FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U20 - ANGLIA U20

EXCLUSIV Atanas s-a făcut mare! Secretele nepotului lui Ilie Balaci: „La el funcționează invers” » A înscris cu Anglia cel mai important gol de până acum

Atanas Trică a înscris împotriva Angliei U20 / foto: Cristi Preda +11   FOTO
Atanas Trică a înscris împotriva Angliei U20 / foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2023 20:25 / Actualizat joi, 12 octombrie 2023 21:09

Atanas Trică, atacantul de 19 ani al naționalei U20, a reușit, în victoria contra Angliei (2-0), cel mai important gol al său la nivel internațional. Nepotul lui Ilie Balaci a înscris din penalty împotriva selecționatei „Albionului”, acesta fiind primul său gol pentru reprezentativa sub 20 de ani.

În luna martie a acestui an, invitată la podcastul GSP „Profu' de Sport”, Lorena Balaci, mama lui Atanas, vorbea despre modul în care își motivează cei doi băieți din căsnicia cu Eugen Trică, pe Atanas și pe Hristu. Fiica lui Ilie Balaci a făcut câteva dezvăluiri interesante despre vârful Universității Craiova.

Surpriză majoră la București! România U20 a învins Anglia, în Elite League
ROMÂNIA U20 - ANGLIA U20
Surpriză majoră la București! România U20 a învins Anglia, în Elite League

Lorena Balaci, dezvăluiri în exclusivitate despre Atanas: „Sistemul motivațional e cu totul și cu totul diferit la băieții mei”

„Uite, eu am doi copii, doi băieți, nu se aseamănă unul cu altul deloc. I-am crescut pe amândoi la fel, dar să știi că sistemul motivațional este cu totul și cu totul altfel! Diferă.

Lui Hristu (n.r. - fiul cel mare) trebuie să-i spui: «Nu știu dacă poți să faci tu asta, eu nu cred că poți s-o faci, trebuie să muncești mult și tu nu ești dispus».

Pe sistemul de întărâtare. Pe când la Atanas funcționează invers: «Ești bun, tu poți, cred în tine, muncește, vei reuși!». Copiii sunt altfel!”, povestea Lorena Balaci în martie, la podcastul „Profu' de Sport”. 

Lorena Balaci: „Am avut marele noroc că Atanas este un copil extrem de serios”

Lorena Balaci a mai povestit atunci alt episod cu Atanas în prim-plan:

„Am avut marele noroc că Atanas este un copil extrem de serios. Avea 16 ani pe-atunci. M-am întâlnit cu el în bucătărie și am spus așa: «Prietene, avem pe masă în momentul ăsta o ofertă de la Universitatea Craiova. Suntem în 7 decembrie. Ai termen până pe 2 ianuarie să te hotărăști ce vrei să faci!».

Atanas s-a făcut mare! Secretele nepotului lui Ilie Balaci: „La el funcționează invers” » A înscris cu Anglia cel mai important gol de până acum
Atanas Trică a înscris împotriva Angliei U20 / foto: Cristi Preda

Opțiunile erau să meargă la Craiova sau să rămână în continuare la Daco-Getica (n.r. - clubul la care activează Lorena). Atunci era pandemie, decembrie 2020. Mi-a zis: «Spune-mi, te rog, părerea ta!». Și am zis: «Băi, uite, nu pot să-ți spun părerea mea, pentru că, inevitabil te voi influența. 

Dar ce te învăț eu să faci? Cum am făcut eu în momentele dificile ale vieții mele: ia o foaie de hârtie, împarte-o pe jumătate, pune plusurile și pune minusurile. Ce pot să-ți spun este că, atenție!, eu nu voi merge cu tine la Craiova! Eu nu pot să-mi las job-ul!». Ei, și-atunci a stat el și a calculat și a făcut pasul (n.r. - a plecat la CSU Craiova)”. 

VIDEO Declarațiile selecționerului Costin Curelea după victoria de pe „Arc: „Este doar meritul băieților, au făcut un efort fantastic”

Citește și alte știri despre România U20: 

FOTO Surpriză majoră la București! România U20 a învins Anglia, în Elite League

Ce înseamnă victoria naționalei U20 cu Anglia » Pe cine am învins: iată unde joacă britanicii surclasați de „tricolori” la București

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (3)
parpalache
parpalache  •  13 Octombrie 2023, 09:21

Mamica lui cea bagaciosa l-a bagat la naționala!

Stelian66
Stelian66  •  13 Octombrie 2023, 08:26
Postat de vivi.napoca1_ pe 12 Octombrie 2023, 21:16

Dacă nu era " Nepotu " ,el nu dădea 11m, etc. Și de-acolo etc. etc. ! Asa ca ,poate alții sant neindreptatiti !? Chiar ii doresc succes ,dar mai ușor cu pianul pe scări!

Baiatul chiar e fotbalist . Nu e nepotism , tatal sau nu e Hagi , desi a cam fost peste Hagi ca forbalist .

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  12 Octombrie 2023, 21:16

Dacă nu era " Nepotu " ,el nu dădea 11m, etc. Și de-acolo etc. etc. ! Asa ca ,poate alții sant neindreptatiti !? Chiar ii doresc succes ,dar mai ușor cu pianul pe scări!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează