FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Dijon îi oferea un contract de 800 de euro/lună, acum trăiește povestea generației sale la Euro 2024: „De aceea avem succes!”

Bogdan Racovițan (stânga) trăiește povestea generației sale la Euro 2024. Foto: Imago Images +36   FOTO
Bogdan Racovițan (stânga) trăiește povestea generației sale la Euro 2024. Foto: Imago Images

Articol de , - Publicat vineri, 28 iunie 2024 13:08 / Actualizat sambata, 29 iunie 2024 00:47

Bogdan Racovițan, 24 de ani, este de părere că educația fotbalistică primită de el și de alți internaționali români a reprezentat unul dintre pilonii performanței din prezent de la prima reprezentativă.

România a fost una dintre surprizele frumoase ale EURO 2024, Bogdan Racovițan a fost surpriza plăcută din lotul „tricolorilor” la turneul final. Oricând gata să intre pentru a susține un succes al echipei, așa cum s-a întâmplat la Munchen cu Ucraina (3-0) spre sfârșitul partidei.

La Euro 2016, Bogdan Racovițan a fost spectator în tribune la meciurile României! Acum, își scrie propria poveste

Ca să fiu sincer, nu, nu mă imaginam aici pe vremea când jucam la FC Botoșani! Era un vis pentru mine să vin la națională, apoi la un turneu final. Mă bucur mult că sunt aici, alături de băieți.

E cea mai mare bucurie să vedem români fericiți. Alături de noi, acasă, oriunde, să vezi români fericiți e ceva de nedescris”, a comentat Bogdan.

1,8 milioane de euroeste cota lui Racovițan, conform transfermarkt

La Euro 2016 a fost spectator. Acum, e parte din poveste.

„Am realizat atunci că vreau și eu să ajung la acest nivel. M-am întors la club, la fotbal, am tras tare, cu gândul să ajung și eu la națională. După opt ani am progresat, sunt la prima reprezentativă. Sper să nu fie acesta sfârșitul, ci doar începutul”, a mai declarat tânărul fundaș de 24 de ani.

Imnul! Când s-a cântat pentru prima oară, am avut pielea de găină. Tot stadionul... Am crezut că jucăm la noi acasă! Și s-a cântat încă o dată în timpul meciului. Am simțit mândrie. Am vrut să mă ridic să cânt și eu! Am cântat și eu.

- Bogdan Racovițan, fundaș România

+32 FOTO

Dijon i-a oferit un contract de 800 de euro/lună, Botoșaniul i-a dat aripi

Selecționerul Edward Iordănescu are mare încredere în capacitățile apărătorului de 1,87 metri înălțime, cu un fizic impunător.

Campion în Polonia cu Raków Częstochowa, românul născut în Franța a ajuns în urmă cu doi ani în Ekstraklasa, iar FC Botoșani a încasat 600.000 de euro pentru transfer.

Racovițan a crescut enorm în ultimii patru ani. A început fotbalul la Dijon, la gruparea din Hexagon, însă la finalul junioratului a dat ochii cu realitatea crudă. Pe care o trăiesc mulți fotbaliști din campionatul Franței, din ligile premium din Europa.

25 de meciuriși un gol a adunat la Botoșani înainte de a fi vândut în Polonia

„Când a încheiat junioratul, Dijon i-a oferit doar 800 de euro net pe lună. I s-a spus că e nevoie de el numai să vină la antrenamentele primei formații, întrucât Dijon joacă deja cu doi stoperi. Pe care îi are, îi avea la vremea respectivă, iar el să fie rezerva rezervei! Adică al 4-lea în linia defensivă. I-au spus că doar pentru asta îl vor, practic. L-au desconsiderat, acesta e adevărul! Nu i se dădea nicio șansă de a se impune.

Bogdan a beneficiat din plin de regula U21 din Liga 1, adus de nea Valeriu Iftime la Botoșani. Pe un salariu de aproximativ 2.000 de euro/lună, dar mai important este că a avut posibilitatea de a crește în fotbal. În primele șase luni nu a jucat deloc, că nimic nu e ușor în fotbalul de performanță. Apoi, a fost în cantonament, a prins primul 11 și, sub comanda lui Marius Croitoru, a crescut ca un voinic. N-a mai ieșit din echipă.

Iar Botoșaniul l-a vândut peste un an cu 600.000 de euro la Rakow! Racovițan a vrut să le demonstreze tuturor că e fotbalist, că poate. Nu să fie la număr”, au dezvăluit apropiații apărătorului pentru GSP.ro.

Dijon îi oferea un contract de 800 de euro/lună, acum trăiește povestea generației sale la Euro 2024: „De aceea avem succes!”
Bogdan Racovițan a început fotbalul la Dijon. Foto: Instagram

La lotul național, totul este organizat foarte bine. N-am resimțit niciodată o diferență față de fotbalul francez. Suntem mulți care am crescut în străinătate, acolo am învățat ce înseamnă fotbalul mare, atitudinea. Pe care am regăsit-o la națională

- Bogdan Racovițan, fundaș România

VIDEO. Bogdan Racovițan l-a șocat pe Marius Croitoru: „A asimilat ca un burete”

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de la lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de la lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (2)
Hegemonia
Hegemonia  •  28 Iunie 2024, 15:49
Postat de cirus11 pe 28 Iunie 2024, 14:25

Racovitan are toate sansele sa fie viitor titular la Nationala in locul lui Burca daca ramane profesionist.

da,doar ca momentan este doar la numar la nationala acest racovitanu,am si uitat ca a fost convocat.

cirus11
cirus11  •  28 Iunie 2024, 14:25

Racovitan are toate sansele sa fie viitor titular la Nationala in locul lui Burca daca ramane profesionist.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează