FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

Talpan își asumă proiectul depus de Vasile Dîncu: „Este munca mea! Vom avea drept de promovare încă din acest an!” + Război TOTAL cu suporterii: „Vor să pună mâna pe club!”

Florin Talpan
Florin Talpan

Articol de - Publicat joi, 13 aprilie 2023 11:45 / Actualizat joi, 13 aprilie 2023 12:41

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, își asumă meritele pentru propunerea de modificare a Legii Sportului despre care Gazeta Sporturilor a scris în exclusivitate miercuri, o schimbare prin care „militarii” ar obține dreptul de a promova în Liga 1 începând cu sezonul 2023/2024.

CONTEXT:

  • Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, și colegi de-ai săi din PSD au propus dezbaterea în regim de urgență a unor modificări aduse Legii educației fizice și sportului.
  • Conform actualei Legi a Sportului, roș-albaștrii nu pot ajunge în primul eșalon decât dacă își schimbă forma de organizare. Fie ca asociație non-profit, fie ca societate comercială pe acțiuni. Cealaltă variantă este să obțină modificarea legii și cluburile de drept public să poată fi considerate profesioniste.
  • Schimbările propuse de politicienii PSD sunt menite să aducă dreptul de promovare al celor de la CSA Steaua începând din 2024, dacă vor fi aprobate până cel târziu cu o săptămână înaintea startului viitorului campionat.
  • Conform surselor din lumea juridică, CSA Steaua nu poate obține dreptul de promovare pentru acest sezon, întrucât asta ar însemna ca regulile sezonului în curs să fie schimbate din mers.
Lăcătuș e convins: „În acel moment, suporterii adevărați vor veni lângă Steaua!”
CSA STEAUA
Lăcătuș e convins: „În acel moment, suporterii adevărați vor veni lângă Steaua!”

Florin Talpan își asumă propunerea de modificare a Legii Sportului

„Această propunere este făcută de subsemnatul, adică de mine, încă de anul trecut, din luna iunie. Faptul că până acum s-a tras de timp nu-l înțeleg. Este munca mea și știam exact ce trebuie făcut! Dar nu este nicio problemă, așa sunt unii oameni”, susține Talpan.

„Sunt foarte supărat pe domnul Dîncu. De ce nu a făcut asta cât a fost ministrul Apărării Naționale?

Dar este o inițiativă foarte bună, sunt convins că se va modifica Legea Sportului și vom avea drept de promovare încă din acest sezon. Nu vreau să mă enervez iar, vom avea drept de promovare, v-am zis. Este singura soluție viabilă, pe care CSA trebuie să o urmeze”, a adăugat Talpan la Fanatik

Ca să ajungem acolo unde trebuie, m-aș vedea pe o poziție mult mai înaltă, să fiu persoana de lângă ministru care să se ocupe special de clubul Steaua și să ia măsuri atunci când lucrurile nu merg bine.

- Florin Talpan, jurist CSA Steaua

Florin Talpan, în război cu AS47: „Unii vor să pună mâna pe clubul ăsta. Nu le permit!”

În cadrul intervenției, Talpan a acuzat unii suporteri din Asociația Steliștilor 1947, AS47, că ar complota împotriva lui. 

Juristul CSA Steaua le-a bătut acestora obrazul că nu l-au invitat la discuția de zilele trecute, la care au participat legendele Stelei, unde s-au dezbătut metode prin care Steaua ar putea obține dreptul de promovare. 

„Faptul că acum două zile s-au întâlnit la stadion niște persoane de la Asociația AS47, care-și face reclamă în incinta stadionului, iar eu nu am fost invitat la acea discuție, spune foarte multe. 

Nu am fost invitat la această activitate, cu toate că eu le-am adus marca și numele înapoi, palmaresul la fel, am făcut demersuri pentru această echipă. Consider că trebuia să fiu invitat. Sunt vreo 4-5 suporteri de la AS47 care creează o situație de confuzie. Ei vor ca noi să ne asociem, ceea ce este exclus.

Cât voi fi eu la Steaua, nu trebuie să ajungem la o asociere, pentru că am ajunge în situația anterioară. Nu putem să ne asociem cu oricine, care are 5 bani în buzunar. Să arate persoana interesată ce potență financiară are și vom vedea.

Nu înțeleg de ce unele persoane din MApN se întâlnesc cu suporterii, le promit marea cu sarea, unii își fac poze cu diverși reprezentanți ai MApN și mă bârfesc pe mine. Sunt foarte mulți suporteri care vor să afișeze pe stadion bannere pentru susținerea mea și sunt amenințați cu bătaia! 

Sunt câțiva care vor să pună mâna pe clubul ăsta. Ei, cât voi fi eu acolo nu am să le permit! Nu au muncit ei, nici cei din MApN care le fac promisiuni! Ei vor să conducă ei, asta e problema. Dar l-au găsit pe Talpan. Cât va fi Talpan acolo nu vor conduce ei nimic și nu vor folosi nicio marcă! 

Invitând fostele glorii, vor să-și facă ei reclamă. Cred că vor să ascundă ceva, dacă nu m-au invitat. Pentru mine ei nu mai există. Prin ceea ce au făcut, mi-au făcut numai rău”, a tunat Talpan. 

Citește și: 

Magdalena Jerebie, fostă mare jucătoare de baschet, și-a deschis sufletul în fața reporterilor GSP: „Dacă rămâneam în străinătate, n-aș fi ajuns în situația să mă milogesc de alții să mă ajute”

Gică Hagi, apel public către Fiorentina: „Cred că mă aude toată lumea. Asta ne dorim!”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (74)
steaua.libera
steaua.libera  •  14 Aprilie 2023, 14:53

Dă-i Talpane în judecată, nu te lăsa!

dandana
dandana  •  14 Aprilie 2023, 08:45

Bai Talpane tată ce dracu fsci? 8n loc sa luoti sa faci armata română mai puternică, tu te lupti sa faci echipă de fotbal. Bai nesimțitule avem una si este prea mult o stea. Terminati cu mizeria asta, iar noibceilato trebuie să ieșim in stradă. Gata! Deja se exagerează ca PSD cand își da legi sa nu intre la pușcărie. Sa ne pupați undevq cu echipa voastră, numai de asta nu ne arde nouă. Razboiul este la granite si armata lupta sa aibe echipă. Țară civilizată este România! Fsceti dracu armata puternica ca suntem mai inapoiati ca si Albania

dandana
dandana  •  14 Aprilie 2023, 08:40
Postat de alexh pe 13 Aprilie 2023, 23:09

In nici o țară civilizată, nu există armată (minister al apărării) care patronează echipă de fotbal. Fondurile de investiții sunt altă mâncare de pește.

Ce sa-i faci! Asta este prostiq in România. Tot c3 le convine este normal.

Vezi toate comentariile (74)
Comentează