FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

Edi Iordănescu a anunțat lotul preliminar al naționalei României pentru EURO 2024! 3 surprize

Edward Iordănescu FOTO: Ionuţ Iordache +47   FOTO
Edward Iordănescu FOTO: Ionuţ Iordache

Articol de - Publicat vineri, 24 mai 2024 12:19 / Actualizat vineri, 24 mai 2024 15:08

Selecționerul Edward Iordănescu a anunțat lotul României pentru ultimele partide de pregătire înainte de Euro 2024. Aceasta este și lista de jucători preliminară pentru Campionatul European.

Înainte de Euro, „tricolorii” vor disputa amicale contra Bulgariei (marți, 4 iunie) și Liechtensteinului (vineri, 7 iunie). Lista este compusă din 28 jucători. La Europeanul nemțesc, merg 26. Surprind convocările lui Grameni, Sava sau Bîrligea.

Edi Iordănescu a anunțat lotul preliminar pentru Euro 2024

Lotul final pentru Campionatul European va fi anunțat vineri, 7 iunie. În premieră, au fost convocați Răzvan Sava și Constantin Grameni. Printre absențele notabile, îi putem enumera pe Alex Mitriță, Louis Munteanu sau Vlad Chiricheș. În ultima perioadă, numele acestora au fost vehiculate intens ca fiind opțiuni pentru națională în vederea Euro 2024.

  • PORTARI: Florin Niță (Gaziantep | Turcia, 20/0), Horațiu Moldovan (Atletico Madrid | Spania, 10/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Răzvan Sava (CFR Cluj, 0/0)
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 16/1), Vasile Mogoș (CFR Cluj, 5/0), Radu Drăgușin (Tottenham | Anglia, 15/0), Bogdan Racovițan (Rakow | Polonia, 1/0), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 26/2), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 34/2)
  • MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Gaziantep | Turcia, 16/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 16/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 36/4), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 54/3), Nicolae Stanciu (Damac | Arabia Saudită, 68/14), Adrian Șut (FCSB, 1/0), Darius Olaru (FCSB, 16/0), Constantin Grameni (Farul Constanța, 0/0), Dennis Man (Parma | Italia, 22/7), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 19/4), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 33/5), Florinel Coman (FCSB, 13/1)
  • ATACANȚI: Denis Drăguș (Gaziantep | Turcia, 9/2), George Pușcaș (Bari | Italia, 41/11), Denis Alibec (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 1/0)

FCSB, echipa cu cei mai mulți jucători în lot. Stranierii, pe filieră peninsulară

Scurtă analiză a lotului: au fost convocați 4 portari, 8 fundași, 12 mijlocași și 4 atacanți. Dintre cei 28 de pe lista preliminară, 19 sunt stranieri, iar nouă evoluează în campionatul intern.

Distribuția celor nouă din Superligă este următoarea: campioana FCSB dă patru jucători, CFR Cluj îi trimite pe Răzvan Sava, Vasile Mogoș și Daniel Bîrligea la lot, în timp ce Universitatea Craiova și Farul au câte un reprezentant.

Dintre stranieri, cei mai mulți evoluează în Italia, șase la număr. Patru joacă în Turcia, trei în Spania, doi în Arabia Saudită, Burcă și Stanciu (cele mai multe prezențe și goluri pentru echipa națională dintre toți cei convocați), și câte unul în Anglia, Polonia, Cipru și Qatar.

+43 FOTO

Mesajul lui Edi Iordănescu: „Stați cu nădejdea, credința și inima lângă noi!”

Cu doar câteva săptămâni înaintea turneului final, selecționerul Edi Iordănescu a transmis un mesaj de încurajare pentru suporterii „tricolorilor”.

Ne reunim cu încredere și bucurie după ce am îndeplinit obiectivul calificării la EURO 2024 și fiecare dintre noi e pregătit să ducă mai departe, cu reponsabilitate și mândrie, acest parcurs care a bucurat milioane de români. Tot ce am reușit bun până azi s-a construit pe disciplină, spirit de luptă și coeziune. Disciplina s-a păstrat, spiritul de luptă trebuie dovedit neîncetat, iar coeziunea stă la baza selecției pentru acest lot cu care abordăm ultimele teste și ne pregătim de turneul final. Am crescut împreună ca echipă și individual, dar pentru provocarea ce urmează e nevoie de mult mai mult, într-un timp foarte scurt.

Am spus-o de la bun început, vom merge la EURO 2024. Și iată că fotbalul românesc se reîntoarce în elită după 8 ani. Însă n-am putut garanta rezultatele de pe parcurs, nimeni nu poate face asta! Tocmai de aceea, nici acum nu pot garanta suporterilor un rezultat sau altul în meciurile ce ne așteaptă în Germania. Dar din toate lucrurile bune de care este capabilă naționala României de azi, pentru cel puțin două pot garanta oricând, oriunde și în fața oricui: dăm tot ce avem mai bun pe teren, în fiecare secundă din fiecare meci, și nu cedăm indiferent cum curge jocul și ce spune scorul!

Iar de aici pleacă și mesajul meu pentru suporterii români. Vor fi momente grele, pentru că nimic din ce merită cu adevărat nu se obține ușor. Dar stați cu nădejdea, credința și inima lângă noi! Până la final. Indiferent ce se întâmplă! Pentru că noi vom da totul pentru voi! Până la final. Indiferent ce se întâmplă!
- Edi Iordănescu, selecționer România

Prorgamul României la Euro

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

VIDEO. Victor Pițurcă a analizat șansele României la Campionatul European: „Nu suntem peste nici o echipă!”

Citește și:

Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție, înainte de Polonia - Olanda. Atenție, imagini șocante!
Euro 2024
Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție, înainte de Polonia - Olanda. Atenție, imagini șocante!
A scris istorie în Polonia - Olanda » Nu se mai întâmplase de 60 de ani la EURO
Euro 2024
A scris istorie în Polonia - Olanda » Nu se mai întâmplase de 60 de ani la EURO
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”
Diverse
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (100)
MaxiP
MaxiP  •  29 Mai 2024, 12:50
Postat de Moracanosul pe 26 Mai 2024, 19:49

Parerea mea: Daca nu aliniezi cei mai in forma fotbalisti in campionatul european si mergi pe continuitate, inseamna ca esti un antrenor slab, nu stii sa ii pui in formatie de joc, sa mergi cu aceleasi nulitati fara orizont, denota ori amatorism , noroc sau interese , asa cum a fost in calificari, iar cu sprijinul GSP devenim cel mai bun antrenor, imi doresc sa reusim o figura frumoasa, dar sunt sceptic, ne mai auzim.

Pai care sunt cei mai in forma fotbalisti? Daca mergi pe continuitate cu cei mai in forma? Toate echipele merg pe continuitate, in general e destul de clar care sunt cei mai buni jucatori ai unei echipe nationale, numele noi fiind in general putine si apar doar cateva de la o actiune la alta. Ba chiar vad echipe nationale de top care insista cu jucatori veterani, care nu mai sunt in cea mai buna forma, dar care sunt totusi considerati ca aducand un plus de valoare. Eu nu vad in lotul convocat de Edi sa lipseasca cei mai in forma jucatori. Sigur ca putem discuta de 2-3 nume alese in detrimentul altora 2-3, in general jucatori de umplere a lotului, in rest toti jucatorii aflati in forma sportiva buna fiind convocati. As spune ca exista o singura exceptie, dar e vorba de un jucator care nu mai fusese convocat de vreo 2 ani, nu stim daca din refuzul sau sau al selectionerului.

Moracanosul
Moracanosul  •  26 Mai 2024, 19:49

Parerea mea: Daca nu aliniezi cei mai in forma fotbalisti in campionatul european si mergi pe continuitate, inseamna ca esti un antrenor slab, nu stii sa ii pui in formatie de joc, sa mergi cu aceleasi nulitati fara orizont, denota ori amatorism , noroc sau interese , asa cum a fost in calificari, iar cu sprijinul GSP devenim cel mai bun antrenor, imi doresc sa reusim o figura frumoasa, dar sunt sceptic, ne mai auzim.

FlashGordon
FlashGordon  •  25 Mai 2024, 23:56
Postat de mario_rdfe_ pe 24 Mai 2024, 19:12

Ca de obicei, nu ai treaba cu fotbalul ! Acolo vei intanli adversari diferiti...in functie de meci, de scor, o sa ai nevoie de un atacant de tipul lui Barligea...si este singurul de profilul ala ! Sigur,nu o sa joace titular...acolo locul este batut in cuie, titular incontestabil Dragus...el si Dragusin sunt singurii care au un anumit nivel....primul 11 incepe cu ei !

deci eu spun ca nu aveam nevoie de birligea si intr-un final confirmi si tu asta,dar spui ca eu nu am habar de fotbal. tu tii cu rusinea mondiala ***. tu nu ai habar de fotbal din nastere. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (100)
Comentează
Close