FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Edi, despre mentalitatea asta vorbeai? Un „tricolor” e îndrăzneț: „Îmi doresc primul loc în grupă”

Adrian Rus și Edi Iordănescu/ foto Imago Images
Adrian Rus și Edi Iordănescu/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 10 octombrie 2022 20:23 / Actualizat luni, 10 octombrie 2022 20:54

Adrian Rus (26 de ani), fundașul legitimat la Pisa, a vorbit despre tragera la sorți a grupei pentru preliminariile EURO 2024.

Stoperul naționalei vrea ca România să se bată la primul loc și implicit să se califice la turneul final care va avea loc în Germania.

Victor Pițurcă, după ce a văzut grupa României: „Să atacăm primul loc! Eu am putut cu Olanda”. Marica îl temperează
PRELIMINARII EURO 2024
Victor Pițurcă, după ce a văzut grupa României: „Să atacăm primul loc! Eu am putut cu Olanda”. Marica îl temperează

Adrian Rus vrea primul loc în grupa din preliminariile EURO 2024

„Putem lua puncte cu Elveția, eu unul nu mă tem, deși e favorită. Îmi doresc să ne batem la câștigarea grupei, deși primele două clasate merg la EURO. 

Pentru că așa am avea o mentalitate de care ne va ajuta mult, cu o astfel de gândire poți și să-ți faci viața ușoară cu Belarus și Kosovo, genul de echipe unde ai probleme doar dacă nu intri mental bine pregătit.

În martie, Israel a folosit jucătorii mai buni după pauză și s-a văzut asta. Am simțit clar că au fotbaliști cu calitate, în plus chiar și un ritm intens care te poate pune în dificultate. Dar eu cred că secretul calificării va sta în primele două meciuri din martie, indiferent de numele adversarilor de atunci. 

Trebuie să luăm 4 sau 6 puncte din cele două meciuri, ca să nu intrăm iarăși sub presiune și să putem continua încrezători preliminariile. Atitudinea din septembrie e ceea ce ne trebuie și în martie!”, a declarat Adrian Rus, potrivit playsport.

Andrei Rațiu: „E o grupă bună, care ne dă speranțe”

Și Andrei Rațiu, fundașul dreapta de Huesca, a analizat grupa României. Fostul jucător de la Villarreal o vede pe Elveția favorită, dar crede că România ar trebui să se califice din această grupă.

„Știu bine mai mulți fotbaliști din Andorra, activează toți în eșaloanele inferioare din Spania. Cu portarul Iker Alvarez chiar am fost coleg la Villareal. Sincer, nu cred că putem să ne încurcăm cu Andorra, așa cum am arătat în septembrie nu ar trebui să avem probleme nici cu Belarus. E o grupă bună, ne dă speranțe mari, chiar putem face o campanie cu obiectiv îndeplinit.

Chiar am urmărit atent meciurile Elveției din Liga Națiunilor din acest an. M-au impresionat, și jocul lor colectiv, dar și individualitățile. Știu că îmi spuneam după victoria lor cu Spania că e chiar una din naționalele de top ale continentului, fără îndoială. 

Dar avem toate șansele să fim peste Kosovo și Israel. Da, sunt echipe cu valoare, nu trebuie să le subestimezi, Israel e chiar imprevizibilă, am văzut și în martie, dar avem forța să le depășim”, a spus Rațiu, conform sursei menționate.

Edi Iordănescu: „Trebuie să strângem rândurile”

Edi Iordănescu, un antrenor care pune accent pe cuvântul „mentalitate” în discursurile sale, a declarat după tragerea la sorți că jucătorii României trebuie „să strângă rândurile”. El le-a transmis și un mesaj elevilor săi.

„Avem de produs o calificare, asta îi lipsește suporterului român, celor implicați în fenomen. Dau un mesaj puternic către băieți, trebuie să strângem rândurile! Până la debutul oficial în campanie, jucătorii trebuie să facă eforturi majore și să se impună acolo unde sunt. Să joace cu eficiență joc de joc, iar la echipa națională să vină cu un tonus bun, încredere și moral.

Depindem de starea lor de moment, avem nevoie ca jucătorii să lupte pentru pozițiile lor la club, iar la națională să dea tot ce au mai bun. În septembrie au arătat semne bune, lucrurile astea ne dau speranță”, a declarat Edi Iordănescu.

VIDEO Stoichiță, despre adversarii României în lupta pentru EURO 2024: „O grupă echilibrată

Citește și:

Reacția lui Panduru după ce a văzut tragerea la sorți: „Din ce grupă mai vrei să te califici, dacă nu din asta?”

Gigi Becali a țipat în direct: „Edi, lasă, bă, filosofia! Ne faci filosofie și după aia mănânci bătaie. Câștigă și apoi te las”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (2)
OctavianDSergentu
OctavianDSergentu  •  11 Octombrie 2022, 10:38

Am văzut declarațiile în mass-media a fostului vicepreședinte al senatului, șef sie, MAE al României, profesorul Teodor Melescanu legat de faptul că selecționata României nu trebuie să facă drum în Kosovo, să pierdem la masa verde, pentru că statul român nu a recunoscut Kosovo. Adică nu ne raportăm la UEFA și FIFA. Că vechea securitate rămâne fidelă suveranismului și nu recunoaște legislația unională ( nu comunitară a UE, vezi tratatul de la Lisabona). Omul e specializat în dreptul internațional, cel mai avut fost demnitar de stat și ne bagă pisica moartă în curte. îmi imaginez atunci cum opera sie pe timpul tovarășului.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  10 Octombrie 2022, 21:26

Rus este la o echipa buna ...care o sa retrogradeze in C...Rus este invatat ...o sa fie primul in C...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează