FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

EXCLUSIV Incredibil unde s-a ajuns! Toni Petrea, umilit ca pe vremea secretarilor de partid! Ce l-au pus consilierii de la Primărie să facă înainte să-l dea afară

„Era Toni Petrea” a ajuns rapid la sfârșit / foto: Raed Krishan
„Era Toni Petrea” a ajuns rapid la sfârșit / foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 24 august 2023 16:17 / Actualizat joi, 24 august 2023 16:53

Universitatea Cluj l-a demis pe Toni Petrea și va reveni la varianta din a doua jumătate a sezonului precedent, Ioan Ovidiu Sabău. De fapt, nu Universitatea, ci Primăria Cluj l-a dat afară pe tehnician! Toate deciziile importante, de la finanțare și până la alcătuirea lotului, sunt luate la nivel de autoritate locală, acolo unde primar este Emil Boc.

Înainte de a se despărți de U Cluj, Petrea a fost nevoit să suporte o situație umilitoare de-a dreptul, care nu fusese sub nicio formă negociată, cu atât mai puțin acceptată atunci când a venit la club. 

Demitere de antrenor în Superliga! Clubul a prezentat oficial noul tehnician
DEMITERE
Demitere de antrenor în Superliga! Clubul a prezentat oficial noul tehnician

Și anume, a primit ordin din partea consilierilor locali de a întocmi un raport detaliat, în care să scrie și să specifice cauzele pentru care echipa n-are rezultate și a făcut atât de puține puncte până în prezent. 

Petrea a fost nevoit să facă acel raport, exact cum procedau înainte de 1989 secretarii de partid, cei în subordinea cărora se aflau mare parte din echipele de fotbal, chiar și majoritatea din Divizia A.

Toni Petrea, obligat să scrie un raport în care să scrie și să specifice cauzele pentru care U Cluj n-are rezultate

Conform surselor GSP, situația l-a uimit și chiar l-a revoltat într-o primă fază pe antrenor, dar în cele din urmă s-a supus, fiind sfătuit inclusiv de apropiați că ar fi bine să nu refuze solicitarea, tocmai pentru a nu le da un motiv în plus celor din Primărie să grăbească demiterea sau amendarea lui.

104 meciuriare Toni Petrea ca antrenor principal în Liga 1, marea majoritate fiind la FCSB, unde a bifat 69 de partide, restul la Chindia (29) și U Cluj (6)

Până la urmă, după derby-ul cu CFR, pe care U l-a și pierdut, scor 3-4, deși Petrea a susținut că din punctul lui de vedere nu se pune problema să renunțe, în cele din urmă s-a ajuns la varianta ca el să fie demis. 

10 ania fost Petrea secundul lui Laurențiu Reghecampf, între 2010 și 2020

El a rezistat doar 6 meciuri, după ce a fost instalat în luna iunie. Până să vină la Cluj, Petrea a fost sezonul precedent la FCSB, unde a rezistat însă doar o lună, în startul sezonului, după care a mers pe banca echipei Chindia Târgoviște, cu care a retrogradat direct, terminând play-out-ul pe penultimul loc, doar CS Mioveni a fost mai prost clasată.

Citește și alte articole:

„Vă așteptăm anul viitor la UNTOLD” » Val de reacții după demiterea lui Toni Petrea: fanii au luat cu asalt pagina oficială
U CLUJ
„Vă așteptăm anul viitor la UNTOLD” » Val de reacții după demiterea lui Toni Petrea: fanii au luat cu asalt pagina oficială
CFR Cluj a învins Primăria Cluj
editorial
CFR Cluj a învins Primăria Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (62)
steaua.libera
steaua.libera  •  25 August 2023, 11:14

E mai putin umilitor totusi decat sa-ti faca patronul schimbarile

Tibisor
Tibisor  •  25 August 2023, 10:21

Ce sa-i faci... asa patesti cand in continuare bantuie comunismul in aparatul de stat ! Nu stiu cum poate accepta Sabau, sa antreneze la un asemena club de toata jena ! Cat despre Boc , ce sa spui ... se spune ca barbatii mici de statura sunt mai rai fata de ceilalti , deoarece nu suporta acest impediment fizic si incearca prin alte parghii sa-si arate puterea ... cred ca si la Boc - Poc se potriveste ! Penibili !

radumatei
radumatei  •  25 August 2023, 09:47

După ce ai trecut prin ograda lui Becali, nu prea te mai poți considera umilit de multe lucruri. Totuși, nu cred că intră în atribuțiile consilierilor locali să ceară un raport din partea cuiva care e doar angajat al unei entități finanțate de CL. Consilierii pot cere raport din partea conducătorului acelei entități, nu din partea oricărui angajat. Dl. Petrea se poate prevala de inexistența unui raport de muncă între domnia sa și CL pentru a refuza această „umilință”.

Vezi toate comentariile (62)
Comentează