FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FARUL 3-1

VIDEO+FOTO Descătușare vișinie » Rapid depășește criza cu o victorie superbă în fața Farului. Hagi nu mai pierduse cu giuleștenii de 17 ani

Rapid - Farul 3-1 / foto: Raed Krishan (GSP) +23   FOTO
Rapid - Farul 3-1 / foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de , , , - Publicat duminica, 20 august 2023 20:17 / Actualizat duminica, 20 august 2023 20:35

Rapid a învins campioana Farul, 3-1, și iese pentru moment din starea de criză care se instaurase în Giulești. Alb-vișiniii au profitat la maximum de șansele din prima repriză, iar eterna speranță Alexandru Ioniță le-a dat lovitura de grație „marinarilor” pe final.

Într-o atmosferă fabuloasă, Giuleștiul și-a revenit din pumni și a arătat că știe să joace și fotbal, învingând campioana într-un meci cu goluri de povestit nepoților, iar Hagi pierde din nou contra Rapidului după 6.350 de zile!

„Nu-i echipă mai frumoasă și iubită ca Rapid!”. Dar când o lovește haosul nu știi de unde s-o apuci. Iar haosul și-a mutat cartierul general în Giulești. 

Bergodi, italianul cu inimă de român, n-a venit și cu bagheta magică de la Sepsi. Ci doar cu planuri prea mari la al treilea descălecat. A scos doar o victorie în cinci etape și atmosfera la echipă s-a transformat într-un cazan incandescent. Iar imaginea lui Șucu de după înfrângerea cu Petrolul, dărâmat și demoralizat, va rămâne mult timp.

Ce trasor a prins „psihologul” Rapidului! Reușita spectaculoasă care a deblocat meciul cu Farul: Giuleștiul a „erupt”
RAPID - FARUL
Ce trasor a prins „psihologul” Rapidului! Reușita spectaculoasă care a deblocat meciul cu Farul: Giuleștiul a „erupt”

Restart cu Ricchi e Poveri

Tocmai de aceea giuleștenii au cerut un restart, punctul de plecare fiind chiar duelul cu Farul care a început pe ritmuri de „Sarà perché ti amo”, ale italienilor de la Ricchi e Poveri. Și un stadion plin, sold-out, specialitatea casei în Giulești. 

Startul a fost incendiar, cu un Rapid mai dornic ca niciodată. Cu o galerie fabuloasă în spate, Dugandzic a avut prima mare ocazie. Contraatac fulgerător, dar șutul din unghi nu a prins poartă (5).

Revanșa lui Moldovan 

Aioani, alt portar cu pretenții de națională, a comis-o grav! A trimis neinspirat la Petrila, care i-a pasat la Borja Valle, apoi mingea a ajuns la Emmers, dar șutul belgianului a trecut peste (7). Jocul și-a schimbat radical desfășurarea în doar câteva minute, iar Moldovan a devenit, din călău, erou. 

Grameni a prins un șut formidabil (17) scos cu greu, apoi Carnat l-a evidențiat pe Horațiu, care și-a salvat miraculos echipa, șut scos cu piciorul. Plus o nouă intervenție salvatoare la șutul din întoarcere al „Piticului”. 

„Booooom, eeeeeee!”

Tobele au pornit recitalul! Echipele jucau pe ritmuri de samba. Cu o posesie de 57% și cinci mari ocazii de gol, rapidiștii au aruncat în aer vulcanul vișiniu. Emmers a prins o "torpilă" imparabilă, direct sub bară (34). Tribunele au "explodat": „Booooom, eeeeeee! Booooom, eeeeeee!”. 1-0! 

Luați de val și împinși de la spate, giuleștenii nu au oprit motoarele, s-au năpustit în atac, iar golul a venit din nou. Bamgboye i-a pasat excelent golgheterului din sezonul trecut, Dugandzic lăsându-l fără replică pe Aioani (38). Marko putea face 3-0, dar șutul n-a prins poarta (45+2) și-așa s-a intrat la cabine. 

Ocazii, dar degeaba

Dacă în vestiarul Rapidului alta era atmosfera după o primă repriză magică, cu siguranță Hagi a făcut prăpăd. La reluare, oamenii lui Bergodi au continuat să atace, să nu-i lase să respire pe constănțenii care joacă mai bine în Europa decât în campionat și care, cu siguranță, au fost cu gândul la meciul de joi, din play-off-ul de Conference, cu finlandezii de la Helsinki. 

Chiar și așa, Mazilu a ratat o ocazie uriașă de a reduce din handicap. În loc să paseze în fața porții, viitorul puști al lui Brighton a tras (56), făcându-l pe Hagi să urle de nervi, apoi Moldovan n-a avut emoții la șutul pe centrul porții trimis de Băluță (60). 

După 17 ani... 

Finalul a fost incendiar, ca tot meciul, ca toată atmosfera, ca toată presiunea pozitivă pusă de galerie. Săpunaru a încercat să închidă tabela, „cap” din șase metri (72), dar Farul a redus din handicap prin Adrian Mazilu (79). 

Puștiul de 17 ani a avut o execuție de geniu de la 20 de metri, care s-a dus teleghidată în plasa lui Moldovan. Ioniță II a închis tabela la 3-1 pentru Rapid, după ce a râs de Larie și Nedelcu, i-a depășit fără nicio jenă, apoi l-a învins pe Aioani (89), făcându-i pe cei aproape 13.000 de fani să-i scandeze numele după un nou gol în Giulești. 

3-1, fluier final și Hagi se vede învins pentru a doua oară în cariera de antrenor de Rapid, din 11 confruntări. Ultima și singura înfrângere până duminică data de acum 6.350 de zile. Adică de 17 ani și aproape 5 luni. De pe 2 aprilie 2006, Poli Timişoara - Rapid 1-3. Viața merge mai departe!

Rapid - Farul / foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Farul 3-1 / foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Farul / foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Farul / foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Farul / foto: Raed Krishan (GSP)
+19 FOTO

FINAL » Rapid - Farul Constanța 3-1

  • Vezi AICI cele mai interesante statistici!
  • Au marcat: Emmers '34, Dugandzic '38, Al. Ioniță II '88 / Mazilu '79
  • 12.435 de spectatori au fost prezenți în Giulești, cifră oficială.
  • Reușita splendidă a lui Mazilu a însemnat a patra etapă consecutivă în care Horațiu Moldovean încasează gol din afara careului mare, conform statisticianului GSP Liviu Manolache.   
  • Abia transferat de la Farul la Rapid, puștiul de 17 ani Andrei Borza a fost titular în flancul stâng al defensivei giuleștenilor.
  • Belgianul Xian Emmers a deblocat duelul Rapid - Farul cu un gol de autor. Fotbalistul de 24 de ani l-a învins pe Marian Aioani printr-un șut imperial, o execuție în forță din afara careului care i-a ridicat în picioare pe cei 12.000 de fani prezenți în Giulești. 
  • Stadionul a fost arhiplin. Peluza rapidistă și-a început recitalul încă din startul partidei, încurajându-și zgomotos favoriții. La polul opus, peste 400 de suporteri de-ai „marinarilor” sunt prezenți în Giulești. Aceștia au apelat la câteva scandări rasiste reprobabile încă din primul minut.
  • VIDEO cu cele mai importante faze ale partidei!
Rapid - Farul 3-1 / foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Farul / foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Farul / foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Farul / foto: Raed Krishan (GSP)
+19 FOTO

Rapid București - Farul Constanța, echipe de start

Rapid București: H. Moldovan - Braun, Săpunaru, P. Iacob, Borza - Emmers, Oaidă, Borja Valle - Bamgboye, Dugandzic, Petrila
Rezerve: Drăghia, Onea, Junior Morais, I. Cristea, Al. Ioniță II, Albu, Papeau, Kait, Cîrjan
Antrenor: Cristiano Bergodi

Farul Constanța: Aioani - Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki - Artean, T. Băluță, Grameni - Ad. Mazilu, Carnat, E. Sali
Rezerve:  Buzbuchi, Dussaut, Boli, Queiros, Nedelcu, Vînă, Rivaldinho, Budescu, Andronache
Antrenor: Gheorghe Hagi

Stadion: „Giulești”, Superbet Arena
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei) / A1: Vasile Marinescu (București) / A2: Ovidiu Artene (Vaslui) / Arbitru VAR: Cătălin Popa (Pitești) / Arbitru AVAR: George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel) / R1: Marcel Bîrsan (București) / Observator arbitri: Aron Huzu (Sibiu)

VIDEO Atmosferă superbă pe Giulești în startul partidei

Toate informațiile înainte de Rapid - Farul: sold-out în Giulești

⇒ Prezență surpriză în Tribuna 1 a stadionului din Grant: fostul antrenor al celor de la FCSB, Dinu Todoran, e prezent la derby-ul cu Farul. Acesta a evoluat pentru „marinari” în perioada 2004-2008, formație pentru care a marcat 12 goluri în cele 96 de prezențe.

Dinu Todoran, prezent la Rapid - Farul / foto: Andrei Crăițoiu (GSP)
Rapid - Farul 3-1 / foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Farul / foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Farul / foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Farul / foto: Raed Krishan (GSP)
+19 FOTO

⇒ Horațiu Moldovan și Virgil Drăghia, alături de Bogdan Lobonț au ieșit la încălzire. Aceștia au fost aplaudați, dar nu aclamați ca altă dată. Singurul lucru pe care l-a făcut galeria a fost să-i cheme pe aceștia și să scandeze trivialități la adresa rivalilor de la FCSB, dar folosind termenul de „Steaua”. Aceștia s-au conformat, apoi au fost aplaudați de întreg stadionul. Cam 4.000 de fani sunt în acest moment pe stadion.

⇒ Rezervă în meciul din această seară Constantin Budescu a stat mai mult timp pe gazon, la inspecția terenului. Acesta a preferat să stea alături de Junior Morais, fostul său coleg de la Astra, echipă cu care a câștigat tripla: titlul (2015-2016), Cupa (2014-2015) și Supercupa României (2013-2014). Apoi s-a întreținut cu colegii de echipă, până la intrarea tuturor la vestiare. Cu o oră înainte de meci pe stadion sunt puțin peste 1.000 de spectatori.

Descătușare vișinie » Rapid depășește criza cu o victorie superbă în fața Farului. Hagi nu mai pierduse cu giuleștenii de 17 ani
Lumea începe să se adune la stadion / foto: GSP

Președintele Farului, Gică Popescu, a ajuns la stadionul Giulești cu mașina personală. Nu a beneficiat de niciun traseu preferențial, venind la stadion ca un suporter obișnuit. După ce și-a lăsat mașina în parcarea subterană a stadionului Giulești, i-a fost validat tichetul, apoi a mers în loja special rezervată celor de la Farul Constanța. Fiind oaspeți, aceștia beneficiază de o lojă specială și protocol, asigurat de gazde.

⇒ Organizatorii meciului au anunțat că toate biletele pentru partida din această seară cu Farul s-au epuizat. Inclusiv ultimele 30, care erau disponibile la VIP. Sold-out înseamnă că sistemul de ticketing nu mai dispune de bilete spre vânzare, ci nu doar ocuparea fizică a tuturor locurilor din stadion. Există posibilitatea ca cine are abonament sau bilet să nu se mai prezinte, dar asta tot sold-out face evenimentul respectiv.

La un sfert de oră după autocarul Farului, în Giulești a ajuns și echipa Rapidului, escortată de o „armată” de jandarmi. 

Descătușare vișinie » Rapid depășește criza cu o victorie superbă în fața Farului. Hagi nu mai pierduse cu giuleștenii de 17 ani
Giuleștenii au ajuns și ei la stadion / foto: Cătălin Stroia (GSP)

În jurul orei 16:30, cu aproximativ două ceasuri înainte de startul partidei, autocarul Farului a ajuns la stadion. La intrarea în parcarea arenei, „marinarii” au fost întâmpinați de un fan fidel de-ai lui Hagi.

Descătușare vișinie » Rapid depășește criza cu o victorie superbă în fața Farului. Hagi nu mai pierduse cu giuleștenii de 17 ani
Suporterul a venit la meci pentru a-l încuraja pe idolul Gică Hagi / foto: Cătălin Stroia (GSP)

Traficul de pe Calea Giulești a fost blocat o bună perioadă de timp, din cauza unui accident petrecut chiar în fața stadionului. A fost nevoie de intervenția SMURD, iar o persoană a fost transportată la spital.

Descătușare vișinie » Rapid depășește criza cu o victorie superbă în fața Farului. Hagi nu mai pierduse cu giuleștenii de 17 ani
Traficul a fost îngreunat din cauza unui accident rutier / foto: Cătălin Stroia (GSP)

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO Gică Hagi, înainte de Rapid - Farul: „Îmi pare rău că Fiorentina nu m-a înțeles de la început cu Louis Munteanu”

Cristi Săpunaru, apel la ultrași: „E momentul ca acest îndemn să renască în fiecare rapidist. Nu avem voie să facem rău Rapidului!”

VIDEO Daniel Niculae le cere răbdare fanilor Rapidului: „Putem să ne îndeplinim obiectivele” » Ce spune despre plecări

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (69)
Str82HeIL
Str82HeIL  •  21 August 2023, 14:27
Postat de Cristian73 pe 21 August 2023, 08:06

Nu mai știți cum să-i pupați în dos pe scamatorii ăștia! "Revărsare vișinie" auzi! E de cascadorii râsului! Cu Steaua dați de pământ la cea mai mică greșeală, dar cu elicopterele astea de cărat nuci și cu cotarlele din Ștefan cel Mare le cântați în strună de parcă ar fi Liverpool sai Real! Nu vă e băi rușine?

Nu stiu despre ce vorbesti prietene . Nu prea scriu astia de Steaua mai deloc. Adica dupa ce sa scrie cat timp nu au drept de promovare. Esti bine? Iti recomand sa nu mai fumezi chestii nasoale ca ai vedenii

Cristian73
Cristian73  •  21 August 2023, 08:06

Nu mai știți cum să-i pupați în dos pe scamatorii ăștia! "Revărsare vișinie" auzi! E de cascadorii râsului! Cu Steaua dați de pământ la cea mai mică greșeală, dar cu elicopterele astea de cărat nuci și cu cotarlele din Ștefan cel Mare le cântați în strună de parcă ar fi Liverpool sai Real! Nu vă e băi rușine?

muzica
muzica  •  21 August 2023, 00:38

d-le gica popescu,nu ti-e putin rusine,sa invoci,ca echipa intalnita de voi in ECL,este o mare echipa !Ma faci sa rad,(in raport cu danezii ,adverasari de nivel european ).Prezentarea voastra cu Rapidul,in raport cu a noastra (a 5-a victorie in serie),A FOST PENIBILA !Ce noroc ai ca ai facut ceva bani cu pierderea lui Borza si a lui Maziliu !ITI PLANG DE MILA CU FINLANDEZII...SI ABIA ASTEPT,sa va dam O REVANSA IN SATUL VOSTRU (ovidiu) !Sa va dam cu terenul in cap !(norocul vostru,ARE UN SFARSIT...regele meu !HAHAHa !!!

Vezi toate comentariile (69)
Comentează