FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

S-a convins Bergodi? » A venit ca o vedetă la Rapid, dar a dispărut din echipă după 5 etape

Rapid credea că a dat lovitura cu Cătălin Cîrjan (nr. 80), însă a legat în premieră două succese la rând în Superliga abia după ce mijlocașul ofensiv în vârstă de 20 de ani împrumutat de la Arsenal a dispărut din echipă
Rapid credea că a dat lovitura cu Cătălin Cîrjan (nr. 80), însă a legat în premieră două succese la rând în Superliga abia după ce mijlocașul ofensiv în vârstă de 20 de ani împrumutat de la Arsenal a dispărut din echipă

Articol de - Publicat miercuri, 30 august 2023 13:54 / Actualizat miercuri, 30 august 2023 14:37

Rapid credea că a dat lovitura cu Cătălin Cîrjan, însă a legat în premieră două succese la rând în noul sezon din Superliga abia după ce mijlocașul ofensiv în vârstă de 20 de ani împrumutat de la Arsenal a dispărut din echipă ♦ Cristiano Bergodi consideră că postul din spatele atacantului e crucial și, odată cu transferul lui Andrei Borza, antrenorul giuleștenilor nu mai e constrâns să-l folosească pe Cîrjan

Cîrjan a fost unul dintre cele mai importante obiective ale Rapidului în această vară. Dorit insistent și de fostul antrenor Adrian Mutu, giuleștenii au negociat intens cu Arsenal împrumutul playmakerului.

„Lucrăm de vreo lună și jumătate la transferul lui Cîrjan. A fost cel mai greu transfer, negocierile au durat foarte mult timp, pentru că am ținut să avem o clauză de cumpărare, ceea ce Arsenal nu a dorit inițial, dar până la urmă am ajuns la un acord. L-am luat să joace, nu ne-am chinuit o lună și jumătate ca el să stea pe bară”, declara Victor Angelescu, acționarul minoritar al alb-vișiniilor, în iunie, imediat după ce Rapid l-a prezentat pe Cîrjan.

Doi fotbaliști înseamnă 66% din FCSB! » Atât de mare e pierderea pentru derby-ul cu Craiova
FCSB
Doi fotbaliști înseamnă 66% din FCSB! » Atât de mare e pierderea pentru derby-ul cu Craiova

Cătălin Cîrjan a dispărut din echipa lui Rapid

Cîrjan nu evoluase niciun minut la seniori până să fie împrumutat de Arsenal la Rapid. Cel mai sus jucase la echipa U21 a „tunarilor”.

Cătălin a reprezentat opțiunea numărul 1 în Giulești pentru regula U21 chiar și după ce Mutu a fost înlocuit cu Bergodi, schimbare produsă cu numai 4 zile înainte de startul campionatului.

Titular în primele 3 jocuri, cu Sepsi (0-0), cu U Cluj (3-0) și cu FC Botoșani (2-2), Cîrjan a luat loc pe bancă în partida de la Voluntari (1-2), unde a intrat pe teren în startul reprizei secunde, și a revenit în primul „11” contra Petrolului (0-2).

În cele 5 partide, Cîrjan nu a reușit să marcheze și a semnat un singur assist, contra lui U Cluj, la Mediaș. 

În ultimele două runde, Rapid - Farul 3-1 și FCU Craiova - Rapid 3-5, nu doar că n-a mai fost titular, dar Cîrjan n-a prins niciun minut, a rămas pe bancă până la final.

În aceste dueluri, în spatele atacantului a fost utilizat Borja Valle. Iar când Bergodi a decis să-l înlocuiască pe spaniol, antrenorul Rapidului l-a ales pe Alexandru Ioniță II, ignorându-l pe Cîrjan, care pare acum a 3-a soluție a alb-vișiniilor pentru postul de mijlocaș ofensiv.

S-a convins Bergodi? » A venit ca o vedetă la Rapid, dar a dispărut din echipă după 5 etape
Cîrjan nu impresionează momentan la Rapid

Rapid bifează regula U21 cu Andrei Borza

După eșecul cu Petrolul de pe teren propriu, ultima confruntare în care Cîrjan a jucat, Rapid l-a adus de la Farul pe Andrei Borza contra sumei de 800.000 de euro, campioana a păstrat și 10% dintr-un viitor transfer al fundașului stânga în vârstă de doar 17 ani. E mutarea care coincide cu dispariția lui Cîrjan din formația giuleștenilor.

Borza a fost integralist în ambele partide de când a semnat cu Rapid, el fiind trimis pe teren în meciul disputat contra echipei lui Hagi la doar 5 zile de la prezentarea oficială.

Cătălin Cîrjan la Rapid: zero șuturi pe poartă, 61 de mingi pierdute!

Monitorizarea Wyscout în cazul lui Cîrjan arată că fotbalistul a acuzat din plin trecerea la seniori. În 5 meciuri i-au ieșit doar jumătate din acțiuni, nu a cadrat niciun șut și nu a nimerit nicio centrare. A reușit 9 driblinguri în total, jumătate din câte a încercat, și a pierdut o mulțime de mingi, 61, o medie de peste 12 baloane risipite per partidă, dintre care 21% în propria jumătate.

Minute jucate357
Total acțiuni / reușite252 / 51.6%
Goluri0
Pase de gol1
Șuturi / pe poartă5 / 0%
Pase / acuratețe123 / 73.2%
Centrări / acuratețe5 / 0%
Driblinguri / reușite18 / 50%
Dueluri / câștigate76 / 48.7%
Pierderi / propria jumătate61 / 21.3%

Dialog Stoichiță - Bergodi: „Să nu-l uiți pe Cîrjan” / „E greu să joci în spatele atacantului”

După victoria cu Farul, în timpul unei intervenții ale lui Cristiano Bergodi la Fanatik, Mihai Stoichiță, prezent în studio, i-a transmis un mesaj antrenorului de la Rapid. 

„Am și eu o rugăminte, Cristiano: să nu îl uiți pe Cîrjan. Bagă-l în seamă, pentru că este un jucător cu calități excelente. El este tânăr și încă necopt, aruncat într-o luptă și într-un mediu în care trebuie să reziști sub presiune. E foarte greu să reziști la Rapid. Dar ai grijă de el, pentru că e păcat să îl pierdem”, a precizat directorul tehnic al Federației Române de Fotbal.

„Eu vorbesc cu el, i-am zis să stea liniștit. A jucat 4 meciuri din 5 titular, în spatele vârfului, e greu să joci acolo în sistemul 4-2-3-1, e foarte important fotbalistul de pe acel post. Cătălin este tânăr, a avut două meciuri bune, apoi două mai puțin bune. Cu toate astea, eu nu am să îl uit. Are o tehnică deosebită și sigur o să îi mai dau șanse să joace”, a replicat Bergodi.

250.000 de euroe cota de piață a lui Cîrjan. E primul preț virtual setat fotbalistului de către portalul de specialitate Transfermarkt

VIDEO. Mircea Geoană și pasiunea pentru Rapid: „Era cea mai populară echipă din România!”

Mai multe articole despre Rapid:

Rapid - Dinamo, aproape de sold-out în 24 de ore, la primul derby pe noul Giulești
RAPID - DINAMO
Rapid - Dinamo, aproape de sold-out în 24 de ore, la primul derby pe noul Giulești
Ionuț Voicu a primit o nouă funcție la Rapid
Rapid
Ionuț Voicu a primit o nouă funcție la Rapid

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (10)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  30 August 2023, 22:35
Postat de dobrin pe 30 August 2023, 15:51

Cîrja s-a dovedit a fi o simplă Țeapă.

...încă nu. De ce te grăbești?

alexiosas
alexiosas  •  30 August 2023, 17:11
Postat de dobrin pe 30 August 2023, 15:51

Cîrja s-a dovedit a fi o simplă Țeapă.

pentru super(ba) liga de aici poate fi ok,dar are de muncit...dacacArsenal l-a luat inseamna ca vazut ceva la el,ca nu a confirmat acolo,pai majoritatea juniorilor lor nu confirma,ca a ajuns tocmai in puternicul campionat romanesc imprumut,probabil nu a muncit destul cat sa ramana in Anglia...e drept,daca nici macar cat Munteanu imprumutat de Viitura nu poate face in campionatul nostru, va muri speranta

mihalachy
mihalachy  •  30 August 2023, 16:01

DISTRUGE- L DISTRUGE-L DISTRUGE-L E ETANARUL CARE A CRITICAT MODUL DE SELECTIE , SI EL E TANARUL CARE ARE PRETENTII PAI A INCEPUT F BINE, DAR PE ZI CE TRECE JOACA TOT MAI PROST CA SI RAPID JOACA TOT MAI PROST- CUM A INCEPUT RONALDO LA Al-Nassr SAU A FACUT LA M.U. ASA ATI DISTRUS,PE O POPESCU, URMEAZA MAZILU, BORZA, PE PITU L-ATI ARANJAT, PE MIHAILA , PE IEI ....

Vezi toate comentariile (10)
Comentează