FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Nici Hagi, nici Halagian » Cine a inventat celebra sintagmă „Ai, n-ai mingea, dai la poartă!”: „Multă lume confundă”

Victor Roșca
Victor Roșca

Articol de GSP - Publicat luni, 25 ianuarie 2021 10:03 / Actualizat luni, 25 ianuarie 2021 12:13

Victor Roșca (66 de ani), fost antrenor la echipe precum Oțelul Galați, Petrolul Ploiești și Corvinul Hunedoara, a fost invitat luni dimineață la GSP Live, la emisiunea moderată de Costin Ștucan

Victor Roșca, antrenor cu un stil inconfundabil în fotbalul românesc, este și autorul celebrei sintagme „Ai, n-ai mingea, dai la poartă!”. Astăzi, pe durata emisiunii, tehnicianul de 66 de ani a rememorat pentru cititorii Gazetei Sporturilor originea acelei expresii. 

„Dumneavoastră vă aparține paternitatea vorbei  «Ai, n-ai mingea, dai la poartă!»? Multă lume confundă, spune că Hagi sau Halagian a lansat expresia asta”, a fost întrebarea pe care Victor Roșca a primit-o din partea lui Costin Ștucan. Răspunsul a venit imediat.

Victor Roșca: „Lumea nu ține minte unde am antrenat, ci vorba asta”

„Înainte de meciul Petrolul - Rapid din anul 2000, Mircea Rednic (n.r - antrenor al Rapidului la acea vreme) se interesa, ca orice antrenor, de viitorul adversar. Un ziarist din București a insistat și m-a întrebat de cinci, șase ori cum o să joc împotriva Rapidului.

Atunci am spus asta cu «Ai, n-ai mingea, dai la poartă!» și a plăcut atât de mult încât a rămas în istorie. Lumea nu ține minte ce am antrenat sau eu unde am antrenat, ci ține minte vorba asta”, a povestit Victor Roșca, la GSP Live. 

Victor Roșca a antrenat de-a lungul carierei la UTA, Arieşul Turda, Poli Timişoara, CSM Reşiţa , Petrolul Ploieşti, Oţelul Galaţi, CFR Simeria, Corvinul, Olimpia Râmnicu Sărat ori Vispești Blejoi.

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Cornel Dinu, concluzii amare după rușinea trăită de Dinamo la Botoșani: „Doar doi jucători sunt conformi cu istoria valorilor clubului”

EXCLUSIV Pe ce au ajuns jucătorii de la FCSB să parieze în vestiar după deciziile lui Becali

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (3)
1693757154177867
Alberta Serban  •  25 Ianuarie 2021, 13:48

Regretatul Ionut Popa un alt mucalit al fotbalului romanesc a completat-o si infrumusetat-o : CU PASE JOASE SI PE SUS..ai n-ai mingea tragi la poarta ...

risc_mix
risc_mix  •  25 Ianuarie 2021, 12:18

Terminati ba cu prostiile. Ce Rosca, ce anul 2000 visati? Pai asta povestea Balaci ca-l indemna Titi Teasca sa faca. Deci cu muuuult inainte de 2000.

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  25 Ianuarie 2021, 11:33

lasa ca Dzica o are pe a lui cu "iancu, daca talent, a demostrat-o tuturor"! :D

Vezi toate comentariile (3)
Comentează