacă ar fi fost blat, am fi înţeles de ce a jucat atât de slab contra Stelei. Cum n-a fost, e posibil să fie adevărată varianta cu distracţia nocturnă de dinainte de meci. Dacă nici asta nu stă în picioare, ghanezul ar trebui făcut pachet şi trimis la "satelit", în Liga a 3-a, să se pregătească de derby-urile cu Pucioasa şi Domneşti!

donkor 2

5partide a disputat Donkor în tricoului lui Inter Milano, în perioada 2012-2015: două în Serie A, două în Europa League şi una în Coppa Italia

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (16)
670310569813590
Lorian Nevescu  •  02 Aprilie 2019, 11:03

Bai ***!.... Ce suspiciuni de manioulare a arbitrilor din Gruia, nemernicule! Si de cand fbcb-ul se numeste steaua la vo in redactie. rusineo?!...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

se_rade_de_fc_fcsb
se_rade_de_fc_fcsb  •  02 Aprilie 2019, 09:32
Postat de observator_federal pe 02 Aprilie 2019, 07:35

Acest Florea este șeful Departamentului Fotbal la GSP (ei mai au, probabil, și un al doilea departament, Departamentul Halep...)? Și un nene ca dânsul coordonează și pe cei tineri? De-aia scriu toți în aceeași manieră modernă, nouă în presa românească, "curentul gigist"... Ce să mai zic... "Devastant!" (cuvânt din altă limbă folosit de domnul ziarist, limbă în care FCSBului lui Nea Gigi îi zice "Steaua"). Noi, românii, nu vă înțelegem jargonul becalist...

***, ca si ala facea paralele intre echipa (de 2 bani) a lui Becali si Real Madrid. A scris odata un articol de plangeai de ras cand il citeai - Nicolita era Figo, Latolevic era R. Carlos (acum vad ca Junior 1 Meci Bun 29 Proaste Morais a devenit o combinatie dintre R. Carlos - Marcelo - vede Gigi tampenia asta si ii pune pret de 80 de milioane), Vali Badea era Raul etc etc.. Ce tantalai!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1786492584929519
Ionutz Picutza  •  02 Aprilie 2019, 08:49

L-ai omis pe tușierul Sebastian Gheorghe care merita nota 1 după prestația de duminica , nu da corner la o faza la câțiva metri de el , nu vede fault la golul 2 al Craiovei ( faultul lui Cicaldau la Benzar, anulează un gol valabil FCSB după ce inițial s-a îndreptat spre centrul terenului. Suficient cred fără a mai spune ca au fost câteva faulturi pe partea lui atât pentru Craiova , cât și pentru FCSB . Omul in negru a creat panica in tribune și polemici printre suporterii ambelor echipe . După părerea mea el “conduce “ topul acestei etape.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează