FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV „E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”

Alexandru Mitriță/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Alexandru Mitriță/ foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de - Publicat vineri, 24 mai 2024 13:08 / Actualizat vineri, 24 mai 2024 16:04

Sorin Cârțu, legenda Universității Craiova, a comentat, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, decizia lui Edi Iordănescu de a nu-l include pe Alexandru Mitriță în lotul pentru EURO 2024. Fotbalistul cu cifre extraordinare în ultima perioadă a fost ocolit din nou de selecționer, iar „Sorinaccio” s-a pronunțat pe marginea subiectului care va inflama serios apele în fotbalul românesc.

Fostul mare fotbalist al Științei spune că era ferm convins că Edi Iordănescu nu va apela la serviciile lui Mitriță, în ciuda randamentului foarte bun pe care extrema „leilor” l-a avut în acest campionat. Cârțu îl sfătuiește pe Mitriță să „uite cât mai repede de relația asta și să-și vadă de viața lui”.

Edi Iordănescu a anunțat lotul preliminar al naționalei României pentru EURO 2024! 3 surprize
ECHIPA NAȚIONALĂ
Edi Iordănescu a anunțat lotul preliminar al naționalei României pentru EURO 2024! 3 surprize

Sorin Cârțu, după ce Edi Iordănescu l-a sărit din schemă pe Mitriță: „El e jupânul! Mitriță să-și vadă de viața lui!”

„Eu eram sigur că nu-l ia! A avut cifre, dar dacă el (n.r. Edi Iordănescu) le ignoră, acum ce să-i faci? E jupânul, echipa lui s-a calificat și face ce vrea! Antrenorul e suveran! Poate că și i-a pus în cap pe cei din Oltenia, dar ce-l interesează pe el?

E decizia lui și n-ai ce să-i faci! Și eu am fost antrenor și am avut parte de momente în care a trebuit să iau decizii și am nemulțumit lumea. Uneori a ieșit bine, alteori nu și au avut ei dreptate... Asta e!

Din punctul meu de vedere, eu zic că trebuia să facă parte din lot! Dar întotdeauna am zis că n-o să-l ia. Mitriță să-și vadă de viața lui de fotbalist, să ia deciziile cele mai bune pentru el, duminică să facă o partidă mare și să califice echipa în Conference și să uite de relația asta!”, a mărturisit Sorin Cârțu, în exclusivitate pentru GSP.ro.

„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
Alexandru Mitriță/ foto: Ionuț Iordache (GSP)

Sunt calculele lui, ale selecționerului, fiecare își face strategia așa cum crede de cuviință. Aici sunt multe de discutat. N-ar fi fair-play și corect să stau eu să-i analizez alegerile lui Edi Iordănescu. Probabil, au vorbit între ei, a existat o explicație, nu știu. Știi care e treaba! Până la urmă este o concurență! Asta e și antrenorul are de ales. Sunt opțiunile lui și își alege lotul în funcție de ceea ce vrea de la un meci sau de la un turneu final.

- Emil Săndoi, pentru GSP.ro

32 de goluria influențat Alexandru Mitriță în acest campionat: a înscris de 16 ori, a reușit 13 assisturi și a obținut 3 penalty-uri transformate de un alt coleg

Edi Iordănescu a anunțat lotul preliminar pentru Euro 2024

Lotul final pentru Campionatul European va fi anunțat vineri, 7 iunie. În premieră, au fost convocați Răzvan Sava și Constantin Grameni. Printre absențele notabile, îi putem enumera pe Alex Mitriță, Louis Munteanu sau Vlad Chiricheș. În ultima perioadă, numele acestora au fost vehiculate intens ca fiind opțiuni pentru națională în vederea Euro 2024.

  • PORTARI: Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 20/0), Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 10/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0), Răzvan SAVA (CFR Cluj, 0/0)
  • FUNDAȘI: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 16/1), Vasile MOGOȘ (CFR Cluj, 5/0), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 15/0), Bogdan RACOVIȚAN (Rakow | Polonia, 1/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț NEDELCEARU (Palermo | Italia, 26/2), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 34/2)
  • MIJLOCAȘI: Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 16/0), Marius MARIN (Pisa | Italia, 16/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 36/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 54/3), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 68/14), Adrian ȘUT (FCSB, 1/0), Darius OLARU (FCSB, 16/0), Constantin GRAMENI (Farul Constanța, 0/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 22/7), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 19/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 33/5), Florinel COMAN (FCSB, 13/1)
  • ATACANȚI: Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 9/2), George PUȘCAȘ (Bari | Italia, 41/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 1/0)

Rămâi pe GSP.ro pentru ultimele informații și reacții după ce Edi Iordănescu a anunțat lotul preliminar pentru EURO 2024!

VIDEO Mihai Stoica a anticipat decizia în studioul GSP: „Nu cred că Mitriță și Louis Munteanu vor fi în lotul pentru Euro”

Citește și:

Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Nationala
Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (45)
firaldo
firaldo  •  25 Mai 2024, 15:02
Postat de manx pe 24 Mai 2024, 19:39

Am înteles foarte bine. Este vorba despre olteni si egoul lor nemasurat!!!! Doar azi, Cârtu, Rotaru, o sa apara si Craioveanu...sa-i citez doar pe ei. Mitrita nu se redica la nivelul unui jucator de echipa Nationala. Nu are rost sa mai scriu despre altii. Din Nationala noastra, nu stiu câti jucatori ar juca la alte Nationale din Europa. La lasam cele cinci campionate, primele din Europa. Sa nu mai vorbim de Nationala Belgiei, Olandei, Portugaliei. Mai adauga tu câte tari vrei ca sunt destule. Trebuie sa te gândesti ca poate chiar face valuri în vestiar cu aceasta aroganta de oltean. Eu cred ca asta este principala cauza, sau una dintre ele pentru care nu l-a selectionat. Mai era unu'mare fotbalist, Ionita. Se dadea cu noada de pamânt ca a pierdut cu Steaua. Ii curgeau lacrimi din penis. Cocheta si el cu Nationala. Asta cred ca a fost chiar de vreo trei ori campion din postura de rezerva.

O dai din cirese in dude.Unde anume omul ăla l-a comparat pe Mitrita cu Dobrin?

kuba
kuba  •  25 Mai 2024, 13:20

Mike & cofetarul :))))

brera30
brera30  •  25 Mai 2024, 11:16
Postat de costeltudor pe 25 Mai 2024, 00:13

Pe surse am aflat .care este motivul neconvocării lui matrița ! Cauza o reprezintă mulțimea tatuajelor de pe corp !

Despre Man, ce spui?

Vezi toate comentariile (45)
Comentează