FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA, LA EURO 2024

Anghel Iordănescu, declarații inedite despre fiul Edi: „Să nu i se urce la cap, nu este mai cunoscut decât mine”

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 18:52 / Actualizat duminica, 19 noiembrie 2023 19:07

Fostul antrenor Anghel Iordănescu (73 de ani), cel care o calificase ultima oară pe România la un turneu final, EURO 2016, tatăl actualului selecționer, Edward, a comentat calificarea României la Campionatul European din 2024.

Ultimele două calificări ale României la un turneu final sunt legate de numele Iordănescu. Anghel i-a dus pe „tricolori” la EURO 2016, iar fiul cel mare, Edward, la Europeanul din 2024, care va avea loc în Germania.

După performanța realizată sâmbătă seara de naționala României, Anghel Iordănescu a afirmat că fiul lui l-a depășit și a aplaudat felul în care reprezentativa tricoloră s-a schimbat în mandatul acestuia.

E inamicul numărul 1 în presa din Israel, după înfrângerea cu România: „Ce rușine! Pe ce ne-am bazat?”
Israel - România 1-2
E inamicul numărul 1 în presa din Israel, după înfrângerea cu România: „Ce rușine! Pe ce ne-am bazat?”

Anghel Iordănescu, după ce Edi a calificat România la EURO: „Mă întrece!”

„Una peste alta, cred că este un moment fantastic al fotbalului românesc. Avem nevoie, suporterii, iubitorii fotbalului aveau nevoie de o calificare. Au fost 8 ani și niciun fel de speranță până acum, dar în ultima perioadă am început din nou să visăm. Dacă ar fi să îl citez pe selecționer, învățăm acum din nou să ne bucurăm.

Din punctul meu de vedere, selecționerul a preluat echipa națională într-un moment extrem de delicat. Echipa ratase niște calificări, nu se mai calificase de 8 ani, echipele de club eșuau pe linie în cupele europene.

Pe lângă toate acestea, echipa națională era în derivă, cu multe probleme, de efectiv, de selecție, de atitudine și comportament în ceea ce privește jucătorii.

Pot să spun că actualul selecționer îl întrece pe fostul antrenor al echipei naționale, Anghel Iordănescu. Este mai bun, a dovedit că este mai bun. Am să vin cu argumente. Ultima calificare a echipei naționale a avut loc ieri, cu Edward Iordănescu. Cel mai bun antrenor este cel care a obținut cea mai recentă calificare. Și-a îndeplinit promisiunile făcute”, a spus Anghel Iordănescu inițial la „Liga DigiSport”.

Anghel Iordănescu, mesaj pentru Edi: „Să nu i se urce la cap, că nu este mai cunoscut decât mine”

„Actualul selecționer este, dacă mă întrebați pe mine, mult mai analitic decât fostul antrenor Anghel Iordănescu. Spun lucrul ăsta în cunoștință de cauză.

Știu cum analizează meciurile, cum le pregătește împreună cu staff-ul, cum muncesc la pregătirea tactică și tehnică a meciurilor, cum pregătesc antrenamentele și analizează adversarii. Spun cu mâna pe inimă că este mult mai analitic decât mine.

Dacă-mi permiteți, să nu i se urce la cap, că nu este mai cunoscut decât mine. E mai bun decât mine, dar nu mai cunoscut. Dar știți de ce. Că eu sunt și general (n.r. - râde).

+34 FOTO

Edward a reconstruit echipa națională și a înțeles foarte bine că orice meci internațional începe cu siguranța defensivă. Organizarea defensivă înseamnă și organizare ofensivă, înseamnă organizarea tactică a echipei.

El s-a asigurat că are nevoie în primul rând de liniște în defensivă. A înțeles că e nevoie de unitatea grupului, pentru că nu avea jucători care să decidă singuri un meci.

Nu în ultimul rând, a înțeles că la echipa națională jucătorii trebuie să joace cu sufletul, cu inima. Nu mai există mofturi, pretenții. Cel mai important este tricolorul, acest tricou pe care trebuie să-l porți cu mândrie”, a completat Iordănescu senior, cel care a antrenat reprezentativa de seniori a României în 3 rânduri.

VIDEO. Fiesta în vestiar! Edward Iordănescu: „E o mândrie să vă antrenez”

Tot despre echipa națională:

„Diamantul” fotbalului românesc face declarația momentului despre Ianis Hagi: „Cel mai complex jucător pe care l-am văzut! Am spus că va fi liderul naționalei”

Calificarea României a spulberat concurența în audiențele TV

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
elgabri
elgabri  •  19 Noiembrie 2023, 19:59

Un exemplu de coruptie, daca nu era fiu tau nu ajungea selectioner, never ever !!

emil1986
emil1986  •  19 Noiembrie 2023, 19:58
Postat de parachioara5 pe 19 Noiembrie 2023, 19:22

...asculta cascheta ...tu esti o rusine de antrenor ...in Franta te a batut Albania ...ar trebui sa intri in pamant de rusine ...nu sa dai din gura ...lasa ne cu teoriile tale ...rusinea sa te acopere ...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jemapis
jemapis  •  19 Noiembrie 2023, 19:55

Băieți, fie ca va convine sau nu, lasa-ții sa sa bucure. Sincer, mărită! Daum, Contra (scuze, era sa zic Contracero), Radoi... hai sa acceptam!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează