FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC MARINA

EXCLUSIV Ianis Zicu și-a găsit echipă » Președintele din Liga 2 a făcut anunțul: „Suntem presați de timp”

Nuredin Altay
Nuredin Altay

Articol de - Publicat luni, 05 iulie 2021 21:49 / Actualizat marti, 13 iulie 2021 17:53

Ianis Zicu (37 de ani) va fi antrenorul celor de la Fotbal Club Marina, echipa pe care Ciprian Marica a numit-o înlocuitoarea Farului în Liga 2. Informația a fost dezvăluită de Nuredin Altay, președintele clubului din Mangalia. 

Ciprian Marica a anunțat că Fotbal Club Marina va activa din noul sezon în Liga 2 în locul formației Farul Constanța, fără să ofere însă prea multe detalii. Doar că noul președinte va fi Nuredin Altay, "un om dedicat, ambițios". Nu se știe, deocamdată, forma juridică a noii entități sportive, iar înscrierile pentru viitorul sezon al Ligii 2 se fac până pe 15 iulie.

Ianis Zicu, antrenor la Fotbal Club Marina 

„Lucrăm la acte și la organigrama clubului. Suntem presați de timp. Nu vă pot spune prea multe acum, decât că eu sunt președinte și Ianis Zicu antrenor. Lotul va cuprinde o parte din jucătorii care au evoluat sezonul trecut la Farul", a precizat pentru Gazeta Sporturilor Nuredin Altay.

Situația e destul de ambiguă. Din informațiile Gazetei Sporturilor, între echipele Farul și Viitorul nu s-a produs nicio fuziune, așa cum au lăsat părțile să se înțeleagă. Legal nu se putea realiza așa ceva, deoarece clubul lui Marica este ONG, iar Viitorul lui Hagi este societate pe acțiuni, au explicat unii juriști. "Viitorul a luat doar marca Farul, iar Marica a devenit acționar la noul club Farul Constanța", spun sursele Gazetei.

Ianis Zicu și-a găsit echipă » Președintele din Liga 2 a făcut anunțul: „Suntem presați de timp”
Nuredin Altay, în stânga imaginii, alături de Adrian Mititelu Jr. (dreapta) / FOTO: Facebook

În aceste condiții, echipa Farul din Liga 2 trebuie să-și schimbe denumirea, conform regulamentului. Înainte să apară varianta FC Marina, Farul lui Marica depusese o cerere la FRF, prin care solicita să se numească Unirea Constanța. Cererea a fost aprobată, dar nu și înregistrată la Tribunal.

Situație incertă la Farul

Ciprian Marica a precizat că se analizează ca în Liga 2 să activeaze o echipă formată din jucătorii vechiului Farul, încă rămași sub contract cu clubul.

"Unii cred că în urma acestei fuziuni rămâne locul liber, că ne retragem automat sau ceva de genul ăsta. Exclus! Dacă noi nu vom avea un buget strict, special pentru Liga 2, atunci vom face ca echipa under 19 să joace acolo. Ne uitam că avem, cu deplasarea la elită, cam aceleași cheltuieli care sunt și cu o echipă de Liga 2, ca transport, cu meciuri în toată țara. Să vedem dacă trebuie să participăm obligatoriu la elită sau să mergem cu ei în partea cealaltă. Mai sunt mici detalii de decis", spune fostul atacant al naționalei pentru Liga2.ro.

În cazul în care nu se înscrie în Liga 2, Farul nu poate vinde/ceda locul altei echipe, iar locul rămas liber ar fi luat de FC Comuna Recea, prima echipă aflată sub linia de retrogradare la finalul campionatului trecut. 

VIDEO Ciprian Marica știe de unde vine haosul în fotbal: „Ne credem de multe ori că suntem buricul pământului și totul se învârte în jurul nostru”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 2: 

CSA Steaua, decizie istorică la inaugurarea Ghencea! Gest fabulos pentru Marius Lăcătuș

Dispare Petrolul? Bugetul, în aer + oficial condamnat pentru tentativă de mituire!

Citește și:

Acuzații GRAVE la Craiova: „L-am dat afară pentru că bănuim că a influențat anumiți jucători să nu-și apere corect șansele” + Replica acuzatului
Liga 2
Acuzații GRAVE la Craiova: „L-am dat afară pentru că bănuim că a influențat anumiți jucători să nu-și apere corect șansele” + Replica acuzatului
Cătălin Cîrjan, la Dinamo! Transferul anunțat marți de GSP, oficializat astăzi
Superliga
Cătălin Cîrjan, la Dinamo! Transferul anunțat marți de GSP, oficializat astăzi
Laszlo Pinocchio » Dioszegi și-a vândut onoarea pentru „peste un milion”. De la „ca să arăt tuturor din România că nu facem blaturi” la „100% Ștefănescu nu e de vânzare pentru FCSB”
Superliga
Laszlo Pinocchio » Dioszegi și-a vândut onoarea pentru „peste un milion”. De la „ca să arăt tuturor din România că nu facem blaturi” la „100% Ștefănescu nu e de vânzare pentru FCSB”

„Scaunul dentistului din Hong Kong!” » Momentul NEBUN cu Paul Gascoigne la Euro 1996: „Păcat că era glucoză în sticlă, nu gin ...”

Leonard Doroftei despre averea strânsă: „M-au vândut în Canada. Aveam de toate, dar nu aveam nimic”


Comentarii (3)
scorpions721
scorpions721  •  06 Iulie 2021, 09:32

Marica patronul Saracie, nu mai are bani nici de camere la hotel, le platea amanta oricum. Vinde tot si distruge tot in ce e implicat.

raul4steaua
raul4steaua  •  06 Iulie 2021, 07:11

Echipa bombardierilor

1923rapidgiulesti
1923rapidgiulesti  •  06 Iulie 2021, 04:38

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează