FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Anghel Iordănescu exultă după calificarea la EURO 2024: „O performanță fantastică, excepțională! Depășește cu mult ceea ce oferă fotbalul românesc”

Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 20:59 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 21:31

Anghel Iordănescu (73 de ani), fostul selecționer al echipei naționale, spune că prima reprezentativă a reușit o performanță excepțională prin calificarea la EURO 2024, având în vedere condițiile în care se prezintă fotbalul românesc. 

„Tricolorii” pregătiți de Edi Iordănescu (45 de ani), fiul lui Anghel Iordănescu, revin la un turneu final după o pauză de 8 ani. Ultima competiție la care naționala României evoluase a fost tot un Campionat European, cel organizat în Franța, în 2016. 

Șoc în Superliga » Antrenorul unei echipe care țintește play-off-ul vrea să demisioneze + reacția conducerii
ANTRENOR
Șoc în Superliga » Antrenorul unei echipe care țintește play-off-ul vrea să demisioneze + reacția conducerii

Anghel Iordănescu, selecționerul care a reușit cea mai importantă performanță din istoria naționalei, sferturi de finală la Campionatul Mondial din 1994, din SUA, crede că această calificare este una fantastică, având în vedere condițiile prezente în fotbalul românesc: invazia de jucători străini, fotbaliști neplătiți, neparticiparea în grupelor unor competiții europene. 

Anghel Iordănescu, reacție după calificarea naționalei României la EURO 2024: „Performanța depășește cu mult ceea ce oferă fotbalul românesc”

„Au obținut o performanță fantastică, excepțională. Toți cei care au jucat sau au fost în lot merită felicitări. Performanța depășește cu mult ceea ce oferă fotbalul românesc. 

Mă refer la competiția internă, la cluburile noastre, la această invazie de jucători străini, cu puțină calitate. 

Dacă m-aș raporta și la situația financiară a unor cluburi, chiar și la arbitrajele din fotbalul nostru, la exprimarea echipelor fruntașe în cupele europene, unde suntem eliminați pe bandă rulantă, performanța este fantastică. 

Aș vrea să remarc și rolul FRF și, nu în ultimul rând, echipa tehnică, cea medicală, tot personalul. Au intrat în istoria fotbalului românesc”, a declarat Anghel Iordănescu la „Digi Sport Special”. 

Anghel Iordănescu: „Să iei 4 puncte de la Elveția, Israel și Kosovo înseamnă foarte mult”

„Să vedem ce va propune campionatul nostru în continuare. Fotbalul nostru avea nevoie de o astfel de performanță. Se va crea o anumită emulație la nivel de conducători, de patroni, de cluburi. Am o anumită reținere însă. Echipa națională are nevoie să găsească soluții pe anumite posturi, jucători pe care i-am putea găsi în Liga 1.

Jocul echipei naționale a crescut în partea a doua a competiției. Să iei 4 puncte de la Elveția, Israel, Kosovo înseamnă foarte mult. Jocul a crescut atunci când aveam nevoie, când echipa trebuia să demonstreze că se ridică la acest nivel. 

Să bați Israelul și Elveția și să te duci la 5 puncte distanță de Elveția înseamnă foarte mult. E performanța fotbalului românesc, o calificare pe care o așteptam de aproape 8 ani”, a mai afirmat „Tata Puiu”. 

Anghel Iordănescu: „Selecționerul trebuie să reinventeze jucători care să ajute naționala”

„Selecționerul (n.r. - Edi Iordănescu) trebuie să redescopere, să reinventeze, să regăsească jucători care ajută naționala. Ar trebui să apară și jucători tineri. Trebuie să fie creată o anumită concurență la nivelul lotului. 

Eu cred că va fi greu să fii titular la națională dacă nu joci la club. Dacă vă uitați la echipa din 1994, au apărut câțiva jucători tineri, care la următoarea competiție, la Campionatul European, au devenit titulari. 

Mă refer la Gâlcă, Filipescu, Gică Craioveanu, Panduru, Moldovan, Adrian Ilie. Au fost aduși lângă națională și au contribuit și ei prin presiunea pe care au pus-o asupra titularilor la performanța echipei naționale”, a mai zis Anghel Iordănescu. 

VIDEO. Gheorghe Hagi: „O campanie reușită din toate punctele de vedere. Toată România avea nevoie de așa ceva”

Citește și: 

Andrei Burcă mizează pe prezența unei naționale-surpriză la Euro 2024 + a ales grupa ideală pentru „tricolori”

Marele regret al lui Marica, dezvăluit după 15 ani: „Pițurcă a greșit. Mă apasă și acum”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  28 Noiembrie 2023, 10:35
Postat de nicolaeigrecu pe 27 Noiembrie 2023, 23:03

Cât vă doriți trei eșecuri la Euro, românii lui pește alterat....

oameni frustrati!!

Salient
Salient  •  27 Noiembrie 2023, 23:38

Iordanescu a fost un antrenor mediocru care a mostenit o nationala formata de altii. A avut norocul sa aiba un lot plin de fotbalisti talentati si atat. Dar si asa, echipa lui a jucat la cutie, mizand doar pe contraatacuri. A avut favoritii lui, l'a ignorat pe Timofte care era in mare forma. De asemenea, Gica Craioveanu care doar a prins niste minute in infrangerea cu Croatia in '98. Iordanescu nu poate fi comparat cu Imre Jenei care a fost mult mai ofensiv, nationala jucand fotbal fara autobuz in poarta.

itu52
itu52  •  27 Noiembrie 2023, 23:29

Interesu-i poartă fesul. Discurs flambant în neputința fotbalului. Din păcate nu purifică fotbalul ci veșnicii lui profitori. Paradoxuri în fieful Fortunei: „Performanța depășește cu mult ceea ce oferă fotbalul românesc. ” ?!„Aș vrea să remarc și rolul FRF și, nu în ultimul rând, echipa tehnică, cea medicală, tot personalul. Au intrat în istoria fotbalului românesc” ????!!! „Să iei 4 puncte de la Elveția, Israel, Kosovo înseamnă foarte mult” ?! Cui și cum? Fortunoase păsărele. nu băgați cobea în iele, că ajungeți la belele!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează