FOTBAL  »  LIGA 2  »  CORVINUL

Planul anunțat de Florin Maxim după ce Corvinul Hunedoara a primit licența europeană

Florin Maxim / Foto: GSP.ro
Florin Maxim / Foto: GSP.ro

Articol de - Publicat vineri, 24 mai 2024 08:46 / Actualizat vineri, 24 mai 2024 09:43

Florin Maxim (43 de ani), antrenorul formației Corvinul Hunedoara, a recunoscut că în cadrul clubului a existat o stare de suspans cu privire la dreptul „corbilor” de a participa în turul I preliminar din Europa League, chiar dacă aceștia știau că au depus documentația corectă la UEFA.

Câștigătoarea Cupei României a primit licența UEFA, iar Maxim a anunțat că vor fi făcute transferuri pentru întărirea echipei. Jucătorii respectivi vor fi păstrați în eventualitatea în care Corvinul Hunedoara reușește să depășească măcar un tur, ceea ce ar aduce în cadrul clubului banii necesari eventual și pentru alte întăriri.

Interzis la FCSB! Transferul dezmințit categoric de Gigi Becali: „Minciuni, minciuni!”
FCSB
Interzis la FCSB! Transferul dezmințit categoric de Gigi Becali: „Minciuni, minciuni!”

Florin Maxim a anunțat planul de acțiune la Corvinul Hunedoara

„Era normal (n.r. - să primească licența Corvinul Hunedoara), pentru că cei de la Federație ne-au trimis să întocmim niște documente, noi le-am întocmit. Adică nu era nimic de… doar că a fost o stare de suspans. Dar noi, în interiorul clubului, știam că am făcut toate diligențele pentru a obține acea licență.

Vor fi, cu siguranță, patru meciuri în Europa, în care, dacă jucătorii vor sta bine, sută la sută vor atrage atenția asupra lor. Acesta este și gândul nostru (n.r.- să obțină bani din cupele europene, pentru a face transferuri importante).

Noi transferăm niște jucători care să ne ajute pe moment. Dar, dacă vom continua, și vom trece într-un tur superior, și vor veni niște bani, atunci ne vom permite să-i menținem pe acei jucători sau poate să mai întărim lotul”, a declarat Florin Maxim, conform playsport.ro.

Corvinul a primit licența UEFA

Corvinul Huneadoara a primit licența UEFA și va participa în turul 1 din preliminariile Europa League în sezonul viitor.

Câștigătoarea Cupei României e echipă de Liga 2, astfel că a fost nevoie de o procedură specială pentru analiza dosarului depus la UEFA. În urma analizei, forul european a constatat că echipa hunedoreană îndeplinește condițiile pentru a participa în cupele europene.

„Joi, 23 mai, UEFA a comunicat Federației Române de Fotbal decizia cu privire la solicitarea clubului Corvinul 1921 Hunedoara de acordare a licenței de participare în competițiile europene. În urma analizării documentelor trimise de către club prin intermediul FRF, Corvinul Hunedoara a primit acordul de participare în UEFA Europa League, sezonul 2024-2025.

Corvinul Hunedoara a obținut dreptul de a participa în UEFA Europa League prin câștigarea ediției 2023-2024 a Cupei României Betano, după ce a învins-o în finala de la Sibiu pe Oțelul Galați, la lovituri de departajare”, a transmis FRF.ro.

Cine merge în cupele europene din România

CFR Cluj va merge direct în turul 2 din preliminariile Conference League, grație locului doi din Superliga. FCSB va participa în turul 1 preliminar din Champions League după ce a câștigat titlul, iar Corvinul, câștigătoarea Cupei, va participa în turul 1 din preliminariile Europa League.

A patra echipă care va juca în cupele europene se decide în urma unui baraj. Universitatea Craiova o va înfrunta pe „U” Cluj, duminică, pentru un loc în preliminariile Conference League. Câștigătoarea merge în primul tur din Conference.

VIDEO. Mihai Stoica a anunțat în exclusivitate că FCSB va juca din nou pe Ghencea: „Supercupa cu Corvinul e sigur!”

Citește și:

Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”
Diverse
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (1)
doritor
doritor  •  24 Mai 2024, 10:00

Bine ca UEFA a corectat una din „tâmpeniile” FRF! Era un drept castigat sportiv normal ca i se cuvenea. Asa ar trebui corectate si: a) dreptul de a promova chiar daca nu au finantare privata. Mare „isprava” au facut privatizarile fotbalului comparativ cu ce era inainte de 1989. Doar insolvente si falimente la echipe cu traditie din RO; b) desfintarea regulii obligatorie cu under 21; c) desfiintarea sistemului play-off si play-out si cu atat mai mult barajele idioate care au ajuns sa favorizeze locuri 10-11 sau sa salveze de la retrogradare echipe care tot campionatul au fost „ciuca” batailor; d) cresterea nr. echipelor in superliga la 18-20 cu 4 retrogadari directe.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează