FOTBAL  »  Superliga  »  RELAȚIE

Provocat de Anamaria Prodan, Thomas Neubert a dezvăluit cum s-a rupt relația cu Reghecampf: „Da, era gelos. Și acum e”

Articol de - Publicat sambata, 06 ianuarie 2024 11:42 / Actualizat sambata, 06 ianuarie 2024 19:46

Preparatorul Thomas Neubert a vorbit despre relația cu Laurențiu Reghecampf, alături de care a colaborat în mai multe rânduri.

Neamțul care lucrează acum la FCSB a lucrat cu Reghe atât în România, cât și în străinătate.  În decembrie 2016, la un an după ce au revenit la clubul lui Gigi Becali, cei doi au avut un conflict. Neubert a rupt unilateral contractul cu FCSB și a dat curs unei propuneri din Bulgaria, de la ȚSKA Sofia, lucru care l-a înfuriat pe Reghe.  Ulterior, cei doi au mai lucrat un an, 2019-2020, la Al Wasl. 

Acum, în podcastul pe care-l are Anamaria Prodan, Neubert a vorbit despre cum s-a deteriorat relația cu Laurențiu Reghecampf, fiind provocat de multe ori în timpul discuției de agentă, care a divorțat de antrenorul de la Al Tai.

Neubert a expus detaliul despre Coman pe care nu îl știa nimeni: „Are o mare problemă”
FCSB
Neubert a expus detaliul despre Coman pe care nu îl știa nimeni: „Are o mare problemă”

Thomas Neubert explică de ce s-a certat cu Laurențiu Reghecampf

Anamaria Prodan: „Tu, neamțul Neubert, cu mentalitatea ta perfectă și cu o strictețe fabuloasă, cât de mult l-ai disciplinat pe Reghecampf ca jucător și antrenor? Unde erau greșelile lui?”
Thomas Neubert: „Reghe a venit la Kaiserslautern la 31-32 de ani. A venit foarte ambițios, a început foarte foarte, dar a avut probleme cu antrenorul. Dar la fiecare antrenament, dacă i-am zis să facem ceva suplimentar, a venit și am făcut. Fără prostii. Și ca antrenor, când am început la Snagov, a fost foarte ambițios. Cel mai mare plus al lui nu e disciplina, pe care o face foarte bine. Ci știe dacă un jucător are nevoie de o mână tare sau de un prieten. Asta știi sau nu știi, nu se învață.”

Anamaria Prodan: „Asta e probabil că are mentalitate de român, noi ne pupăm și ne ajută, și mentalitatea de neamț. Și le-a îmbinat perfect.”
Thomas Neubert: „Exact.”

Anamaria Prodan: „Dar care e minusul din punctul tău de vedere? ”
Thomas Neubert: „E dificil. Pfa... E foarte dificil. Eu am fost un prieten foarte bun. A fost un frate pentru mine. În primii 5 ani, am făcut totul împreună. După câteva luni în Bulgaria, la Litex, am venit înapoi la Steaua. În acele luni am vorbit mult și i-am zis că am o ofertă de la ȚSKA Sofia și îmi dă de 4-5 ori mai mulți bani decât la Steaua. Eu pierdusem foarte mulți bani în Germania, îmi pierdusem clinica.”

Anamaria Prodan: „Și soția ai pierdut-o. Ți s-a destrămat familia.”
Thomas Neubert: „Situația era foarte dureroasă...”

Anamaria Prodan: „Stai. Deci voi v-ați întors la Steaua, aveai o situație critică. Toată lumea se întreba de ce ai plecat. Ai plecat pentru că ți-ai pierdut clinica, soția și erai în mijlocul divorțului, Gigi plătea un salariu mic față de ce ai făcut. Îți trebuia un salariu la nivelul tău. Și asta i-ai spus lui Reghecampf. Tu ai vrut să fii la nivelul salariilor secunzilor lui.”
Thomas Neubert: „Da, da.”

Anamaria Prodan: „Îmi permit să spun eu corect, în limba română, ca să se înțeleagă. În acel moment și eu am fost foarte supărată și nu înțelegeam de ce să pleci.”
Thomas Neubert: „A fost doar din cauza banilor. Am vrut să-mi schimb viața. Banii m-au ajutat enorm. Acum am casa mea, în Corbeanca. Și nu puteam fără această schimbare.”
Anamaria Prodan: „Deci banii din România îți rămâneau să trăiești decent.”
Thomas Neubert: „Da, da.”

Anamaria Prodan: „În momentul în care de la Litex ți se oferise un salariu de 250.000 de euro plus bonusuri, tu ai rugat ca salariul de la Steaua să se ridice măcar la nivelul antrenorilor. Ai primit un refuz din toate părțile. Și ai decis să pleci.”
Thomas Neubert: „Da.”

Anamaria Prodan: „Ce salariu aveai la Steaua?”
Thomas Neubert: „Aveam 6.000 de euro pe lună. Și la ȚSKA urma să iau 30.000 de euro. Și 100.000 de euro.”

Anamaria Prodan: „Și nimeni nu te-a înțeles?”
Thomas Neubert: „Nu. ”
Anamaria Prodan: „Cât ai câștigat la ȚSKA?”
Thomas Neubert: „Un milion de euro.”

Anamaria Prodan: „Ți-a plăcut rău că ai plecat?”
Thomas Neubert: „Da. Inima mea e mereu aici. M-am simțit foarte bine aici. În Bulgaria a fost horror pentru mine. Ca modelul rusesc.”

Provocat de Anamaria Prodan, Thomas Neubert a dezvăluit cum s-a rupt relația cu Reghecampf: „Da, era gelos. Și acum e”

Thomas Neubert: „Reghecampf e gelos că am avut presă bună”

Anamaria Prodan: „Dar e modelul tău să nu fii prieten cu jucătorii. Că dacă te împrietenești foarte tare, scapi jucătorul din mână. A pățit asta Reghecampf? Prietenia lui foarte mare și faptul că a scăpat echipele din mână au dus la lipsa totală a performanței?”
Thomas Neubert: „Pfai... Dificilă întrebare... Eu și Reghe am fost prieteni, a fost ca un frate. În privat. Pe teren, el e șeful meu. Dar făceam ședințele dinainte de antrenament împreună, La fel făcea și ciclurile săptămânale și lunare. De aici a venit succesul nostru.”

Anamaria Prodan: „Supărarea care a fost?”
Thomas Neubert: „După aceea, Laur a schimbat asta. Făcea mai mult cu alte persoane.”

Anamaria Prodan: „Nu ți-a mai dat importanță.”
Thomas Neubert: „Exact.”

Anamaria Prodan: „Ai simțit că a făcut asta pentru că presa spunea că ai fost artizanul succesul și ai schimbat fotbalul din România? Ai simțit gelozie?”
Thomas Neubert: Da. Și acum e gelos că am avut presă pozitivă în ultimii ani. Când am venit aici lumea zicea că sunt nebun. Am refuzat oferte de la Stuttgart și Salzburg. Am refuzat pentru Laur.. Mă gândeam...”

Anamaria Prodan: „...Că va fi recunoscător”
Thomas Neubert: „Mă simțeam mai bine în România ca în Germania. Mi-a plăcut staff-ul, am fost o familie.”

Anamaria Prodan: „De ce s-a stricat familia?”
Thomas Neubert: „Fiecare om își schimbă mentalitatea, personalitatea. Are momente care îl schimbă. Eu m-am schimbat pentru că am avut un moment în care aveam nevoie de bani. Înainte nu mă gândeam că voi pleca la mai mulți bani. Cu Reghe s-a stricat din cauza modului în care vorbea cu mine, cu staff-ul.”

Anamaria Prodan: „Cum vorbea? Urât.”
Thomas Neubert: „Urât.”

Anamaria Prodan: „De ce?”
Thomas Neubert: „Întreabă-l pe el. Eram în Emirate cu el și i-am zis că s-a schimbat în rău, având în vedere ce respect are față de staff și club. I-am spus că e cu capul în altă parte, nu la club. I-am spus din suflet, ca unui prieten. A fost foarte supărat.”

Anamaria Prodan: „Faptul că i-ai spus adevărul, ca un prieten adevărat, te-a făcut să te gândești că ai rupt colaborarea?”
Thomas Neubert: „Probabil că da. Am fost un prieten foarte bun și de aceea am zis ce cred. Probabil că a fost supărat pe mine. ”

Thomas Neubert: „Reghecampf mi-a rupt inima”

Anamaria Prodan: „I-ai spus, ca frate și prieten, că tot ce face și toată viața lui personală îl va distruge?”
Thomas Neubert: „În primii 4-5 ani mă gândeam că Reghe e un antrenor pentru topul Europei. Are potențial enorm, dar îi lipsesc mentalitatea, personalitatea... ”

Anamaria Prodan: „Când i-ai spus asta ce a făcut?”
Thomas Neubert: „S-a supărat pe mine.”

Anamaria Prodan: „Eu nu te-am mai văzut la noi în casă.”
Thomas Neubert: „El a zis că nu voi mai fi preparator, ci antrenor secund. După care a venit pandemia, nu am făcut antrenamente două luni...”

Anamaria Prodan: „Tu ai dispărut, nu te-am mai văzut niciodată. A apărut acest Bogdan (n.r- Bogdan Merișanu, preparator fizic). Prietenia lor s-a sudat foarte repede. Probabil erau foarte încântați de viața lui Reghecampf. Eu încercam să înțeleg de ce toți erau supărați și plecați. După câți ani am vorbit noi doi și am înțeles?
Thomas Neubert: „După 4 ani.”

Anamaria Prodan: „Eu știam că lucrurile nu sunt în ordine, vedeam căderea lui și m-a frustrat că nu o pot opri. Când ați plecat toți, am înțeles că ăsta e finalul. Și îmi vine să plâng, că a fost creația vieții mele. Știi asta.”
Thomas Neubert: „Da, da.”

Anamaria Prodan: „Noi am pornit împreună și l-am creat împreună. Am construit ceva minunat împreună. Eu voiam să te întorci, să fim o familie. Ca antrenorii mari. Până nu am vorbit cu tine nu am înțeles niciodată. Îmi pare rău că nu am fost acolo ca să repar, cum am reparat toată viața în spatele lui. Eu alergam să-mi salvez mama și atunci a început declinul lui. Atunci s-a prăbușit. ”
Thomas Neubert: „Noi am fost o familie. În viața sportivă, cel mai mare succes l-am avut cu el. Cel mai frumos cu el.”

Anamaria Prodan: „Și cea mai mare dezamăgire tot cu el?”
Thomas Neubert: „Da. El a fost în inima mea, dar mi-a rupt inima când a zis că nu sunt bun ca preparator fizic pentru el. Dar m-am întors în 2019 și eram în Dubai. Și totul era bine în primele luni. Mi-a plăcut foarte mult.”

Anamaria Prodan: „Și când am plecat eu din Dubai, s-a ales praful.”
Thomas Neubert: „După aia a fost din ce în ce mai greu.”

Anamaria Prodan: „Crezi că mai are o șansă să revină?”
Thomas Neubert: „Da. Depinde dacă își dedică viața pentru performanță. Sper să ia decizii bune.”
Anamaria Prodan: „Să dea Dumnezeu să poată să facă!”

Citește și: 

Mihai Stoica l-a atacat în direct pe Thomas Neubert: „Declarații rupte de realitate! Trebuia să-mi ceară permisiunea să vorbească”
FCSB
Mihai Stoica l-a atacat în direct pe Thomas Neubert: „Declarații rupte de realitate! Trebuia să-mi ceară permisiunea să vorbească”
L-a reinventat pe Florinel Coman și dezvăluie: „A pierdut 3 ani din carieră. Grupul de prieteni îl trăgea în jos”
DECLARAȚII
L-a reinventat pe Florinel Coman și dezvăluie: „A pierdut 3 ani din carieră. Grupul de prieteni îl trăgea în jos”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
VardyParty
VardyParty  •  06 Ianuarie 2024, 17:49

Aproape maternă, grija AMP. Te duce sa gândești că exact d’aia va dis/funcționa si chimia moleculară cu copilul boxer, la Las Vegas.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează