FOTBAL  »  NATIONALA  »  SLOVACIA - ROMÂNIA 1-1

CORESPONDENȚĂ DIN FRANKFURT Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”

Ianis Hagi, după Slovacia - România // foto: Cristi Preda (GSP) +49   FOTO
Ianis Hagi, după Slovacia - România // foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat joi, 27 iunie 2024 08:01 / Actualizat joi, 27 iunie 2024 09:07

Selecționerul Edi Iordănescu (46 de ani) a explicat cum a gândit modul în care l-a utilizat pe Ianis Hagi (25) până acum la acest Campionat European. Titular contra Slovaciei, Ianis a obținut penalty-ul din care „tricolorii” au înscris singurul lor gol.

Ianis Hagi a început primele două meciuri din grupele Euro 2024 ca rezervă, fiind în ambele cazuri introdus pe parcurs. Partida care a încheiat grupa, 1-1 cu Slovacia, a început-o pe teren din primul minut.

Trimis în banda dreaptă, în locul lui Dennis Man, Ianis a ieșit la rampă după 30 de minute de joc, reușind să obțină penalty-ul ce s-a dovedit a fi decisiv în ecuația calificării.

Edi Iordănescu a dezvăluit planul în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”

Întrebat despre motivele din spatele titularizării lui Ianis, Edi Iordănescu a explicat că a dorit să-l introducă în echipă treptat, decarul naționalei venind după un sezon în care nu a jucat cât și-ar fi dorit la Deportivo Alaves, în Spania.

„Pe Ianis l-am ales pentru că avem încredere în el. Da, a fost și asta o strategie, să-l integrăm pe parcurs. El nu a avut foarte multe minute la club, iar pe finalul grupei știam că în ritmul în care se joacă și adversarii vor suferi la prospețime.

Mi-am dorit să aducem prospețime, iar prospețimea lui, valoarea lui, potențialul lui, calitatea lui, personalitatea lui au produs un moment care ne-a ajutat. Dar toată echipa, la unison, a bătut în același ritm”, a afirmat selecționerul la conferința de presă.

Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
+45 FOTO

Edi Iordănescu: „Mereu discutăm cu jucătorii cu cartonașe”

Alt subiect abordat de Iordănescu a vizat cartonașul încasat de Nicușor Bancu în finalul primei părți. Acel „galben” face ca fundașul stânga să fie indisponibil în următoarea rundă, contra Olandei. Întrebat dacă i-a vorbit lui Bancu individual la cabine, Iordănescu a spus:

„Mereu avem discuții cu jucătorii care iau cartonașe, în primul rând pentru a gestiona desfășurarea jocului. E clar că subconștientul lucrează, te gândești că ai luat galben și stai la următorul joc, dar important este să ieși bine din ăsta, să gestionezi bine, să nu-ți lași echipa în inferioritate numerică.

Mereu suntem atenți la asta, dar am avut încredere și în maturitatea lui Nicu, este un jucător experimentat și căpitan de echipă la clubul lui”.

VIDEO. Declarațiile lui Ianis Hagi după calificarea în optimile Euro 2024

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (23)
Moshu
Moshu  •  28 Iunie 2024, 19:08
Postat de sandiego pe 27 Iunie 2024, 10:50

draga edy, planuitorule, nu mai e niciun secret, ca ori ninge, ploua, ianis trebuie sa joace; sa-l schimbi in repriza a 2-a din primul meci pe man, care a contribuit la toate cele 3 goluri, dupa care atacul nostru s-a prabusit (putea sa ne coste la golaveraj si sa nu ne mai laudam acum cu calificarea), apoi sa-l tii rezerva in ultimul meci, iar pe mihaila sa nu-l introduci deloc... tu vrei sa arati ca esti original, culmea ca destui se lasa prostiti; am auzit asa de mult de eroul stanciu dupa meciul cu ucraina, de formidabilul ianis dupa un penalty care mai mult nu a fost decat a fost, ca de abia a asteptat sa se intinda pe iarba ca o broasca, insa fara nita, salvator in toate cele trei meciuri, nu v-ati mai fi laudat niciunul acum; el insa nu e erou, pt. ca cu portarii nu se pot face "strategii".

Culmea,ca tu te-ai lasat atit de mult prostit,incit ai ramas asa...vai de capul tau...

barghierimihai49
barghierimihai49  •  27 Iunie 2024, 21:34

Cum se face ca doar jurnalistii si asa zisii"analisti "romani il lauda pe Ianis Hagi ?Am urmarit majoritatea aplicatiilor de statisica a fotbalului si nici una nu-l noteaza pe Ianis Hagi in primii 10 fotbalisti care au jucat in meciurile din grupa la Euro.Cel mai bun loc il are in aplicatia WhoScored-locul 12!Iata cum arata clasamentul jucatorilor selectionatei Romaniei dupa cele 3 jocuri din grupa:1.Nita-7,14;2.Ratiu-7.03;3.R.Marin-7.02;4Dragus-6,87;5.Man-6,82;6.Coman-6,80;7.Stanciu-6,80;8.Dragusin-6,70;9.Burca-6,58;10.M.Marin-6,49;11.Bancu-6,43;12.Hagi-6,33;13Mihaila-6,24.Rstul fotbalistilor care au mai jucat in aceste meciuri au note de 6 si mai mici.Aceste date statistice sunt date obiective ,folosite pentru toti fotbalistii din lume si arata valoarea reala a fiecarui fotbalist,fara simpatii si antipatii.

grro
grro  •  27 Iunie 2024, 13:50
Postat de Dan19861986 pe 27 Iunie 2024, 12:16

Sa spui de Ianis ca e pe pile acolo sau nu are valoare inseamna ca te uiti la fotbal la radio . Ianis reprezinta tot ce e mai frumos la nationala asta un jucator ultra determinat mereu da tot ce poate la nationala si cel mai important reuseste sa fie decisiv cand trebuie . Bravo Ianis nu mai esti baiatu lu tata esti fotbalist adevarat . Sper sa gaseasca un club la care sa se adapteze e clar la el nu e problema de valoare ci de adaptare la echipa de club ma indoiesc ca Aleves au unu mai bun ca el doar ca probabil el e mai capricios acolo sau oricum l-a suparat cu ceva pe antrenor acolo ma repet nu e problema de valoare la el

Ne place sau nu ne place, dar Ianis nu a fost decisiv niciodată și e un jucător mediocru. Dacă e titular joacă maxim 65 minute. În rest, aproximativ 80% din meciuri încălzește banca de rezerve. E fiul lui Gheorghe Hagi și asta nu-i chiar ușor pentru el, dar eu cred că a avut mai multe avantaje datorita numelui. Dacă nu-l chema "HAGI", cu talentul lui, juca pe la Slatina sau Dumbrăvița. Nu cred că există un jucător român care a primit mai multe șanse de a juca la națională.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează