FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CORVINUL 3-0

ANALIZĂ Se schimbă polii la FCSB! GSP a analizat în detaliu transformarea provocată de Marius Ștefănescu » Impactul e major

Marius Ștefănescu a schimbat total jocul celor de la FCSB. Foto: Ionuț Iordache, GSP.ro
Marius Ștefănescu a schimbat total jocul celor de la FCSB. Foto: Ionuț Iordache, GSP.ro

Articol de - Publicat vineri, 05 iulie 2024 15:27 / Actualizat vineri, 05 iulie 2024 15:28

FCSB - Corvinul Hunedoara, 3-0, a fost primul meci oficial al lui Marius Ștefănescu (25 de ani) în tricoul roș-albastru.

Jucătorul transferat în acest mercato a avut o contribuție substanțială în cucerirea Supercupei României și, în clasicul obicei al lui Gigi Becali, a fost introdus pe teren încă din primul minut.

Fotbalistul a fost achiziționat în schimbul a 1,3 milioane de euro de la Sespi și a marcat cel de-al doilea gol (52') al echipei sale într-o partidă care marchează, cel puțin la prima vedere, trecerea celor de la FCSB într-o nouă epocă.

Marius Ștefănescu schimbă flancul de atac al celor de la FCSB

În ultimele sezoane, flancul drept a constituit pentru FCSB un adevărat punct nevralgic, aspect recunoscut inclusiv de către finanțator.

Octavian Popescu, David Miculescu și, mai recent, Alexandru Băluță au fost testați, etape la rând, pe postul de extremă dreapta, însă fără succes, ceea ce a dus la rotiri nesfârșite în formațiile de joc.

În fapt, Gigi Becali nu a făcut altceva decât să caute o variantă de înlocuire pentru Andrei Cordea, practic ultimul jucător cu un randament notabil pe poziția deficitară, lăsată liberă în vara anului trecut.

Toate acestea pentru fotbalul fulminant pe care patronul l-a proiectat de-a lungul timpului, axat pe centrări și pase, cel puțin ca dorință.

Nu a fost posibil, dar în schimb, în ultimul sezon, partea lui Florinel Coman, acoperit defensiv de Risto Radunovic, a încântat și a contribuit din plin la înscrierea celor mai multe goluri.

Utilizarea lui Marius Ștefănescu în zona cu probleme, în partida cu Corvinul, completată de indisponibilitatea lui Florinel Coman, întors cu o noapte în urmă de la Euro 2024, a redat o nouă față a jocului roș-albaștrilor.

Mare parte din incursiuni s-au mutat pe celălalt pol, acolo unde Ștefănescu și Antwi, și el cu o prestație consistentă, au combinat bine, deși se cunosc de puțină vreme, și au produs pericol, în repetate rânduri.

Mijlocașul născut la Caracal a arătat că are viteză, inițiativă, pătrunderi și, cel mai important, execuție.

Se schimbă polii la FCSB! GSP a analizat în detaliu transformarea provocată de Marius Ștefănescu » Impactul e major
Acțiunile de atac ale FCSB în duelul cu Corvinul. (sursă Wyscout)

8a fost nota primită de Marius Ștefănescu în FCSB - Corvinul, din partea reporterului GSP

Cifrele lui Marius Ștefănescu vs. Corvinul

  • 1 gol reușit;
  • 38 acțiuni reușite din totalul de 66;
  • 5 șuturi din care 2 pe poartă;
  • 81% acuratețea paselor din totalul de 37;
  • 4 dueluri reușite din 18;
  • 6 recuperări din care 2 în jumătatea adversă;
FCSB - Corvinul Hunedoara / 04.07.2024 / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
FCSB - Corvinul Hunedoara / 04.07.2024 / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
FCSB - Corvinul Hunedoara / 04.07.2024 / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
FCSB - Corvinul Hunedoara / 04.07.2024 / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
+38 FOTO

Cine îl înlocuiește pe Florinel Coman?

În așteptarea lui Tavi Popescu, în locul lui Florinel Coman a evoluat Eduard Rădăslăvescu, mijlocaș testat acum în flancul stâng, în sistemul 4-2-3-1. Jucătorul de profil ofensiv a ratat o nouă șansă de a se impune în primul 11.

A fost inexistent în prima repriză, în care a jucat, și de multe ori plasamentul său l-a debusolat pe Risto Radunovic, obișnuit să urce în ultimii 30 de metri. Nici Musi, cel care i-a luat locul, nu s-a remarcat.

În condițiile în care plecarea lui Coman la Al-Gharafa este iminentă, ar putea fi o provocare de lungă durată până i se va găsi un înlocuitor care să performeze.

„Coman poartă negocieri, nu asta este treaba mea, transferurile nu sunt în aria mea de preocupare. Dacă va fi mulțumit de condiții, se va transfera.

Până nu semnează, nu poți fi sigur. A fost jucătorul sezonului anul trecut. Dacă va pleca, ar fi o pierdere semnificativă pentru FCSB, însă mă bucur că echipele din străinătate se interesează de jucătorii noștri”, a fost declarația lui Elias Charalambous la finele partidei.

În primul rând, vreau să mulțumesc suporterilor, au fost extraordinari! Nu știu dacă mă așteptam să fiu omul meciului, dar știu că am muncit mult pentru această victorie. Am ratat două ocazii foarte mari, am vrut să înscriu primul gol. La meciurile următoare, cred că voi finaliza mult mai bine. Băieții m-au primit foarte bine, m-am integrat excelent, însă la meciuri creezi relații de joc.

- Marius Ștefănescu, jucător FCSB

VIDEO. Marius Ștefănescu vrea performanță cu FCSB

Citește și:

Gică Hagi transferă căpitanul adversarei din Superligă » Antrenorul confirmă: „Pleacă la Farul”
Superliga
Gică Hagi transferă căpitanul adversarei din Superligă » Antrenorul confirmă: „Pleacă la Farul”
„Ați reacționat împotriva pericolului Marine Le Pen” » Jucătorii Franței, avalanșă de reacții după surpriza din alegerile din Hexagon
Euro 2024
„Ați reacționat împotriva pericolului Marine Le Pen” » Jucătorii Franței, avalanșă de reacții după surpriza din alegerile din Hexagon
Au găsit imaginile! Acuză că au fost furați în meciul cu Olanda de la Euro 2024: „Dovada clară”
Euro 2024
Au găsit imaginile! Acuză că au fost furați în meciul cu Olanda de la Euro 2024: „Dovada clară”

Reacție de milioane la muzeul Maybach din Bavaria, la vederea imaginilor cu Gigi Becali reparându-și limuzina cu ranga

Toni Kroos, discurs manifest despre imigrația din Germania: „M-aș simți inconfortabil dacă fiica mea ar ieși după ora 23 în Germania”


Comentarii (4)
JohnnyWalker66
JohnnyWalker66  •  05 Iulie 2024, 18:00

Vedem in CL cum sta treaba cu pacaliciul fotbalului Stefi

666piturca
666piturca  •  05 Iulie 2024, 17:28
Postat de VanBasten2000 pe 05 Iulie 2024, 16:36

Polul Nord devine Polul Sud. Coman devine Stefanescu iar 2 puncte in grupele Conference se transforma in 14 puncte in Champions League.

Nici băieții de piscină nu mai sunt ce-au fost… E greu, e greu cu Becali.

brera30
brera30  •  05 Iulie 2024, 17:10

A ajuns si Stefanescu un fel de ianis nr 2., sau coma. Nicio zi fara stefanescu.....e pe taraba, deja

Vezi toate comentariile (4)
Comentează