FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA

Exclusiv Dorinel Munteanu, reverență din suflet: „România respiră! Sunt mândru de acești băieți!"

Dorinel Munteanu se regăsește în actuala generație +49   FOTO
Dorinel Munteanu se regăsește în actuala generație

Articol de - Publicat miercuri, 26 iunie 2024 22:46 / Actualizat joi, 27 iunie 2024 00:38

România a remizat cu Slovacia, scor 1-1, a câștigat grupa E de la Euro 2024 și va înfrunta Olanda în optimile de finală. Când Dorinel Munteanu, recordmenul de selecții al echipei naționale, spune cu emoție în glas „sunt mândru de acești băieți!”, înseamnă ceva.

Din cantonamentul în care se află cu echipa sa, Oțelul, în Austria, la MonichkIrchen, fostul internațional a urmărit simultan ambele partide din grupa E. Austriecii au transmis numai partida Ucraina - Belgia, iar Slovacia - România a urmărit-o pe laptop.

Dorinel Munteanu: „Sper să ajungă în sferturi, cum am făcut noi”

„A fost așa cum am mai spus. Jocul Românei, dăruirea celor din teren mi-au dat încredere și în această seară. A fost greu, absolut, cum era și normal să fie un joc de calificare. Am și suferit, am fost conduși, dar ne-am revenit, am echilibrat balanța, am egalat și acum toți suntem fericiți. România respiră, prin calificare, prin dragostea suporterilor, care au revenit alături de echipă cum era pe vremea noastră.

Cu puțină șansă în meciul următor, poate că această generație poate să egaleze performanța noastră, să ajungă în <sferturile> unei mari competiții. Eu le doresc asta! Noi am fost la Mondiale, ei ar fi la Euro, dar tot ar fi ceva fantastic, special, o bornă istorică. Fiindcă, să nu uităm, foarte mulți nu credeau că putem trece de grupa asta cu Belgia și cu Ucraina. Dar uite că am câștigat-o chiar!", a spus fostul internațional.

Munteanu: „N-a fost nicio înțelegere, dar era normal ca pe final ambele echipe să protejeze rezultatul”

Tehnicianul gălățenilor nu este de acord că rezultatul dintre România și Slovacia a venit în urma unui aranjament: „N-ați văzut cum a fost meciul?! De unde înțelegere, fiecare echipă a tras, cu armele ei, a încercat să câștige. Ne-a scos iar Niță, care e în continuare formidabil.

La penalty am avut emoții mai mari la analiza VAR. Dar la execuție nu, Răzvan a fost calm, liniștit, a tras perfect. Au mai fost ocazii, putea să câștige oricine. Și dincolo, Belgia cu Ucraina s-a jucat pe contre. Nu puteai să spui cine bate".

Admite însă că „pe final, văzând că scorul e egal, ceea ce avantaja amândouă echipele, e posibil ca jucătorii să fi încercat să securizeze rezultatul. E ceva normal, dar repet, după cum s-a jucat, nici vorbă să fi fost vreo înțelegere de la început. Dar și din teren, ca jucător, îți dai seama, când vezi că mai sunt numai 15-20 de minute, și te gândești, «am încercat, nu s-a putut, e bună remiza, hai să ținem de ea!».

Plus că știau ce se întâmplă și la celălalt meci. Dar nici nu mai contează. Să ne bucurăm, să vedem partea plină a paharului! România a demonstrat că are o echipă cu suflet, motivată, care știe să lupte. OK, poate Stanciu n-a mai ieșit în evidență, dar a fost util. L-au suplinit ceilalți. Când unul a mai greșit, altul a luptat să recupereze.

Asta înseamnă să fii o echipă. Iar această echipă ne-a adus aici, la un pas de o performanță mare. E șansa unei generații. După atâția ani, se vorbește iar de România, de România fotbalistică. Și asta nu e deloc puțin".

VIDEO. Ianis Hagi, după calificarea în optimile EURO 2024: „Este un vis devenit realitate pentru mine și colegii mei”

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (1)
Delia29
Delia29  •  27 Iunie 2024, 09:05

Bravo Dorinel! Sper sa ajungi si tu la carma Nationalei. Opinia mea e ca o vei ridica mai mult decat au facut-o predecesorii. Am vazut ce ai facut din Otelul, o echipa de liga a doua care a luptat in finala Cuipei si s-a batut pentru Play Off. Daca cu mamaliga cu branza ai reusit, imi dau seama ca daca ai avea material mai bun, vei face performante mari.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează