FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Concluzie dură: pregătirea fizică din perioada Reghecampf - Neubert a avut rezultate rapide, dar a distrus jucătorii. “Uitați-vă câți au avut accidentări grave”

Articol de - Publicat vineri, 21 iunie 2019 11:23

În direct la GSP Live, Daniel Isăilă, fostul selecționer al naționalei under-21, a vorbit despre efectele adverse ale pregătirii fizice dure din fotbal. El a dat exemplu perioada de succes de la FCSB, cu Thomas Neubert în staff, și consecințele grave nevăzute ale metodelor folosite de german. 

VEZI AICI DECLARAȚIA LUI ISĂILĂ DE LA GSP LIVE

 

În urmă cu câțiva ani, biochimistul român Dorel Tocitu declara că văzuse în analizele fotbalistului Daniel Isăilă o valoare de 4 ori mai mare a unei enzime, creatinchinaza. Rezultatul avertiza că în corpul actualului antrenor exista riscul iminent al unei accidentări grave. 

Isăilă a confirmat episodul și accidentarea, pe care Tocitu o anticipase dintr-o simplă analiză: 

“Eram venit după o perioadă foarte solicitantă. Mi-a aduc aminte că-l aveam antrenor pe Gabi Stan, avea niște antrenamente spartane. Din păcate, după acea perioadă m-am și accidentat. La 29 de ani, am făcut ruptură de ligamente după care am făcut operație, recuperare, am revenit și am recidivat. Astfel de pregătiri duse la extrem duc din păcate la accidentări foarte grave”.

Isăilă a deschis apoi un subiect delicat și a dat exemplul pregătirii fizice intense de la FCSB din mandatul lui Laurențiu Reghecampf: 

“Toată lumea vorbește la superlativ de perioada Thomas Neubert la Steaua, da?! Ia uitați-vă câți jucători au suferit accidentări grave după perioada aia! Poți să duci o pregătire din asta un an, doi, maximum. Apoi, e clar că organismul cedează. Și luați toți jucătorii care au fost la momentul respectiv, câți au ajuns să aibă accidentări grave. Nimeni nu punctează asta"

  • Reporter: Asta s-a întâmplat și cu Klopp la Dortmund. Jucătorii au început să cadă pe capete. 
  • Isăilă: În momentul ăla, trebuie să schimbi echipa sau să schimbi antrenorul sau preparatorul fizic. Nu poți să duci la nesfârșit o astfel de pregătire. E imposibil. Organismul cedează. 

Venit la FCSB împreună cu Reghecampf în 2012, Thomas Neubert a atras atenția prin pregătirea fizică intensă, bazată pe folosirea benzilor TRX.

În paralel, însă, forma fizică excelentă atinsă de jucători a ridicat semne de întrebare și chiar acuzații legate de  doping. 

În 2018, Gazeta a publicat documente descoperite în baza de date Football Leaks care arată că, în mandatul lui Reghecampf, FCSB a achiziționat un aparat (foto jos) care poate să dopeze prin schimbarea sângelui. Clubul a negat că a folosit aparatul pentru autohemoterapia majoră, metodă interzisă de WADA, iar jucătorii au susținut că au folosit tehnologia doar pentru insuflații rectale cu ozon, metodă permisă. 

factura aparat

În mandatul lui Reghecampf și după despărțirea de antrenor și de preparatorul fizic, fotbaliști importanți din lot au suferit accidentări serioase. Printre ei se numără Vlad Chiricheș, Alex Bourceanu, Mihai Pintilii, Florin Gardoș, Iasmin Latovlevici și Raul Rusescu. 

În primele două sezoane cu Reghecampf pe bancă, FCSB a luat două titluri și s-a calificat în optimile Europa League. În al doilea mandat, însă, echipa a ratat obiectivele. 

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (18)
romeverest
romeverest  •  21 Iunie 2019, 18:19

Isaila s-ar putea sa aiba dreptate !! De la despartirea de preparatorul german, Reghecampf nu a mai confirmat la nicio echipa la care a activat !! De la Al Hilal a fost demis, la Litex nu a confirmat, la Fcsb a pierdut campionatul, la Al Wahda a fost concediat, iar acum antreneaza pe Al Wasl, o echipa modesta din Emirate !!

sibelius
sibelius  •  21 Iunie 2019, 15:59
Postat de juliusmad pe 21 Iunie 2019, 12:11

Nu prea cred. Messi sau Ronaldo joaca non stop, la același nivel, de 10 ani.

Cu diferenta ca ei nu au facut pregatire fizica 2 ani in toata cariera lor. Cat despre accidentari...sa numere cineva cate erau inainte de pregatirea facuta de Neubert si cate sufera jucatorii de la FCSB care nu au facut niciodata pregatire cu Neubert.

105662257060988
Eugen Qy  •  21 Iunie 2019, 13:44

Peste o super pregatire fizica ar trebui pusa si o super hranire stiintifica !Cate calorii se ard cu exercitiile de azi ? Atatea! Ok introducem in hrana jucatorilor pentru fiecare in parte hrana specifica si un spor de atatea +10 calorii. Cate elemente care solicita cartilajele sunt folosite dua aceste DURE EXERCITII? Atatea bun suplimentam cu exact atatea elemente hrana fiecaruia dintre sportivi ! Cate vitamine are nevoie sportivul x, cel y sau cel z? atatea. Bun fiecaruia in hrana ii adaugam fructe si legume proaspete care contin atatea (+) vicantitate de vitaminele respective ! si asta pentru fiecare dintre sportivii respectivi in parte ! ASTA DACA vrei cu ADEVARAT performanta ! si fiecare monitorizat in permanenta, atat medical cat si fiziologic, pe intreaga durata a CANTONAMENTELOR, inclusiv in orele de relaxare , precedate de exercitii de revenire si de tonifiere musculara !! Exemplificare Un organism al unui fotbalist de 80 kg, la 1,82 m, dupa 10 bazine olimpice de inot, se comporta altfel decat unul de 86Kg, la 194cm sau altfel ca unul de 87Kg la 1,78 m. Luam in calcul in cazul celor 3 ca sunt doar cu masa musculara si nu au grasime aproape de loc, (strictul necesar fiziologic) ! In functie de tehnica de inot si de stiinta si viteza fiecaruia la aceleasi valori cel mai inalt castiga ! Iar asta e doar un singur exemplu ! Sunt destule de comentat aici !

Vezi toate comentariile (18)
Comentează