FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO

Marius Ștefănescu și Alexandru Mitriță, doi dintre marii absenți din lotul de EURO / Sursă foto: Imago Images
Marius Ștefănescu și Alexandru Mitriță, doi dintre marii absenți din lotul de EURO / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 24 mai 2024 15:37 / Actualizat vineri, 24 mai 2024 16:07

Marius Ștefănescu, 25 de ani, vedeta lui Sepsi, lipsește la rândul său de pe lista preliminară întocmită de Edi Iordănescu pentru amicalele cu Liechtenstein și Bulgaria, plus EURO 2024. Cu 14 goluri și 8 assist-uri în 45 de meciuri jucate în acest sezon, atacantul curtat de o echipă din MLS se numără printra jucătorii de calibru lăsați acasă de selecționer.

Însuși Edi Iordănescu fusese cel care i-a făcut cunoștință lui Ștefănescu cu prima reprezentativă.

Fotbalistul covăsnenilor a debutat printre „tricolori” în iunie 2022, în partida din Nations League cu Muntenegru, 0-3. A mai evoluat 28 de minute și în amicalul cu Republica Moldova de la finalul acelui an, însă, din acel moment, nu a reușit să-i mai câștige încrederea selecționerului pentru campania victorioasă din preliminarii.

„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
ROMÂNIA
„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”

După Mitriță, încă o absență importantă din Superligă: nici Marius Ștefănescu n-a prins lotul

Chiar dacă cifrele lui au rămas constante, iar randamentul de la Sepsi a fost de multe ori apreciat la scară largă în fotbalul românesc - evoluțiile din play-off fiind martore - „Ștef” pare să fi ratat și ultimul tren pentru EURO 2024. El nu se regăsește pe lista preliminară, iar șansele ca Edi să-și schimbe optica în privința sa sunt infime!

Extremă dreapta sau atacant, în funcție de nevoie - folosit în special pe postul de „aripă” - Marius Ștefănescu ar fi fost a treia variantă pe acel post, primii doi aflați pe paleta de opțiuni a selecționerului fiind, bineînțeles, stranierii Dennis Man și Ianis Hagi.

Marius Ștefănescu nu și-a luat gândul de la națională! Așteaptă o minune

Sursele Gazetei Sporturilor au aflat care-i starea de spirit a fotbalistului după ce a luat cunoștință cu faptul că nu se află pe lista lui Edi Iordănescu. În ce ape se scaldă fotbalistul și care-i poziția oamenilor din anturajul său?

Povestesc voci autorizate din Covasna: „Încă mai avem speranța că va apărea în lotul definitivat, adică pe 7 iunie. E un jucător care a demonstrat în campionat că trebuie să fie pe listă!”.

Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO
Marius Ștefănescu și momentul debutului în naționala României / FOTO: Cristi Preda (GSP)

În ianuarie, Ștefănescu le făcea o dezvăluie sinceră reporterilor GSP:

Îmi doresc să fiu în lotul pentru EURO, o pot face și de la Sepsi, nu-ți asigură nimeni că ajungi acolo doar de la Rapid sau FCSB. Este un grup excelent la lot, s-a format o familie, toți tragem unul pentru altul, iar asta s-a văzut în rezultate. Multă lume nu ne dădea șanse, alții spuneau că e o grupă prea ușoară, dar până la urmă noi ne-am văzut interesul și am reușit să ne calificăm de pe primul loc.

Transfer, da, EURO, ba! Marius Ștefănescu ar putea ajunge în MLS

Dacă probabilitatea de a fi la EURO s-a diminuat drastic, mult mai mari sunt șansele ca Marius Ștefănescu să facă pasul spre MLS. Gazeta Sporturilor a dezvăluit, în exclusivitate, numele echipei care-l monitorizează pe fotbalistul covăsnenilor: FC Austin, locul 3 în Conferința de Vest din MLS.

Josh Wolff, antrenorul formației din Texas, un fost internațional de calibru al naționalei Statelor Unite, e cel care a pus ochii pe feblețea lui Dioszegi.

„Antrenorul lor, Josh Wolff, și-l dorește foarte mult pe Marius”, au transmis surse autorizate ale Gazetei, care au mai spus că și fotbalistul e ademenit de o mutare în SUA, mai ales că afacerea ar fi una foarte profitabilă din punct de vedere financiar.

20 de goluria influențat Ștefănescu în actuala stagiune: a reușit 13 goluri, a bifat 5 pase decisive și a obținut două penalty-uri transformate de un alt coleg

Edi Iordănescu a anunțat lotul preliminar pentru Euro 2024

Lotul final pentru Campionatul European va fi anunțat vineri, 7 iunie. În premieră, au fost convocați Răzvan Sava și Constantin Grameni. Printre absențele notabile, îi putem enumera pe Alex Mitriță, Louis Munteanu sau Vlad Chiricheș. În ultima perioadă, numele acestora au fost vehiculate intens ca fiind opțiuni pentru națională în vederea Euro 2024.

  • PORTARI: Florin Niță (Gaziantep | Turcia, 20/0), Horațiu Moldovan (Atletico Madrid | Spania, 10/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Răzvan Sava (CFR Cluj, 0/0)
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 16/1), Vasile Mogoș (CFR Cluj, 5/0), Radu Drăgușin (Tottenham | Anglia, 15/0), Bogdan Racovițan (Rakow | Polonia, 1/0), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 26/2), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 34/2)
  • MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Gaziantep | Turcia, 16/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 16/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 36/4), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 54/3), Nicolae Stanciu (Damac | Arabia Saudită, 68/14), Adrian Șut (FCSB, 1/0), Darius Olaru (FCSB, 16/0), Constantin Grameni (Farul Constanța, 0/0), Dennis Man (Parma | Italia, 22/7), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 19/4), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 33/5), Florinel Coman (FCSB, 13/1)
  • ATACANȚI: Denis Drăguș (Gaziantep | Turcia, 9/2), George Pușcaș (Bari | Italia, 41/11), Denis Alibec (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 1/0)

Citește și:

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024
Nationala
România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024
Sârbii au izbucnit la adresa lui Bellingham » Gestul englezului, taxat aspru: „Rușinos! Marii fotbaliști nu fac așa ceva”
Euro 2024
Sârbii au izbucnit la adresa lui Bellingham » Gestul englezului, taxat aspru: „Rușinos! Marii fotbaliști nu fac așa ceva”
FRF, mână-n mână cu politicul și la Euro! » Burleanu n-a uitat cine l-a „uns” ca să ajungă șeful fotbalului românesc. Cadrele surprinse de reporterii GSP
Nationala
FRF, mână-n mână cu politicul și la Euro! » Burleanu n-a uitat cine l-a „uns” ca să ajungă șeful fotbalului românesc. Cadrele surprinse de reporterii GSP

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”


Comentarii (18)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  25 Mai 2024, 10:22
Postat de TheWizardOfOz pe 24 Mai 2024, 18:52

Eu nu înțeleg ce caută Coman și Olaru la Națională...

nu intelegi pt ca nu TU esti selectioner la nationala! Edy are strategia lui..

Clujean
Clujean  •  25 Mai 2024, 09:27

Constantin Grameni (Farul Constanța, 0/0) - eu pentru Grameni m-as duce la Euro- El e viitorul Nationalei ! E peste Stanciu , merita pastrat in lot si doar pentru viitorul nationalei si continuitate ! Ceilalti - sunt atrasi de frica ..... poate Hagi sa se apropie de el ca si creativitate ! - As vrea sa vad Romania jucand ca Farul din maxim 2 atingeri sau ca Steaua 1986- 1989 , puneti meciurile si vedeti acolo calitati de fotbalisti ....

RaduIAm
RaduIAm  •  24 Mai 2024, 20:25

Mama ! Mergem cu Puscas iar.... ce mai poti sa zici ?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează