FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Englezii au fost la Slovacia - România și au rămas cu gura căscată » Cuvinte mari de pe stadion: „S-a zis cu «Rușinea de la Gijon» partea a doua!”

Presa din Anglia a lăudat prestația României și Slovaciei din meciul direct, scor 1-1, la EURO 2024/ foto: Cristi Preda (GSP) +37   FOTO
Presa din Anglia a lăudat prestația României și Slovaciei din meciul direct, scor 1-1, la EURO 2024/ foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat joi, 27 iunie 2024 10:39 / Actualizat joi, 27 iunie 2024 12:25

Presa din Anglia a lăudat prestația României și Slovaciei din meciul direct, scor 1-1, la EURO 2024. Cele două echipe au obținut rezultatul de care aveau nevoie să meargă la braț în optimi, dar englezii notează că nu a fost nici vorbă de blat.

Jurnaliștii de la The Guardian au fost la meci, pe stadionul din Frankfurt, și au observat de aproape că nu a fost blat. Au pus meciul în antiteză cu blatul celebru din 1982, de la Mondialul din Spania. Atunci, Germania avea nevoie să o bată pe Austria cu maxim 2-0 pentru ca ambele să meargă în optimi.

Au câștigat nemții cu 1-0, într-un meci în care nu s-a mai jucat nimic din minutul 80, iar Algeria a plecat acasă.

Englezii au lăudat România și Slovacia: „Demnitatea a dominat într-o noapte furtunoasă”

„S-a zis cu «Rușinea de la Gijon» partea a doua! România și Slovacia au obținut rezultatul necesar pentru a merge în optimi împreună, dar nu a fost nici vorbă de blat. Spre deosebire de meciul celebru dintre Germania și Austria din 1982, acest meci nu s-a jucat la ritm de matineu, ci cu ardoare, cu ocazii uriașe, în timpul unei furtuni apocaliptice.

Cu o mulțime 3 sferturi formată din români, atmosfera a fost remarcabilă, România s-a simțit ca pe teren propriu. Au fost mare gălăgie, cu materiale pirotehnice, iar cele două echipe au fost echilibrate și egalul a fost rezultatul corect. Onest!”, au scris jurnaliștii de la The Guardian.

GALERIE FOTO. Imagini de la petrecerea „tricolorilor” » Coman, Stanciu și colegii au cântat și au dansat cu fanii: „Suntem made în România!

+33 FOTO

România și Slovacia aveau nevoie de un egal pentru a merge în optimi împreună, indiferent de rezultatul celuilalt meci din grupă, Belgia - Ucraina. Și această partidă s-a terminat le egalitate, scor 0-0, iar Ucraina a plecat acasă.

Toate echipele au avut 4 puncte, dar România a terminat prima datorită numărului superior de goluri marcate față de Belgia. Slovacia a terminat pe locul 3 și a ajuns în optimi pentru că s-a clasat în cele mai bune 4 locuri 3 din cele 6 grupe.

VIDEO. Florinel Coman, declarații după reușita naționalei: „Am vrut să facem o Românie mai fericită”

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (8)
mayra
mayra  •  27 Iunie 2024, 15:15
Postat de archibald pe 27 Iunie 2024, 12:25

Englezii să TACĂ din gură! Au uitat de rușinea din 1985 cu Irlanda de Nord când ne-au lăsat acasă!

De ce esti suparat pe englezi, ei au spus doar ca nu a fost blat...daca te-a suparat adevarul inseamna ca esti de acord cu cutrele spaniole care au spus inca dinaintea meciului ca am facut blat.

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  27 Iunie 2024, 14:37
Postat de china pe 27 Iunie 2024, 13:42

Cea mai mare rusine a fost blatul cu Irlanda de Nord la finalul anilor '80 cand au lasat Romania acasa! Si vorbesc de noi... Oricum Iordanescu a spus adevarul si sincer cu totii am fi jucat la victorie: s-a jucat la victorie pana in minutul 80! Apoi echipele au lasat-o moale. Si normal.

Nu înțeleg ce articol ai citit. Ei au spus doar de bine legat de acest meci. Mai sunt câțiva că tine care citesc printre rânduri și nu înțeleg nimic. Sa fie de vina rezultatele Pisa?

mr90
mr90  •  27 Iunie 2024, 13:57

Bravo presei de acolo fiindca a fost obiectiva !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează