FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV // VIDEO + FOTO Unul dintre cei mai în vogă influenceri din România, mesaj superb pentru „tricolori” înainte de debutul la EURO: „Jucați pentru copilul din voi care a vrut să ajungă fotbalist!”

Costi Max
Foto: Cristi Preda (GSP) +4   FOTO
Costi Max Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de , - Publicat duminica, 16 iunie 2024 13:13 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 00:36

Costi Max, unul dintre cei mai în vogă și cei mai populari influenceri români, a acceptat invitația Gazetei și a oferit un interviu în care a vorbit despre pasiunea sa legată de fotbal și despre șansele României la Campionatul European din Germania.

Costin Maxinese, alias Costi Max, cum este cunoscut pe internet, este youtuber, influencer și actor de comedie. Tânărul de 23 de ani este extrem de popular pe internet, având peste 118.000 de urmăritori pe YouTube.

Pasionat de fotbal, Costi a vorbit despre România cu o zi înainte de debutul „tricolorilor” la EURO. Acesta se așteaptă ca naționala condusă de Edi Iordănescu să treacă de grupe.

VIDEO Costi Max: „Știu că suntem subestimați și asta e foarte important”

„M-aș bucura să facă o figură frumoasă. Aseară la 2 dimineața am jucat FIFA cu naționala României și am dus-o până în glorie. Am câștigat EURO cu România. Cred că avem o șansă, știu că suntem subestimați și asta e foarte important.

Dacă băieții au atitudinea corectă și vor juca fără frică, eu cred că avem o șansă să ieșim din grupă. Sincer, Ucraina mi se pare cel mai tare adversar, peste Belgia, care eu cred că ne va lua de sus. Belgia are o echipă bună, o generație bună, dar cu jucători care au ajuns la o vârstă.

Toți sunt de clasă mondială, De Bruyne și Lukaku sunt «monștri». Mai sunt și cei tineri, gen Doku. Eu cred că ne vor lua de sus și va fi exact ca în meciul cu Elveția când ne-au condus 2-0 și a egalat Mihăilă. Cu Ucraina, fiind primul meci, îmi doresc un rezultat pozitiv și batem în ultimul meci. Cu 5 puncte, v-am pupat!

Apoi să vină o Germania. O să zică că joacă acasă cu românii ăștia care doar le iau mașinile să le vândă mai scump la ei în țară. Stai să vezi de nu dă Drăgușin gol cu capul din corner în minutul 90 și batem 1-0. Lăsam și Germania acasă. Eu cel mai mult îmi doresc să nu ne dea cineva cu terenul în cap”, a declarat Costi Max pentru GSP.

Costi Max: „Jucați pentru copilul din voi care a vrut să ajungă fotbalist!”

Apoi, tânărul actor a ținut să le transmită un mesaj emoționant jucătorilor naționalei înainte de debutul la EURO.

„Vreau să jucați cu gândul la acel copil care se apuca de fotbal și își dorea să ajungă la echipa națională. Cu gândul ăla cu care mergeați la antrenament. Gândiți-vă la toate orele alea pe care le-ați petrecut la antrenament și la toată copilăria voastră pe care v-ați sacrificat-o.

Când voi erați la antrenament și alți prieteni de-ai voștri erau în club sau afară. Ați făcut toate eforturile alea pentru momentul acesta. Jucați pentru copilul din voi care a vrut să ajungă fotbalist și pentru toate orele pe care le-ați făcut la antrenament!

Știți câte sacrificii ați făcut, poate v-ați antrenat cu dureri, poate nu v-au susținut apropiații. Fiecare aveți în voi ceva care poate la un moment dat vă făcea să vă lăsați, dar ați luptat pentru visul ăsta. Ăsta e momentul să luptați. Astea 3 meciuri, 90 de minute, jucați, trageți de voi! Dacă nu o faceți acum, cine știe când se mai întâmplă”, a spus Costi.

Înaine de actorie a făcut fotbal

Costi a făcut și fotbal de performanță în copilărie, înainte de a deveni actor și influencer, și spune că și în ziua de astăzi acest sport este activitatea sa preferată.

„Am început fotbalul la Medgidia pe la 7-8 ani, în orașul meu natal. Apoi am dat probe la Academia Hagi la 13 ani, nu am luat probele, dar m-am dus la Farul. După 4 ani, am avut un antrenor care nu era foarte drăguț, te făcea să te simți prost.

Cred că motivul pentru care eu și colegii mei ne-am lăsat și nu am ajuns fotbaliști a fost acela că noi jucam cu frică de greșeală și nu puteam să ne exprimăm. Messi nu mai era Messi dacă avea frică, la fel Ronaldo sau orice alt jucător mare.

Apoi m-am întors la Medgidia la 17 ani, am jucat 2 ani și a fost cea mai bună perioadă a mea. Am dat goluri din lovitură liberă, din corner, hattrick, am făcut tot ce se putea face. Au dat Messi sau Ronaldo gol direct din corner? N-au dat niciodată. Dacă vor, să mă contacteze.

Nu știu cum ar fi arătat viața mea dacă nu mă lăsam de fotbal. Deseori mi-am pus întrebarea asta. Când sunt la fotbal mă simt cel mai bine. Actoria o fac din plăcere, dar când sunt la fotbal mă simt cel mai liber. Poate Dumnezeu a decis că e mai bine așa”.

Din România, Costi ține cu Farul și visează să-l joace pe Hagi într-un film

Născut la Medgidia, Costi Max este fan Farul Constanța de mic. Acesta s-a bucurat enorm anul trecut când dobrogenii au câștigat titlul de campioană, făcând chiar și o melodie dedicată succesului „marinarilor”.

După ce s-au desființat în 2016, iar fanii și-au făcut echipă în Liga a 4-a am fost la primul meci. Am fost în peluză, eram cu torțele. Am fost și când au luat campionatul, m-a bucurat foarte mult fuziunea dintre Viitorul și Farul. Melodia a fost ca un omagiu pentru ei fiindcă a fost pentru prima oară. Viitorul a mai câștigat în 2017, dar pentru Farul a fost pentru prima oară când a luat titlul.

Sigur a văzut domnul Hagi video-ul. Sunt prieten cu câțiva dintre jucători și mi-au povestit cum după meciul cu CFR din ultima etapă ascultau piesa în vestiar și întreba domnul Hagi ce e cu ea și cine a făcut-o. Iar prietena mea joacă într-un serial alături de Kira, fata domnului Hagi, care mi-a zis și ea la rândul ei că i-a plăcut. Pentru mine a fost o senzație extraordinară când am aflat că am oportunitatea să fac piesa pentru ei fiindcă eu nu sunt cântăreț.

Chiar am reușit după meciul cu FCSB când au luat titlul să ajung să-i strâng mâna domnului Hagi. A fost ceva unic. Dacă n-am reușit să fiu ca Hagi ca fotbalist, mi-aș dori să joc rolul lui dacă se face un film despre viața sa. Hagi în perioada lui de tinerețe.

- Costi Max

Citește și:

Slovacia - România, decisiv pentru optimile EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru optimile EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Prăpăd în Munchen, suporterii Serbiei s-au bătut cu poliția! Imagini șocante
Euro 2024
Prăpăd în Munchen, suporterii Serbiei s-au bătut cu poliția! Imagini șocante
Veste URIAȘĂ pentru Dennis Man, cu 24 de ore înainte de Slovacia - România!
Nationala
Veste URIAȘĂ pentru Dennis Man, cu 24 de ore înainte de Slovacia - România!

Vești de coșmar pentru România » Vom întâlni în „optimi” un monstru, dacă terminăm grupa pe locul doi sau 3! + doar locul 1 ne scoate în față un adversar accesibil

De ce erau belgienii transpirați leoarcă deși erau doar 16 grade. Explicația e neașteptată


Comentarii (2)
rica86
rica86  •  17 Iunie 2024, 11:21

uite mah ca se poate...ati gasit si unul care sa nu fie fece ficisibist

Ianis.e.varza
Ianis.e.varza  •  16 Iunie 2024, 15:43

Le au murit lăudătorii și a invitat ......asta de pantofi ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează