FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Ce melodie i se potrivește echipei naționale? Bogdan Racovițan a dat răspunsul: „Mare e lumea”

Articol de , , - Publicat vineri, 28 iunie 2024 13:15 / Actualizat vineri, 28 iunie 2024 14:21

Chestionat de reporterul GSP.ro ce melodie i s-ar potrivi „Generației de suflet” în euforia generată de români la turneul final din Germania, tricolorul Bogdan Racovițan a nominalizat „Marea e lumea”, interpretată de Costi Ioniță, Jador și Vlăduță Lupău.

România așteaptă cu încredere meciul cu Olanda de marți, 2 iulie, de la Munchen, din optimile competiției. Jucătorii se antrenează zilnic la Wurzburg, până luni când echipa se va pregăti pentru meci pe unul dintre terenurile de antrenament ale lui Bayern Munchen.

Protocolul UEFA impune ca doar o singură sesiune de pregătire să se facă de către o echipă pe gazonul principal al stadionului unde se va disputa partida - Fussball Arena din Munchen. Românii au pontat momentul înaintea confruntării cu Ucraina (3-0).

Ce melodii ascultă „tricolorii”

+29 FOTO

Suporterii români, cu zecile de mii, au însoțit echipa națională prin toată Germania. La Munchen, la Koln, la Frankfurt, acolo unde a fost Revelion tricolor după calificarea în optimi, românii și-au regăsit echipa favorită și atmosfera a fost electrizantă. Epică, pentru a folosi un termen la modă.

Românii au început mereu în ultimele zile cu imnul național, "Deșteaptă-te, române!", au continuat cu cântecele patriotice, "Treceți batalioane române Carpații!" și "Cântă cucu-n Bucovina", pentru a încheia, pe repeat, cu "Ciuleandra" adaptată pentru echipa națională și "Made in Romania".

Chestionat de GSP.ro care ar fi melodia care i s-ar potrivi formației reprezentative, Bogdan Racovițan, 24 de ani, a fost pus pe gânduri. A răspuns, totuși: "Cred că o melodie pe care am pus-o și la ultima postare a mea pe Instagram. Mare e lumea, a lui Jador cu Costi și cu Vlăduța Lupău. Se potrivește, e pentru toți românii. Eu, personal, mă simt implicat când o ascult".

Nu mi-am fixat niciun plan de vacanță. În primul rând, nu știu câte zile de vacanță o să am, n-am vorbit cu clubul din Polonia (râde). Deocamdată, mă concentrez pe ceea ce am de făcut la Euro și sper să rămân cât mai mult aici

Bogdan Racovițan, fundaș România

Gazeta Sporturilor îți prezintă alte trei detalii despre românul nostru născut la Dijon:

  1. În afara terenului este recomandat ca un tânăr liniștit. S-a căsătorit vara trecută. "Soția sa este franțuzoaică, Lou-Anna, au o relație stabilă, sunt de nedespărțit, când au timp liber și programul le permite, merg fie la Dijon, acasă, la familii, mai ales de sărbători, apoi în vacanțe. De Revelion au fost la New York, voiau să vadă metropola", au spus apropiații jucătorului.
  2. Este pasionat de golf și de baschet. "Golful îl relaxează și-i oferă și repere în perspectiva meseriei sale, fotbalul, baschetul e doar hobby. Tocmai de aceea a dorit să vadă live, în America, un meci din NBA", au mărturisit prietenii fotbalistului. Pasiunea pentru golf a deprins-o în Polonia, are un teren nu departe de Czestochowa.
  3. Încearcă să învețe limba poloneză, pentru a comunica mai ușor cu cei din echipă, de la club, cu fanii. "Chiar dacă acum pot să mă descurc și înțeleg puțin, mai am de învățat", a mărturisit Racovițan la începutul anului.

600de mii de euro este suma pe care FC Botoșani l-a cedat pe Racovițan în Polonia la Rakow după doar 25 de meciuri și un gol la moldoveni

3selecții are jucătorul la echipa națională

Cu gândul la Olanda. Antrenamentul echipei naționale înaintea meciului de marți cu Olanda, de la Munchen

Citește și:

Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de la lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de la lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Anunță transferul mijlocașului central la Rapid: „Destinație surprinzătoare”
Superliga
Anunță transferul mijlocașului central la Rapid: „Destinație surprinzătoare”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (2)
dobrin
dobrin  •  28 Iunie 2024, 15:26

Generatia manelistilor nu poate fi reprezentata decat de o manea.

MamaLiga
MamaLiga  •  28 Iunie 2024, 14:57

Nici nu ma mira. Manele sa fie!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează