FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - DINAMO 1-1

VIDEO + FOTO Dinamo a obținut primul punct în SuperLiga » Remiză cu U Cluj într-o atmosferă superbă

U Cluj - Dinamo/ foto: Imago Images +5   FOTO
U Cluj - Dinamo/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 05 august 2023 23:26 / Actualizat sambata, 05 august 2023 23:37

U Cluj și Dinamo au remizat, scor 1-1, în etapa a patra din SuperLiga. Este primul punct al „câinilor” în acest sezon, obținut în fața a 6.800 de fani, la Mediaș, care au creat o atmosferă superbă.

Ovidiu Burcă a păstrat 10 titulari din meciul bun făcut de Dinamo etapa trecută cu Sepsi, pierdut însă, 0-3, la finețuri. O mare surpriză în atac, Țîră, cu un singur gol în Liga 2, preferat noilor transferuri Abdullah și Gregorio. În continuare fără Ghezali, indisponibil, și cu Amzăr recuperat, dar ținut rezervă, Burcă a mers pe aceiași formulă în flancurile apărării, cu Costin fundaș dreapta și Moura mutat în stânga. 

Florin Răducioiu, moment fabulos în studio: „Deci îl sun pe Franco Baresi acum, în direct”
SUPERLIGA
Florin Răducioiu, moment fabulos în studio: „Deci îl sun pe Franco Baresi acum, în direct”

Dincolo, la U Cluj, Toni Petrea a păstrat echipa care a câștigase runda trecută, 4-3, cu FCU Craiova. După trei etape cu adversari de play-off, fără punct în clasament, dar cu un joc în creștere, dinamoviștii și-au spus că e timpul pentru un rezultat pozitiv cu U Cluj. 

O formație considerată mult mai la accesibilă decât au fost Universitatea Craiova, FCSB și Sepsi, deși nu puțini erau cei care înaintea partidei creditau "Șepcile roșii" cu prima șansă.

Dinamo, determinată din start

"Câinii" au intrat foarte determinați în arena din Mediaș, animată de cei 6.800 de spectatori. Din primele minute s-a văzut că Dinamo de acum arată mult mai bine decât versiunea cu Torje și alte vedete pe care U Cluj, sensibil mai subțire decât azi, avea să o retrogradeze în Liga 2. 

Spre deosebire de celelalte meciuri, alb-roșiii n-au mai luat gol la prima minge trimisă de adversar pe poartă. În minutul 5, Golubovic a închis perfect unghiul și i-a blocat "scărița" fostului dinamovist D. Popa, lansat în careu de Chipciu, cu o pasă isteață.

Politic a marcat primul gol pentru Dinamo

Scăpați cu fața curată, elevii lui Burcă au combinat mai mult, profitând oarecum și de atitudinea prudentă a gazdelor. La prima intrare periculoasă în careul lui U Cluj, De Moura a tras primul avertisment că Dinamo vrea totul de la acest meci. "Câinii" construiesc frumos, dar pe fază defensivă sunt naivi. 

Pe o acțiune plecată de la portar cu pasă la margine, Vătăjelu, Nistor și Popa au destabilizat din câteva atingeri jumătate din echipa lui Dinamo. Chipciu a pătruns în careu, l-a culcat din fentă pe R. Grigore și a rămas singur cu Golubovic (12). Norocul bucureștenilor a fost că "scărița" căpitanului lui "U" s-a dus în plasa laterală.

Dinamo a continuat să preseze, iar în minutul 15 a deschis scorul. Premieră în acest campionat. Politic a profitat de mingea sărită dintr-un clinci între Bani și Mitrea, l-a depășit din preluare pe Miron, a pătruns în careu, l-a driblat scurt, în dreapta, pe Gorcea și a înscris în poarta goală. 

La 1-0, Dinamo a cedat inițiativa, a coborât liniile, iar alb-negrii au presat, dar fără prea multă convingere

U Cluj - Dinamo/ foto: Imago Images
U Cluj - Dinamo/ foto: Imago Images
U Cluj - Dinamo/ foto: Imago Images
U Cluj - Dinamo/ foto: Imago Images
U Cluj - Dinamo/ foto: Imago Images
+1 FOTO

Popa a egalat după pauză, Dinamo a smuls primul punct din acest sezon

Partea secundă a început în aceeași notă de dominare a "studenților", mult mai hotărâți însă. Egalarea a venit, oarecum, meritat. Vătăjelu l-a întors pe toate fețele pe Costin, a centrat în fața porții, iar D. Popa (51) l-a devansat în săritură pe De Moura și a înscris cu capul, de la marginea careului mic, la colț. 

Golubovic rămas lipit pe linia porții n-a schițat și s-a făcut 1-1. U Cluj a forțat victoria, și-a creat câteva ocazii, dar Golubovic a închis poarta. La rândul lui, Burcă a încercat să învioreze atacul. În minutul 67, i-a introdus pe Abdullah și pe Gregorio, în locul lui Țîră, respectiv Iglesias. 

Dinamo n-a mai contat însă în ofensivă, s-a apărat eroic și a smuls în final primul punct în Superliga. S-a terminat 1-1, la fel ca prima partidă din istoria confruntărilor directe, care a avut loc pe 19 septembrie 1948, cu U Cluj gazdă.

Clasamentul din SuperLiga

FINAL. U Cluj - Dinamo 1-1

  • Click AICI pentru statistici
  • A marcat: D. Popa 51 / Politic 15
  • VIDEO cu cele mai importante faze
  • 6.800 de fani sunt la meci, număr oficial
  • Alex Chipciu a ratat o ocazie uriașă în minutul 11. L-a driblat pe Grigore și a rămas singur cu Golubovic, însă a trimis pe lângă poartă. Doar 4 minute mai târziu, Politic a scăpat singur cu Gorcea, l-a driblat pe portarul lui U Cluj și a marcat primul gol pentru Dinamo
  • 7-4 a fost raportul șuturilor în prima repriză, în favoare lui U Cluj
  • Ardelenii au egalat în minutul 51, prin Daniel Popa. El i-a luat fața lui Gabriel De Moura la o centrare din stânga și l-a învins pe Golubovic cu o lovitură de cap plasată

U Cluj - Dinamo, echipe de start:

U Cluj: 33. Gorcea - 88. Dimitrov, 6. Miron, 3. Al. Mitrea, 5. Vătăjelu - 94. Bic, 16. I. Filip, 10. Nistor - 19. D. Popa, 7. I. Stoica, 27. Al. Chipciu
Rezerve: 23. Iliev, 26, Oancea, 17. Pițian, 93. Călugăr, 18. Perianu, 97. Hofman, 11. Tescan, 8. Calcan, 59. Popadiuc.
Antrenor: Anton Petrea

Dinamo: 1. Golubovici - 98. C. Costin, 24. Giafer, 27. R. Grigore, 2. De Moura  - 8. Larrucea - 22. Bani, 10. Iglesias, 30. N. Roșu, 17. Politic - 9. Țîră
Rezerve: 91. Dujmovic, 4. Bena, 7. Gregorio, 18. Borcea, 19. Abdallah, 23. Patriche, 31. Amzăr, 5. Ilic, 29. Al. irimia
Antrenor: Ovidiu Burcă

Stadion: Gaz Metan, Mediaș 
Arbitru: Ovidiu Hațegan / Asistenți: Mircea Grigoriu și Sebastian Gheorghe 
Arbitru VAR: Radu Petrescu / Arbitru AVAR: Mircea Ardelean

UPDATE ora 21:20. Toți fanii cântă la unison

U Cluj - Dinamo/ foto: Ioana Mihalcea (GSP)
U Cluj - Dinamo/ foto: Ioana Mihalcea (GSP)
U Cluj - Dinamo/ foto: Ioana Mihalcea (GSP)
U Cluj - Dinamo/ foto: Ioana Mihalcea (GSP)
+5 FOTO

Cei aproximativ 5.000 de fani prezenți la meci au creat o atmosferă superbă și au cântat la unison înainte de startul meciului. Suporterii celor două echipe, înfrățiți, au înjurat Steaua și CFR Cluj.

UPDATE ora 20:30. Primii fani încep să intre în arenă

U Cluj - Dinamo/ foto: Ioana Mihalcea (GSP)
U Cluj - Dinamo/ foto: Ioana Mihalcea (GSP)
U Cluj - Dinamo/ foto: Ioana Mihalcea (GSP)
U Cluj - Dinamo/ foto: Ioana Mihalcea (GSP)
U Cluj - Dinamo/ foto: Ioana Mihalcea (GSP)
+5 FOTO

Primii suporteri au început să intre pe stadionul din Mediaș cu o oră înainte de meci. Dinamoviștii și suporterii lui U Cluj intră amestecați, chiar dacă Dinamo are peluza oaspete la dispoziție.

Sunt mulți fani ai „câinilor” și la tribune. Aceștia au cântat și au băut împreună în drumul spre stadion.

U Cluj - Dinamo, în runda cu numărul 4 din Superligă

U Cluj vine după o victorie spectaculoasă pe terenul lui FCU Craiova, scor 4-3. În ciuda rezulatului pozitiv, Toni Petrea nu este sigur de postul lui. 

De partea cealaltă, Ovidiu Burcă nu are astfel de probleme, în ciuda faptului că Dinamo încă nu a reușit să acumuleze vreun punct în actuala stagiune.

Toni Petrea, laude pentru Dinamo și Ovidiu Burcă

Va fi o partidă dificilă, cu o echipă care nu a câștigat niciun punct. Jocul lor mi-a plăcut, cred că nu au avut șansă în unele momente. Sigur vor veni să joace fotbal, sunt schimbați mult în bine. 

Trebuie să investim mai mult efort și inteligență pentru a câștiga acest joc. Jocul lor e plăcut ochiului, au jucători de calitate care pot pune probleme și asta cred că e și meritul antrenorului, care i-a adus și îi pune în teren. Presiune este peste tot, ei își vor vinde foarte scump pielea. Fără muncă și fără efort nu se poate câștiga. Aveam nevoie de o victorie, în special pentru moral. 

Sper ca asta să ne descătușeze și să fim mai încrezători. Avem calitate, avem experiență, dar trebuie să arătăm asta și pe teren. Sper să vină lumea la Mediaș, băieții au nevoie de susținere
- Toni Petrea, antrenor U Cluj

VIDEO. Ovidiu Burcă înaintea partidei cu U Cluj: „Acolo am avut ceva probleme”

Citește și alte știri din Superligă: 

Reghecampf nu și-a menajat fotbaliștii: „Una e să vrei, alta e să și poți! Vreau bărbați la echipă”

Gabi Balint a comentat transferul lui Budescu la Farul: „Poate să se enerveze, eu îmi spun părerea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (124)
Averroes
Averroes  •  06 August 2023, 21:28
Postat de concret pe 06 August 2023, 20:37

Prostane, nu conteaza ce aberezi pe aici, atata vreme cat te identifici cu fcbecali, asta spune totul despre tine.

Din compasiune fata de prostia ta, ti-am explicat logic niste lucruri. Iarta-ma, am uitat ca esti irecuperabil.

concret
concret  •  06 August 2023, 20:37
Postat de Averroes pe 06 August 2023, 18:50

Prietene, iti bate vantul in cutia craniana :) Pai nu dinamovisti erau aia care v-au devalizat clubul? il adulati pe borcea cand "declansa jihadul" si va aducea niste tinichele furate, da' nu v-a dus capul sa va uitati la bilant :))))

Prostane, nu conteaza ce aberezi pe aici, atata vreme cat te identifici cu fcbecali, asta spune totul despre tine.

Averroes
Averroes  •  06 August 2023, 18:50
Postat de concret pe 06 August 2023, 17:58

Prostule, au fost mereu bugete diferite, pai tu compari bisnita becaliota cu era Cortacero?

Prietene, iti bate vantul in cutia craniana :) Pai nu dinamovisti erau aia care v-au devalizat clubul? il adulati pe borcea cand "declansa jihadul" si va aducea niste tinichele furate, da' nu v-a dus capul sa va uitati la bilant :))))

Vezi toate comentariile (124)
Comentează