FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

Adi Popa speră că CSA Steaua va primi dreptul de a promova în Liga 1: „Pentru asta am venit aici. Acestea au fost discuțiile și promisiunile”

Adi Popa
Adi Popa

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 ianuarie 2023 10:03 / Actualizat vineri, 06 ianuarie 2023 10:23

Adi Popa (34 de ani), fotbalistul celor de la CSA Steaua, speră că formația din Ghencea va primi în cele din urmă dreptul de a promova în Superliga. 

Mijlocașul roș-albaștrilor a spus că ar fi foarte frustrant ca Steaua să nu primească dreptul de a evolua pe prima scenă a fotbalului românesc din cauza formei de organizare a clubului, așa cum s-a întâmplat și în stagiunea precedentă. 

Atunci, elevii lui Daniel Oprița (41 de ani) au încheiat campionatul pe poziția a patra, însă Concordia Chiajna a disputat barajul de promovare - menținere în Liga 1 în locul steliștilor. 

Cine e comentatorul care face show cu replicile lui haioase:
INTERVIU
Cine e comentatorul care face show cu replicile lui haioase: "Șampion Lig, fabulação" » Dragoș Borchină: „Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge viral pe TikTok”

Adi Popa: „Noi trebuie să terminăm sezonul pe primul loc și să vedem demersurile”

„Frustrant pentru noi este și că anul trecut am terminat pe locul patru și nu am putut să jucăm barajul. Ar fi și mai frustrant să termini pe primul loc și să nu ai dreptul de a juca în Liga 1. Dar noi trebuie să fim acolo, mai avem un hop, să terminăm sezonul pe primul loc și să vedem demersurile.

Pentru asta am venit aici, mă așteptam de anul trecut, acestea au fost discuțiile și promisiunile, că încă de anul trecut sunt șanse foarte mari să avem acest drept. 

Dacă nu, anul acesta sigur vom avea. În vară, toate transferurile s-au făcut în acest scop, de a aduce jucători pentru a promova. Acum, nu ține de mine sau de ceilalți jucători, ci strict de birouri”, a declarat Adi Popa, potrivit sport.ro. 

CSA Steaua și-a modificat regulamentul intern, cu scopul de a obține dreptul de a promova în Liga 1

Realizând că nu pot modifica Legea, conducătorii CSA Steaua și ai Ministerului Apărării Naționale au schimbat abordarea. 

Au decis să-și modifice propriul regulament astfel încât să fie permisă asocierea cu „terțe persoane juridice, publice sau private”, o mutare care i-ar oferi dreptul de promovare în Liga 1 la finalul sezonului următor, adică în vara lui 2024. 

În Monitorul Oficial al României a fost publicat un „ordin pentru completarea Regulamentului de organizare și funcționare al Clubului Sportiv al Armatei Steaua, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naționale”.

Acesta presupune introducerea unui alineat nou la Regulamentul de organizare și funcționare al clubului, care spune în felul următor: 

Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” se poate asocia, cu avizul consultativ al Colegiului Ministerului Apărării Naționale, cu terțe persoane juridice, publice sau private, în vederea constituirii unei asociații fără scop patrimonial, având ca obiect participarea la competiții sportive.

Ordinul a fost semnat de fostul ministrul al Apărării Naționale, Vasile Dîncu, înainte ca acesta să demisioneze din funcție. 

Florin Talpan: „Modificarea nu ajută Clubul Sportiv al Armatei!” 

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, spunea în noiembrie 2022 că ordinul emis de Vasile Dîncu mai rău încurcă planurile clubului „militar”. 

„S-a schimbat regulamentul de funcționare al clubului Steaua, de către domnul Dîncu, cu o zi înainte de a nu mai fi ministru. Nu e OK! Acea modificare nu ajută Clubul Sportiv al Armatei. Vreți să ajungem de unde am plecat? 

Acea modificare a fost făcută fără acordul meu. Nu îmi dau acordul pe astfel de prostii. Cine și-a dat acordul să își asume. Dacă se va face vreodată vreo asociere, nu îi las! Pentru că e munca mea de atâția ani în procese. 

Nu știu cine a semnat asta, ce jurist și-a dat acordul. Din punctul meu de vedere trebuia destituit la prima oră! Bănuiesc că niște juriști și-au dat acordul. 

Este un document semnat împotriva clubului Steaua. Spun din propria experiență. Noi pentru asta ne-am judecat. Nu se poate așa ceva! Cred că vă imaginați ce înseamnă asta”, a declarat Florin Talpan în urmă cu două luni, potrivit Prosport.

VIDEO. Florin Talpan, declarații despre proces, atacuri la Dîncu și Bichir: „Cum e posibil așa ceva”

Citește și:

Încă un proces pierdut de Dinamo! Instanța a decis că a fost dat afară abuziv, iar „câinii” sunt buni de plată

Yevhen Bokhashvili, ucraineanul de la Oțelul Galați: „Să facă ceva concret, ei să oblige Rusia să oprească atrocitățile!”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (13)
Groparul47
Groparul47  •  09 Ianuarie 2023, 14:21

Pensionare cum o sa strigi cind o să joace fcsb - steua

Catalynn_.
Catalynn_.  •  06 Ianuarie 2023, 23:05
Postat de emil1986 pe 06 Ianuarie 2023, 18:36

Consultă presa vremii, a anilor '80-'90, și-ai să vezi. Nu e greu. Orice bibliotecă sau, mă rog, aproape toate au arhiva acelor ani. Hai, treci la lecturat și informează-te corect.

Presa?! :-))) Nu zic, poate ca, desi angajati la Stat ca practic toti romanii in anii respectivi, comparati cu cei de azi erau ... profesionisti. :-))) Insa am ajuns sa imi iau genul asta de informatie din ziar?! Hai baga un link ceva cu un document unde putem vedea cu totii ca CSA Steaua Bucuresti se numea de fapt Fotbal Club Steaua Bucuresti si promit sa imi cer scuze public! :-))) Uite, asa pt tine, pt ca tot depanam amintiri, desi eram destul de mic in '86 cumva am intiparita pe retina o imagine cu echipa care purta niste treninguri albe (cred ca erau Adidas ca aveau alea 3 dungi) iar pe spate scria simplu CSA (cu rosu inchis)!

istet10
istet10  •  06 Ianuarie 2023, 19:28

Atentie la ce spune Talpan! El nu vrea asociere. El vrea echipa militara, finantata de la bugetul armatei in prima liga. Vrea sa fie sef la aceasta echipa.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează