FOTBAL  »  NATIONALA  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV Culise FRF » Adevăratul motiv pentru care Edward Iordănescu a refuzat să meargă la tragerea Ligii Națiunilor + probleme mari de sănătate: „A ajuns de două ori la spital!”

Edward Iordănescu +49   FOTO
Edward Iordănescu

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2024 00:05 / Actualizat joi, 08 februarie 2024 00:23

Edward Iordănescu (45 de ani) se reface greu după o gripă care i-a afectat toată familia ♦ Chiar dacă problemele medicale nu i-au permis să reprezinte România la tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor, conducerea FRF știa că Iordănescu jr. a refuzat încă de acum o lună să meargă la Paris ♦ Problema principală este contractul său, care expiră după Euro 2024 și pentru care a refuzat să poarte discuții privind o eventuală prelungire cu Răzvan Burleanu. 

Selecționerului Edward Iordănescu i-a expirat contractul cu Federația Română de Fotbal după ultimul meci oficial jucat de echipa națională în grupa preliminară.

E oficial! A plecat de la FCSB și a fost prezentat de noua echipă
TRANSFER
E oficial! A plecat de la FCSB și a fost prezentat de noua echipă

Cum România s-a calificat la turneul final din acest an, din Germania, exista o clauză stipulată în înțelegere, conform căreia angajamentul se va prelungi automat până după ultimul meci pe care România îl va juca la Campionatul European.

Edward Iordănescu a evitat să se vadă cu Răzvan Burleanu

Din informațiile Gazetei Sporturilor, selecționerul a tras de timp și a evitat să aibă vreo întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal pentru a semna un nou angajament. 

Chiar dacă prin birourile șefilor de la Casa Fotbalului s-a ridicat de câteva ori această problemă, Iordănescu jr. a preferat să evite o întâlnire cu Răzvan Burleanu. 

240.000 de europe an este salariul din acest moment al selecționerului Edward Iordănescu

Motivul principal nu este legat de vreo ofertă secretă pe care a primit-o, ci ține doar de pregătirea în liniște a Campionatului European din vara acestui an.

Inclusiv după tragerea la sorți a grupelor pentru Euro, Iordănescu a transmis un mesaj clar în ceea ce privește viitorul său la cârma echipei naționale.

După Euro, vom trage linie, vom analiza, vom vedea ce perspective sunt și cu siguranță vom lua decizia și pentru contractul meu. Gândurile mele merg total spre procesul de pregătire pe care urmează să-l facem pentru a ajunge cât mai bine și competitiv la turneu”, spunea selecționerul pentru Gazeta Sporturilor.

Contractul meu s-a prelungit odată cu îndeplinirea obiectivului. Sincer, ultimul meu gând merge spre ce se întâmplă după Euro. Să ieșim din grupă ar fi ceva fantastic, am încredere în asta, dacă nu aveam nu mai eram acum aici. Am convingerea că împreună cu românii noștri din tribune putem face lucruri extraordinare. Dar nu va fi ușor. Ce va fi...
Edward Iordănescu, selecționer România

„A fost foarte grav! A ajuns de două ori la spital”

Selecționerul României, Edward Iordănescu, nu va participa la tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor, ediția 2024-2025, care va avea loc joi la Paris. Motivul principal fiind o gripă sezonieră de tip A, care l-a pus la pat de mai bine de o săptămână.

„Toată familia a fost răcită și situația a fost extrem de delicată. Din ce știu, Edi a avut probleme serioase, temperatură foarte mare, stări de rău și vărsături. A ajuns de două ori la spital cu copilul. A fost foarte grav! Este în plin proces de recuperare”, au dezvăluit apropiați ai familiei pentru Gazeta Sporturilor.

Staff-ul echipei naționale va fi reprezentat de antrenorul secund Ionel Gane.

Se știa de o lună că nu merge la tragere!

Chiar dacă problemele medicale l-au pus la pat pe Edward Iordănescu și acesta chiar are un motiv serios pentru care nu poate merge la tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor, situația reală e cu totul alta, iar șefii FRF o știau încă din luna ianuarie.

Fără un contract în momentul desfășurării meciurilor din Liga Națiunilor, Iordănescu a transmis ferm și clar că el nu va merge la Paris! Selecționerul a preferat să anunțe să nu vrea să fie în delegație pentru o competiție unde nu se știe dacă va mai fi sau nu antrenor”, au explicat surse din anturajul echipei naționale.

Componența urnelor din Liga C:

  • Urna 1: ROMÂNIA, Suedia, Armenia, Luxemburg
  • Urna 2: Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe
  • Urna 3: Macedonia de Nord, Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru
  • Urna 4: Belarus, Lituania/Gibraltar, Estonia, Letonia

Meciurile din faza grupelor se vor disputa în următoarele perioade:

  • Etapa 1: 5-7 septembrie
  • Etapa 2: 8-10 septembrie
  • Etapa 3: 10-12 octombrie
  • Etapa 4: 13-15 octombrie
  • Etapa 5: 14-16 noiembrie
  • Etapa 6: 17-19 noiembrie

FRF îl presează să semneze!

Federația Română de Fotbal își dorește să îi prelungească angajamentul selecționerului Edward Iordănescu. 

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, a dezvăluit că forul condus de Răzvan Burleanu își propune să îi prelungească lui Iordănescu jr. angajamentul pentru perioada care cuprinde grupele Ligii Națiunilor. 

Noi vrem să continuăm. Mingea e la el în ogradă. Nu poţi să spui că prelungești pe viaţă. Nu se poate aşa ceva la fotbal, mai ales la echipele naţionale. Campaniile sunt importante. Dacă a fost în stare să ne califice la Europene, de ce să nu ne califice şi la Mondiale?”, a declarat Mihai Stoichiţă la plecarea către tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Națiunii.

+45 FOTO

A fost numit selecționer în ianuarie 2022

Edward Iordănescu a fost numit selecționer al reprezentativei României pe 25 ianuarie 2022. Răzvan Burleanu a precizat că Iordănescu are un obiectiv principal, calificarea la EURO 2024, și un obiectiv intermediar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor. 

Naționala României s-a clasat pe ultimul loc, după Bosnia-Herțegovina, Muntenegru și Finlanda, și a retrogradat în Liga C, penultimul eșalon valoric.

Reconfirmat în octombrie 2022

„Edi Iordănescu trebuie să continue la cârma echipei naționale. Am văzut lucruri bune în luna septembrie, de la ele trebuie continuat. A fost dezamăgitor că am încheiat grupa pe locul 4, dar trebuie să privim în detaliu. Cu un singur punct în plus am fi fost pe locul 2. Per total, individual, am fost peste Finlanda și Bosnia și Herțegovina la dueluri directe”, spunea Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.

„Edi și-a asumat o reconstrucție, sperăm cu toții să reușească și să ne aducă o bucurie pe care o așteptăm, calificarea la EURO 2024", a mai punctat oficialul FRF, după ce i s-a prelungit contractul lui Edi Iordănescu.

Edward Iordănescu: „Nu o să fie ușor, dar și noi am terminat primii în preliminarii și neînvinși”

Citește și:

Edward Iordănescu e la o oră de Julian Nagelsmann! Cum arată harta cantonamentelor echipelor care s-au calificat la Euro 2024
EURO 2024
Edward Iordănescu e la o oră de Julian Nagelsmann! Cum arată harta cantonamentelor echipelor care s-au calificat la Euro 2024
Edi Iordănescu a „fugit” de Răzvan Burleanu și s-a mutat în casă nouă
SCHIMBĂRI
Edi Iordănescu a „fugit” de Răzvan Burleanu și s-a mutat în casă nouă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
steaua.libera
steaua.libera  •  08 Februarie 2024, 12:44
Postat de DoarDiviziaB pe 08 Februarie 2024, 06:59

Alt antivaccinisti ajuns la spital. Felicitări!

Iconițele nu te apără de boli?

VanBasten2000
VanBasten2000  •  08 Februarie 2024, 11:00

Probleme mari de sanatate pentru Edi...incepe sa-i cada parul grizonat pus la clinica din Turcia. Concluzia: mai bine chel si cu bani.

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  08 Februarie 2024, 06:59

Alt antivaccinisti ajuns la spital. Felicitări!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează