FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERCUPA

Notele GSP după FCSB - Corvinul, din Supercupa României » 4! „Corigentul pe vară” a ratat și ultima șansă primită de la Gigi Becali

Ce note au primit fotbaliștii din FCSB - Corvinul 3-0, în Supercupa României
Ce note au primit fotbaliștii din FCSB - Corvinul 3-0, în Supercupa României

Articol de - Publicat vineri, 05 iulie 2024 09:10 / Actualizat vineri, 05 iulie 2024 09:12

FCSB a cucerit Supercupa României, după ce a învins-o fără drept de apel, cu 3-0, pe divizionara secundă Corvinul Hunedoara. Meciul din Ghencea a fost tranșat de reușitele lui David Miculescu, Marius Ștefănescu și Luis Phelipe, însă pentru o parte dintre jucători a reprezentat un adevărat test înaintea noului sezon.

Pentru că internaționalii convocați la Euro 2024 au revenit la București în urmă cu o noapte, Elias Charalambous a fost nevoit să improvizeze în prima partidă a stagiunii.

La FCSB. Andrei Vlad și Eduard Rădăslăvescu au avut șansa a de evolua încă din primul minut, alături de „numele nou” Marius Ștefănescu, transferat de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Daniel Popa, și el achiziție recentă, a intrat pe parcurs, în locul lui David Miculescu.

Și la Corvinul au intervenit modificări în lot față de finala Cupei României. Ubbink, Sergiu Buș și Roger, toți cu trecut de Superliga, s-au alăturat proiectului hunedorean.

Notele primite de fotbaliștii celor de la FCSB

A. Vlad (6) - A avut trei intervenții bune, însă în continuare nu dă siguranță între buturi. Se complică atunci când controlează balonul cu piciorul. Adrenalina lui face rău echipei.

Antwi (7) - Primul lui meci cu adevărat consistent în tricoul roș-albastru. A urcat foarte mult, sigur pe centrări, iar pe fază defensivă nu s-a complicat. A prins curaj și ar putea fi un mare câștig.

Dawa (6) - Când în fața lui se află un adversar care pătrunde cu viteză în careu, devine haotic și destabilizează defensiva. Preferă un joc ultra-pozițional, dar fotbalul nu este șah. A plusat în schimb cu aceleași urcări, uneori cu mingea la picior.

Chiricheș (7) - Calm, nu a ezitat să intervină la minge și de multe ori l-a sprijinit pe Dawa. După ce FCSB a dublat avantajul, a căutat golul cu capul, din fază fixă sau corner. În minutul 74, i-a lăsat locul lui Ngezana.

Radunovic (6) - Nu s-a conectat cu Rădăslăvescu, astfel că jocul său a avut de suferit. I-a lipsit Florinel Coman și e posibil ca aportul său să scadă în lipsa numărului 7 care tocmai își face bagajele pentru Qatar.

Alhassan (7) - Mult mai curajos decât îl știam. Gata să șuteze atunci când se ivește ocazia, iar cu pasele a fost mult mai atent.

Lixandru (7) - Un joc echilibrat, însă și pentru că adversarul direct nu i-a pus probleme mari. Corvinul a încercat să joace pe flancuri, astfel că mai mult a cules baloane, decât să le recupereze.

Radaslavescu (4) - E corigentul acestei partide. Încă o șansă ratată de a arăta că se poate conta pe el. A câta?! A stat prost în teren, nu i-a ieșit nimic, iar în momentele în care avea culoar de șuta a ezitat până s-a trezit cu blocajul fundașilor. Plasamentul deficitar l-a pus de multe ori în alertă pe Radunovic. Mai vine și „în toamnă”, dacă nu i se va arăta ușa mai devreme.

Ștefănescu (8) - A marcat la primul său meci oficial pentru FCSB și se anunță a fi un mare câștig. Viteză, inițiativă, pătrunderi și, cel mai important, execuție. S-a observat că nu se cunoaște foarte bine cu colegii săi, însă relațiile se pot suda de-a lungul minutelor.

Miculescu (7) - Ca de fiecare dată, are nevoie de multe atingeri și gândește foarte mult în fața porții. De data aceasta, a reluat din doi metri, după încercarea lui Baba Alhassan, iar mingea a intrat în poartă. Se așteaptă de la el să fie mai oportunist. A arătat că poate fi. Timpul lui pe teren s-a terminat în minutul 45.

Băluță (6) - Mutat de Gigi Becali pe tot terenul, la un moment dat a făcut schimb de posturi cu Radaslavescu. Nu a excelat în creativitate, o prestație pe călcâie.

Antrenor: Elias Charalambous (6) - În ciuda schimbărilor de la pauză, echipa a avut ritm și în repriza a doua, iar scorul a căpătat proporții. Rămâne un semn de întrebare începutul de meci, în care jucătorii săi și-au tratat adversarii cu superioritate. Și motivația ține tot de antrenor.

Au intrat pe parcurs:

D. Popa 46' (6) - A pivotat, a alergat, însă în privința finalizării are scuza primului meci.

A. Musi 46' (6) - Nu e de ajuns să te zbați ca să și reușești. A fost cu capul în pâmănt când putea găsi coechipierii. Fotbalul e un joc colectiv, mai ales la FCSB. Dacă nu va învăța această lecție curând, va lua calea împrumutului din nou.

Edjouma 46' (5) - Pare că are nevoie de o perioadă de reintragrare. Vine după sezonul prost de la Bari, dar e deja trecutul.

Luis Phelipe 62' (7) - Dornic să arate că poate. A jucat orientat spre atac, iar golul a venit.

Ngezana 74' (6) - Introdus pe final, când adversarul era deja supus înfrângerii, nu a avut ce să arate în apărare. A urcat atunci când jocul i-a permis.

FCSB - Corvinul Hunedoara / 04.07.2024 / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
FCSB - Corvinul Hunedoara / 04.07.2024 / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
FCSB - Corvinul Hunedoara / 04.07.2024 / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
FCSB - Corvinul Hunedoara / 04.07.2024 / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
+38 FOTO

Notele primite de fotbaliștii celor de la Corvinul Hunedoara

Lefter (7) - A încasat trei goluri, dar partea sa de vină este minimă. Pe final, a avut o intervenție foarte bună unu la unu cu Ștefănescu.

Iacob (6) - Depășit de multe ori și cu plasament incorect. Pe faza de atac, a avut incursiuni în centru.

Lică (5) - Greoi în mișcări, nu s-a sincronizat cu Manolache. A avut statut de victimă fără un mijloc puternic.

Manolache (5) - Expus și de Velisar, nu a reușit să rămână lucid. Multe erori.

Velisar (4) - Pe banda lui a fost bulevard. Ștefănescu și Antwi i-au arătat ce înseamnă un ritm superior. Prins pe picior greșit, nu a reușit să iasă din plasa ce i-a fost întinsă încă din primele minute.

Hrezdac (5) - A fost o presiune uriașă pe el și nu a făcut față.

Ubbink (6) - A jucat doar 19 minute, fiind accidentat. Nu s-a remarcat în timpul primit.

Roger (5) - Este văzut ca fiind creatorul din echipă, însă nu a reușit să se impună. Doar șuturi slabe și pericol minim.

Neacșa (6) - Nu are o tehnică deosebită, dar vine cu șut și își propune golul. A căutat să deschidă orizontul ofensiv și să coordoneze.

Pîrvulescu (6) - Nu a trecut de Antwi așa ușor și a căutat atacantul pentru a-l servi cu centrări.

Buș (6) - Nu l-a învins pe Andrei Vlad. I-a lipsit cu desăvârșire forța în vârful ghetei în puținele ocazii de a înscrie.

Antrenor: Florin Maxim (5) - Nu a speculat problemele celor de la FCSB, iar schimbările nu au influențat pozitiv. De apreciat totuși că nu a practicat antifotbal și a ieșit la joc.

Au intrat pe parcurs:

Bradu 19' (5) - A fost schimbat în 65'. Evoluția ștearsă, pe un pos de mijlocaș defensiv.

Gîrbiță 65' (4) - A intrat pe teren într-o perioadă a meciului în care FCSB încerca să scape în atac. Instabil și incapabil să recupereze.

Lupu 65' (5) - Florin Maxim a mizat pe el pe final, pentru revenirea în joc. Nu a contat.

Campan și Cărăruș, ambii intrați în 83', au evoluat prea puțin pentru a fi evaluați

Arbitru: Florin Andrei 7; arbitri asistenţi: Andrei Constantinescu 7 , Stelian Slabu 7;

VIDEO. FCSB a cucerit Supercupa

Citește și:

„Tunul” verii în Superliga: 4,5 milioane de euro pentru cei doi jucători! Acord cu clubul care îl dorește pe Edi Iordănescu
Superliga
„Tunul” verii în Superliga: 4,5 milioane de euro pentru cei doi jucători! Acord cu clubul care îl dorește pe Edi Iordănescu
Toni Kroos, discurs manifest despre imigrația din Germania: „M-aș simți inconfortabil dacă fiica mea ar ieși după ora 23 în Germania”
Campionate
Toni Kroos, discurs manifest despre imigrația din Germania: „M-aș simți inconfortabil dacă fiica mea ar ieși după ora 23 în Germania”
Florin Niță n-a mai suportat! A spus tot adevărul despre oferta lui Gaziantep: „Este foarte departe”
Nationala
Florin Niță n-a mai suportat! A spus tot adevărul despre oferta lui Gaziantep: „Este foarte departe”

Reacție de milioane la muzeul Maybach din Bavaria, la vederea imaginilor cu Gigi Becali reparându-și limuzina cu ranga

O echipă de fotbal poartă un nume inspirat de „opera” lui Stalin, unul dintre cei mai mari criminali ai umanității! Clubul e lider în campionatul țării care a făcut istorie la Euro 2024


Comentarii (4)
Functionarul9
Functionarul9  •  05 Iulie 2024, 11:32

Mie jocul lui Musi mi-a placut. A fost mult peste ceea ce a (n-a) aratat Radaslavescu !

vladrdum
vladrdum  •  05 Iulie 2024, 10:22

Cum sa ii dai 5 lui Edjouma???????? A fost impecabil, nu am retinut vreo pasa gresita in 48 de minute, a stat excelent in teren, de la pasa lui in adancime a plecat faza golului 2, a avut si o ocazie cu capul. A fost si laudat de toti care au comentat dupa partida! Luati cifrele lui din meci si o sa vedeti ca sunteti pe langa rau de tot!!!

CMDDP
CMDDP  •  05 Iulie 2024, 09:56

Edjouma, 5??! Bai, baieti, impresia mea este ca voi nu intelegeti fotbalul deloc!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează