FOTBAL  »  NATIONALA  »  RETRAGERE

Chiricheș chiar a vrut să se retragă de la națională » Cine l-a întors din drum

Vlad Chiricheș
Vlad Chiricheș

Articol de , - Publicat luni, 12 septembrie 2022 09:26 / Actualizat luni, 12 septembrie 2022 09:36

Vlad Chiricheș (32 de ani), căpitanul naționalei, anunțase în vestiar, după eșecul cu Muntenegru, că avea de gând să se retragă dintre "tricolori", însă Iordănescu a discutat cu el de atunci și l-a convins să revină asupra hotărârii. Vlad e titular de bază la Cremonese, cu care a semnat în vara aceasta, și poartă banderola și pentru nou-promovata din Serie A.

Au existat persoane din fotbal care au cerut să nu mai fie convocat Chiricheș din cauza prestațiilor slabe pe care apărătorul le-a avut recent în echipa națională, dar Edi Iordănescu a procedat exact invers. El l-a convins pe Vlad să revină asupra deciziei de a se retrage dintre "tricolori". 

Căpitanul a anunțat în vestiar, la capătul partidei cu Muntenegru, una pierdută cu 0-3 în Giulești, că avea să refuze convocările. Selecționerul a discutat cu Chiricheș de atunci și l-a convins să se răzgândească, i-a explicat că are nevoie de ajutorul lui în continuare pentru a conduce o apărare în care Vlad e singurul cu foarte multă experiență. 

După ultima sa partidă ca antrenor al naționalei, victoria cu 2-0 din Liechtenstein, Mirel Rădoi a susținut și el că fundașul din Serie A este adevăratul lider al acestei echipe.

Pe Maxim nu l-a mai vrut

Ajuns la 32 de ani, Chiricheș a schimbat echipa de club în vara aceasta, a trecut de la Sassuolo la Cremonese. Noua sa formație se află la primul sezon după revenirea în prima ligă italiană și a remizat ieri la Bergamo cu Atalanta, un surprinzător 1-1. 

Căpitanul naționalei României s-a impus rapid ca titular în trupa din Cremona și poartă și banderola. După primele patru partide din Liga Națiunilor, cu o victorie și cu trei înfrângeri, cei mai criticați au fost Chiricheș și Maxim. 

„De ce să așteptăm să se retragă ei din națională? De ce să nu-i retragem noi și să folosim alți jucători?”, a întrebat Gică Mihali, fost stoper al „Generației de Aur”. Dacă pe Chiricheș l-a întors din drumul retragerii, Iordănescu nu l-a mai inclus pe Alex Maxim în lotul cu stranierii pe care i-a ales pentru ultimele două jocuri din grupă, în Finlanda și acasă cu Bosnia. 

Jocul lui Alex nu a funcționat în meciurile din Liga Națiunilor, însă el continuă să fie om de bază la Gaziantepspor, cu evoluții care-i sunt lăudate des. În el, Edward nu a mai avut suficientă încredere ca să-l cheme din nou

Lotul preliminar cu stranierii pe care i-a ales Iordănescu

  • Portari: Fl. Niță (Sparta Praga), V. Cojocaru (OH Leuven), I. Radu (Cremonese) 
  • Fundași: Rațiu (Huesca), Chiricheș (Cremonese), Ad. Rus (Pisa), Nedelcearu (Palermo), V. Ghiță (Cracovia), Țâru (Jagiellonia), Pașcanu (Ponferradina), Cr. Ganea (Panathinaikos) 
  • Mijlocași: M. Marin (Pisa), R. Marin (Empoli), Cicâldău (Al Ittihad Kalba), N. Stanciu (Wuhan), Boloca (Frosinone), Moruțan (Pisa), M. Corbu (Puskas Akademia), Man (Parma), Sorescu (Rakow), Mihăilă (Parma), R. Ilie (Nice), V. Gheorghe (Umraniyespor) 
  • Atacanți: Pușcaș (Genoa), Bicfalvi (Ural), Fl. Tănase (Al Jazira), Drăguș (Standard)

Chiar vine Stanciu?

Iordănescu l-a inclus pe Nicolae Stanciu printre fotbaliștii pe care îi vrea pentru partidele cu Finlanda, pe 23 septembrie, și cu Bosnia, pe 26 septembrie, însă nu e foarte clar dacă fostul mijlocaș de la FCSB chiar se va putea prezenta la convocare.

Regulile din China impun rămânerea în carantină timp de 14 zile la întoarcerea în China, ceea ce i-ar complica situația la Wuhan, clubul pentru care evoluează în Asia. Stanciu e foarte important pentru Wuhan, el a marcat șapte goluri în 15 partide din sezonul acesta al campionatului chinez. 

În lista lui Edward revine Ionuț Radu, care nu a mai fost convocat în ultima vreme, nici în mandatul lui Rădoi, pentru că nu apăra mai deloc la club. Acum e titular la Cremonese. O surpriză o constituie menționarea lui Daniel Bologa, un mijlocaș de la Frosinone, din Serie B.

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Înțepături de la FRF pentru jucătorii naționalei: „Am tot schimbat antrenori. Mi se pare că nu ei sunt de vină”
ROMÂNIA
Înțepături de la FRF pentru jucătorii naționalei: „Am tot schimbat antrenori. Mi se pare că nu ei sunt de vină”
Edi Iordănescu ia lecții de la Carlo Ancelotti » Imagine din cantonamentul campioanei Europei
REAL MADRID
Edi Iordănescu ia lecții de la Carlo Ancelotti » Imagine din cantonamentul campioanei Europei

Citește și:

Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție, înainte de Polonia - Olanda. Atenție, imagini șocante!
Euro 2024
Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție, înainte de Polonia - Olanda. Atenție, imagini șocante!
A scris istorie în Polonia - Olanda » Nu se mai întâmplase de 60 de ani la EURO
Euro 2024
A scris istorie în Polonia - Olanda » Nu se mai întâmplase de 60 de ani la EURO
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”
Diverse
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (28)
francescoli1974
francescoli1974  •  12 Septembrie 2022, 17:02

Băi Emil,ești la fel de penibil in comentarii ca gafeurul ăsta de-l aperi,Chiricash.

francescoli1974
francescoli1974  •  12 Septembrie 2022, 16:55
Postat de florianveress pe 12 Septembrie 2022, 11:23

A apărut emiluş, prostul suprem, să-l apere pe cel mai slab fundaş central din istoria naţionalei! Vai, vai, emiluş, du-te la şcoală, a început de-o săptămână şi tu tot chiuleşti!

E prost cu spume,îți dau like pt asta.

Catalynn___
Catalynn___  •  12 Septembrie 2022, 16:50
Postat de alexh pe 12 Septembrie 2022, 13:56

Baiatu' Chiricheș joacă la o echipă care a primit 66 de goluri în campionatul trecut. Aproape 2 pe meci. Mai multe au primit retrogradatele(nu toate)și încă 3. Salernitana a primit 78, cele mai multe, nu a retrogradat. Referitor la selecționarea lui, mai bun că el nu sunt. Mai slabi, sunt. E treaba cu alegerea răului cel mai mic. Nu că ar fi vreo vedetă. L-am apreciat ani în urmă. Acum, e timpul altora, dar uite că nu apar.

Superb! Nu e niciun “cadou”, comentariul chiar merita like și respect, la fel și precedentul. :-)))

Vezi toate comentariile (28)
Comentează